ροή ειδήσεων

Οι φωτογραφίες με το ελληνικό Mirage να λοκάρει φρεγάτα έκανε έξαλλους τους Τούρκους

Νόμιζαν πως η ανάρτηση έγινε από πιλότο και υπέπεσαν σε λάθος



Η ανάρτηση Έλληνα δημοσιογράφου στο twitter με ένα Mirage 2000 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας να λοκάρει φρεγάτα της Τουρκίας, προκάλεσε την αντίδραση του τουρκικού Τύπου ο οποίος μάλιστα υπέπεσε και σε λάθος.

Συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος Γιάννης Νικήτας δημοσίευσε δύο φωτογραφίες, όπου δείχνουν ένα ελληνικό Mirage 2000 να έχει στοχεύσει τουρκικό πολεμικό πλοίο στο Αιγαίο.

Οι Τούρκοι έγραψαν πως η ανάρτηση ήρθε από Έλληνα πιλότο και όχι δημοσιογράφο, καθώς στη φωτογραφία προφίλ ο ρεπόρτερ βρίσκεται εντός ενός πολεμικού αεροσκάφους φορώντας στολή πιλότου.



Ο τίτλος της τουρκικής Aksam ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έλληνας πιλότος, "Οι Τούρκοι καταλαβαίνουν μόνο αυτή τη γλώσσα", δήλωσε ότι το τουρκικό πλοίο είχε κλειδωθεί στον στόχο».

Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για προκλήσεις της Ελλάδας, η οποία «προσπαθεί να αυξήσει την ένταση κάθε μέρα και εξακολουθεί να μη γνωρίζει από όρια».



Ο Γιάννης Νικήτας μίλησε στο STAR λέγοντας για τις δύο φωτογραφίες: «Σκοπός είναι να προβάλει και να αναδείξει τις επιχειρησιακές δυνατότητες και ικανότητες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και συγκεκριμένα της Πολεμικής Αεροπορίας, σε μία ιδιαίτερη περίοδο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *