ροή ειδήσεων

Ρόδος: 11 χρόνια μετά την σύλληψη πατέρα και γιου για παιδική πορνογραφία ήρθε η παραγραφή



Η υπόθεση αυτή είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. 11 χρόνια πριν πατέρας και γιος είχαν συλληφθεί για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας στη Ρόδο και τελικά η υπόθεση έκλεισε αφού από κακούργημα έγινε πλημμέλημα και τελικά παραγράφηκε...



Η τελευταία πράξη αυτής της υπόθεσης παίχτηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω όπου αποφασίστηκε η μετατροπή της ποινικής δίωξης πατέρα και γιου από κακούργημα σε πλημμέλημα, για την αξιόποινη πράξη της κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας κατ’ επάγγελμα διά συστήματος ηλεκτρονικού υπολογιστή.


Όλα είχαν ξεκινήσει μετά την καταγγελία στις αρχές από την οργάνωση “Χαμόγελου του Παιδιού”. Στο πλαίσιο της διενέργειας ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης στο σπίτι των δύο ανδρών στη Λάρδο της Ρόδου, είχαν βρεθεί αρκετά cd- rom και dvd πορνογραφίας και παιδικής πορνογραφίας, φωτογραφίες με ίδιο περιεχόμενο διάφορα πιστόλια, φωτοβολίδες, μαχαίρια κ.α.


Όπως εξηγεί στο newsit.gr ο συνήγορος υπεράσπισης τους Μιχάλης Καντιδενός τόσο ο πατέρας όσο και ο γιος μετά την πρώτη τους απολογία είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι και είχαν παραμείνει στη φυλακή από τον Μάιο του 2009 έως και τον Φεβρουάριο του 2010 όπου με διάταξη του ανακριτή είχαν αφεθεί ελεύθεροι. «Από τότε», λέει, «τους είχαν επιβληθεί συγκεκριμένοι περιοριστικοί όροι οι οποίοι μετά την χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου παύουν πλέον να έχουν ισχύ. Ουσιαστικά αυτό που συνέβη στην τελευταία ακροαματική διαδικασία ήταν μετατροπή της κατηγορίας σε πλημμέλημα που έχει ως αποτέλεσμα την παύση εφ’ όρου της ποινικής δίωξης λόγω παραγραφής. Όπως αποδείχθηκε δεν το έκαναν κατ’ επάγγελμα», καταλήγει ο δικηγόρος.

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, το οποίο περιγράφεται στην εφημερίδα “Ροδιακή” οι δύο άνδρες δήλωσαν αθώοι για τα όσα τους καταλογίζονταν. Κατά την ακροαματική διαδικασία απολογούμενος ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κω, ο πατέρας δήλωσε πως ουδεμία σχέση έχει με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ενώ αιτιολογώντας τις αρχικές του καταθέσεις όπου είχε αναλάβει εξ ολοκλήρου την ευθύνη της υπόθεσης, ο 57χρονος εξήγησε πως όπως κάθε πατέρας έτσι και αυτός το έκανε προκειμένου να προστατεύσει το γιο του.
Από την πλευρά του ο 32χρονος γιος είπε πως πράγματι είχε κατεβάσει, περισσότερο από περιέργεια εξαιτίας και του νεαρού της ηλικίας του (τότε ήταν 21 ετών) ορισμένα αρχεία- 23 στο σύνολο- χωρίς όμως να γνωρίζει ακριβώς περί τίνος επρόκειτο. Μάλιστα τα αρχεία αυτά ήταν δύσκολο να τα ανοίξει στον υπολογιστή του καθώς απαιτούνταν συγκεκριμένες διαδικασίες. Όταν τελικά είδε το περιεχόμενό τους, ο 32χρονος δήλωσε πως ένιωσε απέχθεια και πέταξε τη δισκέτα χωρίς ξανά να ασχοληθεί με αυτά.


Στο σπίτι, είχαν βρεθεί και κατασχεθεί:
– Ένα πιστόλι κρότου διαμ. 9 mm μαζί με το γεμιστήρα του και 8 φυσίγγια διαμ. 9 mm
– Ένα αεροβόλο πιστόλι ισπανικής προέλευσης με 8 αμπούλες αερίου, 5 συσκευασίες βολίδων αεροβόλου που περιείχαν συνολικά 900 βολίδες. Επίσης, τέσσερις συσκευασίες που περιείχαν βολίδες τύπου βέλους 24 τεμαχίων η καθεμία.
– Μία εκπαιδευτική οβίδα πολεμικού τυφεκίου Μ- 16
– Τέσσερα ξίφη και 3 μαχαίρια
– 102 κροτίδες και 5 πυροτεχνήματα
– 2 κεντρικές μονάδες επιτραπέζιου Η/Υ
– Δύο φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές
– Ένα dvd player με ενσωματωμένο σκληρό δίσκο
– Ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος
– Ένα i- POD
– Έξι μονάδες USB
– Μεγάλος αριθμός ψηφιακών μέσων αποθήκευσης (DVD/ CD-ROM) πορνογραφίας και παιδικής πορνογραφίας
– Φωτογραφίες πορνογραφικού περιεχομένου.

newsit

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *