επικαιρότητα

Ψηφίζεται “Μητρώο Φιλοζωικών Σωματείων και Ενώσεων”Με το αρ.20 του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών, δημιουργείται ηλεκτρονικό “Μητρώο Φιλοζωικών Σωματείων και Ενώσεων”, με σκοπό την καταγραφή τους σε μία ενιαία ανοικτή βάση.

Στόχος της καταγραφήςείναι η εφαρμογή συνεκτικών πολιτικών περισυλλογής και διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, η διαπίστωση της τήρησης των απαραίτητων προϋποθέσεων για τη λειτουργία τους ως Νομικών Προσώπων, καθώς και η συμμετοχή στη διαβούλευση ενόψει της αναθεώρησης του νομοθετικού πλαισίου. Στο Μητρώο υπέχουν υποχρέωση καταγραφής τα αναγνωρισμένα και νομίμως λειτουργούντα Φιλοζωικά Σωματεία και Ενώσεις. Η επιτυχής εγγραφή στο Μητρώο, κατόπιν ελέγχου των όρων και προϋποθέσεων, αποδίδει έναν μοναδικό αριθμό εγγραφής, ο οποίος αποτελεί το αναγνωριστικό γνώρισμα για τη συμμετοχή του Σωματείου ή της Ένωσης σε εθελοντικές ή μη δράσεις του Υπουργείου Εσωτερικών και άλλων Υπουργείων, καθώς και Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, όπως προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία για τα ζώα συντροφιάς.Να σημειωθεί ότι η ρύθμιση παραπέμπει στην έκδοση Υπουργικής Απόφασης, με την οποία θα προσδιοριστεί η διαδικασία για την εγγραφή, τα δικαιολογητικά και οι αναγκαίες λεπτομέρειες για την εφαρμογή του Μητρώου.

Η Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους εντοπίζει από το συγκεκριμένο άρθρο προκαλείται “δαπάνη από την κάλυψη του κόστους ανάπτυξης και λειτουργίας του Μητρώου”. Το ύψος της δαπάνης “εξαρτάται από πραγματικά γεγονότα”.Ειδικότερα, δείτε επί λέξει τι ορίζει το υπό ψήφιση αρ.20:


Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Ασυνειδητος στην οδό Σαμου έχει αφήσει ,εδώ και δεκα ημερες, τον βόθρο του σπιτιου του να ξεχειλίζει.
Τα βόθρο λύματα εχουν κατακλυσει το οδοστρομα της οδου Σαμου,και το πεζοδρομιο στην διασταυρωση με την οδο Δ.Αναστασιαδη. Μετά από πορεία μερικών μέτρων στον δρόμο και στο πεζοδρομιο,αυτά καταλήγουν στον υπόνομο της οδού Αναστασιαδη.
Σε ερώτηση γειτόνων προς Δήμο Ρόδου, ΔΕΥΑΡ, ΕΛΑΣ, υγειονομειο, όλοι δηλώνουν αν αρμόδιοι ενώ ο συνειδητος ιδιοκτήτης ως γνήσιος Ελληναρας υβριζει όποιον του κάνει παρατήρηση!

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά