ροή ειδήσεων

Κορωνοϊός: Στους 29 οι νεκροί στη χώρα μας



Ακόμη ένας ασθενής με κορωνοϊό κατέληξε σήμερα στη χώρα μας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 29.


Ο ΑΝΤ1 αναφέρει πως πρόκειται για έναν 70χρονο άνδρα από την Καστοριά, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της πόλης. Ο ασθενής αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης στην περιοχή νοσηλεύονται ακόμη 18 άτομα.

Ο τηλεοπτικός σταθμός σημειώνει πως αυτός ήταν ο τέταρτος θάνατος ασθενούς στην πόλη της Καστοριάς.

966 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Στα 966 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, καθώς καταγράφηκαν 74 νέα την Παρασκευή.

«Κανείς δεν έχει ανοσία στη νόσο, σιγά σιγά κάποιοι θα αποκτούν», είπε ακόμη ο κ. Τσιόδρας.



Χιλιάδες άτομα σε καραντίνα

Την ίδια ώρα, συνολικά 6.687 πολίτες βρίσκονται σε απόλυτη καραντίνα και οι έλεγχοι είναι ενδελεχείς σε όλη τη χώρα, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στη ενημέρωση που έγινε στο υπουργείο Υγείας.


Κάποιες περιπτώσεις συγκεκριμένες από περιοχές που έρχονται με μεγάλο επιδημιολογικό πολλαπλασιαστή ελέγχονται και σε καθημερινή βάση και καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας.

«Η ατομική ευθύνη του καθενός και ειδικά των ασυμπτωματικών είναι πάνω και πέρα από οτιδήποτε άλλο, όμως και η ευθύνη του κράτους είναι ξεκάθαρη και την ευθύνη αυτή την έχουμε αναλάβει. Δεν είναι εύκολο να επιτηρήσεις όλες αυτές τις καραντίνες, αλλά όλος ο κρατικός μηχανισμός είναι σε απόλυτη επαγρύπνηση σε όλη τη χώρα», τόνισε ο υφυπουργός.

Περισσότερα πρόστιμα

Όσον αφορά στο μέτρο προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας, ο κ. Χαρδαλιάς είπε, ότι η εντατικοποίηση των ελέγχων είχε ως αποτέλεσμα την επιβολή περισσότερων προστίμων και απευθυνόμενος «στους λίγους που προσπαθούν να ξεγελάσουν το κράτος», είπε ότι η συμμόρφωση όλων είναι απαραίτητη για να πετύχουμε το στόχο μας και να εμποδίσουμε την διασπορά της νόσου. Κάθε αναίτια μετακίνηση αποδυναμώνει την προσπάθεια μας και υπονομεύει τη στοίχιση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών γύρω από τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων».


Τσιόδρας: Τα «εφιαλτικά σενάρια» χωρίς μέτρα

Από την πλευρά του ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας έκανε λόγο για «εφιαλτικά» σενάρια με τους 40 εκατομμύρια θανάτους αν δεν είχαν ληφθεί μέτρα, όπως αυτά που πάρθηκαν στη χώρα μας.

«Ακόμα και με ημίμετρα, περιορίζοντας δηλαδή τις μετακινήσεις κατά 40%, θα είχαν σωθεί περισσότερα από 8 εκατομμύρια ζωές διεθνώς».

Όπως συμπλήρωσε όλες οι χώρες υιοθετούν πλέον τα αυστηρά μέτρα αυτοπεριορισμού, ακόμη και το Ηνωμένο Βασίλειο, που ας σημειωθεί ότι είχε χαράξει διαφορετική πολιτική για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού όταν είχαν εμφανισθεί τα πρώτα κρούσματα στη χώρα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και κάτι άλλο που είπε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και έχει να κάνει με την Κίνα, η οποία έκλεισε τα σύνορά της, φοβούμενη επανεισαγωγή της επιδημίας.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *