ροή ειδήσεων

«Μείωση αποδοχών δημοσίων υπαλλήλων κατά 60%» μελετά η κυβέρνηση; - «Εξαέρωση» επενδύσεων



Μείωση των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων μέχρι και 60% ετοιμάζει η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει την κατάρρευση των εσόδων από την επιβολή των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, αναφέρει σήμερα η κυριακάτικη εφημερίδα «Το Παρών» για όσο καιρό διατηρηθεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στην λύση αυτή θα καταφύγει η κυβέρνηση λόγω μη ύπαρξης κεφαλαίων για να χρηματοδοτήσει την μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και για λόγους «ισονομίας» με τους ιδιωτικούς υπαλλήλους οι οποίοι θα εργάζονται δύο εβδομάδες τον μήνα και οι αποδοχές τους θα μειωθούν αντίστοιχα κατά 50% για όσες επιχειρήσεις το αποφασίσουν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα από την μείωση του μισθού των δημοσίων υπαλλήλων θα εξαιρεθεί το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Στο άρθρο αναφέρεται και κάτι άλλο πολύ σημαντικό: Οτι η μείωση στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων δεν θα περιοριστούν στην περίοδο αυτή, αλλά θα επανεξεταστεί συνολικά το μισθολογικό καθεστώς τους και μετά το τέλος της πανδημίας αφού τα αποτελέσματα του lockdown αναμένεται να εξακολουθήσουν για αρκετά χρόνια, δεδομένης της ήδη κακής προγενέστερης κατάστασης της οικονομίας.

Δεν υπάρχει καμία διάψευση μέχρι στιγμής στην συγκεκριμένη είδηση.

Αν συμβεί αυτό, θεωρείται βέβαιο ότι θα συμπαρασύρει και τις συντάξεις. Σε ποιο ποσοστό, είναι άγνωστο.

Σε ότι αφορά τις κυβερνητικές προσδοκίες των επενδύσεων από το εξωτερικό, πάντως, γενικά εξαερώθηκε αυτό το ενδεχόμενο με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει: Χώρες όπως η Κίνα, η Γερμανία, οι ΗΠΑ κλπ, τα επόμενα χρόνια πρώτα θα φροντίσουν να «επουλώσουν» τα τραύματα στις δικές τους οικονομίες και θα περάσει πολύς καιρός πριν ασχοληθούν με επενδύσεις εκτός των συνόρων τους.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος30/3/20 08:50

    ΡΕ ΓΑΜΙΟΛΕΣ ΠΆΛΙ ΟΙ ΔΗΜΌΣΙΟΙ ΥΠΆΛΛΗΛΟΙ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ? ΓΙΑΤΊ ΔΕΝ ΚΌΒΟΥΝ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΛ ΑΝ ΤΟ ΚΆΝΟΥΝ ΠΙΣΤΕΎΩ ΌΤΙ ΘΑ ΠΆΡΟΥΝ ΜΙΑ Κ ΚΑΛΉ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΩΒ Δ. ΥΠΑΛΛΉΛΩΝ ΠΟΥ ΓΙΑ ΌΛΑ ΦΤΑΊΝΕ ΑΥΤΟΊ Κ ΕΊΝΑΙ ΟΛΟΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ. ΡΕ ΔΕΝ ΠΆΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΛΈΩ ΕΓΏ Κ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΣΚΈΦΤΗΚΕ ΝΑ ΨΟΦΙΣΗ ΑΠΌ ΤΟΝ ΙΌ ΝΑ ΤΕΛΕΙΏΝΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος30/3/20 08:59

    ΚΑΛΑ ΛΈΝΕ ΌΛΑ ΜΕΛΕΤΗΜΈΝΑ Κ ΦΤΙΑΧΤΑ ΕΊΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΉΞΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΊΑ ΚΑΘΑΡΙΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΟΥΣ ΈΤΣΙ ΓΛΥΤΩΣΑΤΕ ΠΟΣΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ Κ ΠΆΜΕ ΣΤΑ ΕΠΌΜΕΝΑ ΒΉΜΑΤΑ. ΝΑ ΠΆΤΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΗΤΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΌΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΏ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ. ΉΡΘΕ Ο ΑΛΛΟΣ ΚΑΝΤΕΜΗΣ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Κ ΓΑΜΗΘΗΤΕ ΤΟ ΣΎΜΠΑΝ Κ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΡΕΞΟΘΝ ΤΑ ΚΩΛΟΤΡΥΠΙΔΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΟΥΝ ΌΤΙ ΕΙΜΑΙ ΚΆΠΟΙΟ ΆΛΛΟ ΚΟΜΑ ΤΟΥΣ ΛΈΩ ΌΤΙ ΔΕΝ ΨΗΦΊΖΩ ΚΑΝΈΝΑ ΠΟΥ ΣΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος30/3/20 11:23

    ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ;ΑΠΟ ΜΑΣ ΘΑ ΚΟΨΟΥΝ ΠΟΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΡΗΖΑΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος30/3/20 11:29

    Εάν θέλουν να το κάνουν θα πρέπει να κοπούν και στο αντίστοιχο ποσοστό οι μισθοί όλων των πολιτικών με πρώτους την πρόεδρο της δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό,τους υπουργούς,τους βουλευτές και φυσικά τους υπάλληλους της βουλής που δεν έχασαν ούτε 1 ευρώ στην κρίση και εξακολουθούν να παίρνουν 16 παρακαλώ μηνιάτικα!
    Και να μην ξεχάσουμε επίσης και τους δικαστικούς που έκριναν ότι οι περικοπές στο δημόσιο ήταν συνταγματικές ενώ οι δικές τους δεν ήταν!
    Έτσι θα συμφωνήσει όλος ο κόσμος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος30/3/20 15:18

    ΕΤΣΙ! ΒΕΝΤΟΥΖΑ!!!
    ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ.
    ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ.
    ΟΙ ΜΙΣΟΙ Δ.Υ. ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΠΕΡΙΤΤΟΙ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος30/3/20 15:44

    να δειτε πως άμα συμβεί κάτι τέτοιο ,πόσοι δημόσιοι θα μα μας λένε ότι εμάς η υπηρεσία μας είναι ιδιωτικού δικαίου και δεν πρέπει να μας κόψουν μισθό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος30/3/20 20:14

    3. 18 ΓΙΑ ΣΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΔΥ ΚΑΙ ΣΟΥ ΛΈΩ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΓΑΜΗΘΗΣ ΜΠΑΣ Κ ΑΣΠΡΙΣΗΣ. ΤΑΚΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος31/3/20 00:14

    Τακης,καλομελετα κι έρχεται, η προσφορά του 50 τοις εκατό του μισθού των βουλευτών της ΝΔ είναι προάγγελος του τι έχει σκοπό να σας ψιθυρίσει ο Κούλης σε λίγες μέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος31/3/20 11:20

    ΘΑ ΜΑΣ ΚΛΑΣΗ ΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ. ΘΩΜΑΣ ΔΥ. ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΏ ΝΑ ΚΑΤΑΛΆΒΩ ΕΊΝΑΙ ΓΙΑΤΊ ΑΥΤΌ ΤΟ ΚΟΛΗΜΑ. ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥ ΠΙΆΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΕΓΑΜΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ Η ΚΡΑΧΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΉ Η ΜΙΣΘΟΊ ΤΩΝ ΔΥ ΠΆΝΕ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΆ ΨΏΝΙΑ ΚΛΠ ΑΝ ΛΟΙΠΌΝ ΚΌΨΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ ΘΑ ΠΆΡΟΥΝ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΩΝ ΔΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΌΣΟΙ ΈΧΟΥΝ ΜΑΓΑΖΊ ΤΡΌΦΙΜΑ ΡΟΎΧΑ ΚΛΠ ΠΆΕΙ ΑΛΥΣΊΔΑ ΟΠΌΤΕ ΜΗΝ ΛΈΤΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ. ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος31/3/20 13:30

    Ο ΚΟΥΛΗΣ ΝΑ ΠΆΕΙ ΠΡΏΤΑ ΝΑ ΜΑΖΈΨΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΠΡΟΈΔΡΟΥ ΚΠΛ ΠΟΥ ΌΡΙΣΕ ΠΟΥ ΚΑΤΆ ΚΛΈΒΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ Κ ΕΚΦΟΒΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ. ΑΝ ΘΈΛΕΙ ΝΑ ΚΆΝΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΊΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΉΜΑ ΑΣ ΚΆΝΕΙ ΑΠΌ ΑΛΛΟΎ. ΒΈΒΑΙΑ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΛΆΒΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΣΤΟ ΑΥΤΉ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΓΙΑΤΊ ΘΑ ΠΡΟΛΆΒΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙ Ο ΧΑΡΟΣ ΣΤΟ ΔΙΚΌ ΤΟΥ ΑΥΤΉ Κ ΕΤΣΙ ΝΑ ΓΛΥΤΏΣΟΥΜΕ ΑΠΌ ΑΚΌΜΑ ΈΝΑ ΒΛΉΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *