ροή ειδήσεων

Ετοιμάζουν βίαιο πογκρόμ κατά προσφύγων στα Σφαγεία Ρόδου



Βίαιο πογκρόμ κατά προσφύγων και μεταναστών στη Ρόδο στην περιοχή των Σφαγείων φαίνεται ότι σχεδιάζουν ρατσιστικές ομάδες εφόδου που δραστηριοποιούνται στο νησί, εκμεταλλευόμενες τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας και την κρίση λόγω της πανδημίας του κορονοϊού για να φέρουν σε πέρας τα βίαια ρατσιστικά τους σχέδια.

Στην καταγγελία των σχεδίων αυτών προχώρησαν οι Ομάδες Αλληλεγγύης στα Νησιά της Δωδεκανήσου, με ανακοίνωσή στην οποία καλούν τις τοπικές αρχές να παρέμβουν για να σταματήσουν τα χειρότερα.




«Με μηνύματά τους στα κοινωνικά δίκτυα, οι φασίστες, χωρίς κανένα δισταγμό, μιλούν ακόμη και για πλαστικές και μολυβένιες σφαίρες, εκτοξεύουν απειλές, καλλιεργούν κλίμα μισαλλοδοξίας κι ετοιμάζουν επίθεση», αναφέρει η καταγγελία των Ομάδων Αλληλεγγύης.




Όπως είναι εμφανές σε αναρτήσεις και σχόλια που δημοσιοποιεί η «Εφ.Συν.» (τα πλήρη διαδικτυακά ονόματα βρίσκονται στη διάθεση της εφημερίδας), γίνεται έκκληση για μαζική παρουσία και χρήση σφαιρών πλαστικών και μολυβένιων, και καλλιεργείται κλίμα πογκρόμ υπό το πρόσχημα υποτιθέμενης αντεπίθεσης.



Το τελευταίο διάστημα σημειώνεται επαναδραστηριοποίηση ρατσιστικών ομάδων εφόδου στο νησί. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, την Τρίτη, 17 Μαρτίου, Παλαιστίνιος που διαμένει στα Σφαγεία δέχτηκε απρόκλητη επίθεση από πέντε άτομα που επέβαιναν σε αυτοκίνητο, την ώρα που πήγαινε σε περίπτερο.



Η εξέτασή του την επομένη στο νοσοκομείο έδειξε ελαφρά τραύματα. Ύστερα από καταγγελία του, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου προχώρησε στην προσαγωγή και εξέταση δέκα ατόμων και σχημάτισε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων κατοίκων του νησιού, ηλικίας 21, 22, 29 και 33, για σωματική βλάβη με ρατσιστικό χαρακτήρα. Εξαιτίας της παρέλευσης του αυτόφωρου αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ακολουθεί η καταγγελία των Ομάδων Αλληλεγγύης:

ΟΜΑΔΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Σάββατο, 28 Μαρτίου, 020

Την ώρα που όλη η ανθρωπότητα βρίσκεται σε κατάσταση εγκλεισμού λόγω της πανδημίας, την ώρα που ο φόβος για πιθανή ανεξέλεγκτη διασπορά και η κοινωνική ευθύνη κρατούν τον κόσμο της αλληλεγγύης ανίκανο να αντιδράσει, οι φασίστες ετοιμάζουν ψυχολογία πογκρόμ στα Σφαγεία της Ρόδου, κατά των λίγων προσφύγων που στεγάζονται εκεί.

Οι πρόσφυγες, παντού όπως και στη Ρόδο, στοιβαγμένοι σε χώρους ακατάλληλους, χωρίς στοιχειώδη μέσα υγιεινής, βρίσκονται αντιμέτωποι με την πανδημία και θρασύδειλους τραμπούκους.

Με μηνύματά τους στα κοινωνικά δίκτυα, οι φασίστες, χωρίς κανένα δισταγμό, μιλούν ακόμη και για πλαστικές και μολυβένιες σφαίρες, εκτοξεύουν απειλές, καλλιεργούν κλίμα μισαλλοδοξίας κι ετοιμάζουν επίθεση.

Καταγγέλλουμε :

1. Τους γράφοντες και όσους συνεπικουρούν για προετοιμασία φασιστικού πογκρόμ.

2. Την ανευθυνότητά των ανεγκέφαλων φασιστών, προκειμένου να εκτονώσουν το ρατσιστικό μένος τους, να προκαλέσουν μεγαλύτερα ακόμη προβλήματα στη δημόσια υγεία με διασπορά της πανδημίας.

Καλούμε τις τοπικές Αρχές και την Αστυνομία να παρέμβουν πριν είναι αργά

efsyn.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος29/3/20 14:21

    ΟΙ ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.-ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΛΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΤΟΥ.-ΓΙΑΥΤΟ ΛΙΓΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ.ΚΑΙ ΜΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΟΣΟΥΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ.-ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ Μ.Κ.Ο. ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αν αυτους τους μαντραχαλους στα σφαγεια τους θεωρειτε προσφυγες λυπαμε πολλυ, νεαροι χουλιγκαν με τελευταιας τεχνολιγιας if και ολη μερα στο ιντερνετ?πειτε κυριοι αλυλεγκιοι οτι χανετε το μεροκαματο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος29/3/20 14:49

    ΜΠΟΡΟΎΝ ΌΜΟΡΦΑ Κ ΕΙΡΗΝΙΚΆ ΝΑ ΠΆΡΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ Κ ΝΑ ΠΆΝΕ ΠΊΣΩ ΣΤΑ ΜΈΡΗ ΤΟΥΣ. ΓΙΑΤΊ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΏΝΟΥΜΕ Κ ΑΥΤΟΣ. ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΜΈΝΟΥΝ ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος29/3/20 16:31

    Παρτους σπίτι σου και μαθε τους τρόπους τότε Εσύ αλληλέγγυε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος29/3/20 17:11

    Ρατσιστής επειδή αγαπάω την πατρίδα μου???? Ρατσιστής επειδή προσπαθώ να προστατεύσω τα εδάφη ΜΟΥ?? Αυτά τα εδάφη που γεννήθηκα και μεγάλωσα και τώρα τα βλέπω να ξεπουλιουνται? Όσοι προσπαθούν να αντιδράσουν τους λέτε ρατσιστές και τραμπουκους? Αντιδράμε γιατί? Γιατί βλέπουμε την Ελλάδα να πεθαίνει!.... Δεν είναι πρόσφυγες αυτοί που έρχονται στην Ελλάδα μας... Είναι ΛΑΘΡΑΙΟΙ πρόσφυγες που αν βρουν το παιδί σου ή το παιδί μου στον δρόμο μόνο του να περπατάει είναι ικανοί να το βιάσουν η να το κλέψουν...... Έρχονται στα νησιά μας και τα καταστρέφουν.... Καταστρέφουν τα μοναστηρια6μας..... Καταστρέφουν τις περιουσίες του Έλληνα που με τόσο κόπο έφτιαξε.... Και μετά βγάζουν βιντεακα στο ίντερνετ και μας κουνάνε επιδεικτικα τα ευρώ που τραβάνε από τα ΑΤΜ..... Πρέπει εμείς οι Έλληνες να αντιδράσουμε... Να πάμε Όλοι έξω από τα σφαγεία.. Έξω από τη μόρια και κάθε μόρια και να γίνουμε μια γροθιά να πολεμήσουμε για τα εδάφη που μεγαλώσαμε. Και ναι ας με λένε ρατσιστή θέλω να φύγουν όλοι από τη Ρόδο και από τα νησιά μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος29/3/20 18:53

    ΓΙΑ ΆΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΆ ΛΈΩ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ ΝΑ ΠΆΡΟΥΝ ΟΣΛΟΙ ΠΟΥ ΜΈΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΦΑΓΕΊΑ Κ ΝΑ ΠΆΝΕ ΣΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος30/3/20 01:29

    Παλιά είχαμε τους κομουνιστές με τα κονσερβοκούτια, τώρα έχουμε τους "κατά πολύ χειρότερους" αλληλέγγυους και τους λαθραίους εποίκους. Εποίκους "μάου-μάου" τυλιγμένους με τον μανδύα του κατατρεγμένου μετανάστη από χώρες που η ανθρώπινη ζωή δεν αξίζει τίποτα και που το μίσος τους για εμάς είναι δεδομένο. Σε σφάζουν για το τίποτα και τους πληρώνουμε και από πάνω τη στιγμή που αρκετοί Έλληνες είναι σε απελπιστική κατάσταση.

    Στα τσακίδια λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για άλλη μια φορά κοροιδευετε τον κόσμο?? όταν γίνετε πόλεμος σε μια χώρα όπως στην Συρία, προσφυγες θα θεωρούνται στην πρώτη χώρα που θα βρουν μπροστά τους ή ελλαδα δεν είναι αυτή η χώρα και μετανάστης κάποιος όταν έρχεται με χαρτιά από εκεί που είναι δλδ ποιος είναι και αν έχει καθαρό ποινικό μητρώο και η χώρα αν έχει ανοιχτά σύνορα θα τους αφήσει, αυτοί είναι οικονομική λαθρομεταναστες και τους βλέπουμε πόσο ειρηνική είναι στον Έβρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητά μέλη των Ομάδων Αλληλεγγύης είσαστε Έλληνες ή όχι? Ρίξτε μια ματιά στο Σύνταγμα μας και θα δείτε ότι οποιοσδήποτε εισέρχεται στα εδάφη μας παρανόμως θεωρείτε εισβολέας. Αν πάλι θέλετε να μου πείτε κάτι διαφορετικό εγώ θα σας παραπέμψω στο άλλο μέρος του Συντάγματός μας που λέει ότι όποιος χρησιμοποιεί τους λαθρομετανάστες για να πάρει χρήματα είναι εγκληματίας.... εσείς άραγε γιατί κόπτεστε τόσο πολύ για αυτούς τους παράνομους εισβολείς? Ποιοι είσαστε και από που και γιατί πληρώνεστε? Γιατί δε χρησιμοποιείτε το δρόμο της διαφάνειας και να εξηγήσετε σε όλους εμάς τους άσχετους τα παραπάνω? Αν τους αγαπάτε τόσο πολύ γιατί δεν τους παίρνετε σπίτι σας? Έστω μερικούς από αυτούς αν όχι όλους.... Όσο για τα υπόλοιπα "ο νοών νοείτω"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *