ροή ειδήσεων

Μπέργκαμο, γιατί τόσα κρούσματα κορονοιού; Υπάρχει η πιθανότητα οι μαζικοί εμβολιασμοί για την μηνιγγίτιδα και την γρίπη να έχουν σχέση;



Στα τέλη Δεκεμβρίου του 2019 σημειώθηκαν κρούσματα μηνιγγίτιδας στην επαρχία Μπέργκαμο με έξι θανάτους.
Πολλές εφημερίδες το ανέφεραν. Ακολουθώντας τους συνδέσμους και τα νέα της 24ης Δεκεμβρίου 2019


Meningite, il medico di base: “Vissute fasi critiche, quanti danni la disinformazione”
Le parole di Francesco Ranieri, medico di base al Poliambulatorio Geomed di Villongo: “Ho visto e sentito di atteggiamenti folli, purtroppo la gente ascolta sempre meno i medici e più i social”.

Αυτή η κατάσταση έκτακτης ανάγκης διήρκεσε μέχρι τις 24 Ιανουαρίου 2020, μετά τον εμβολιασμό χιλιάδων ατόμων ενάντια στον μηνιγγόκοκκο τύπου C.



Αναρωτιόμαστε. Υπάρχει συσχέτιση μεταξύ του εξαιρετικά μεγάλου αριθμού κρουσμάτων που σχετίζονται με τον κοροναϊό στην επαρχία Μπέργκαμο με τον εμβολιασμό για μηνιγγιτιδόκοκκους τύπου Β και C;

Δηλαδή, υπάρχουν στοιχεία που τουλάχιστον να δημιουργούν την σκέψη και τον συσχετισμό ότι ἰσως αυτός ο εμβολιασμός μπορεί να ευνοήσει την εξέλιξη των ιών της γρίπης και συνεπώς και του κοροναϊού;





Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι υπάρχουν συσχετίσεις μεταξύ διαφόρων παθολογιών

Αυτή η άλλη έρευνα εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο εξαπλώνεται ο κοροναϊός και ο sars


Το σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο (SARS) είναι μια νεοεμφανιζόμενη μολυσματική ασθένεια που προκαλείται από ένα νέο coronavirus, SARS-coronavirus (SARS-CoV). Η πρωτεΐνη Spike (S) SARS-CoV αποτελείται από δύο υπομονάδες. η υπομονάδα S1 περιέχει μια περιοχή δέσμευσης υποδοχέα που εμπλέκεται με το ένζυμο μετατροπής της αγγειοτενσίνης 2 υποδοχέα κυττάρου-ξενιστή και η υπομονάδα S2 μεσολαβεί στη σύντηξη μεταξύ των μεμβρανών του ιικού και του ξενιστικού κυττάρου. Η πρωτεΐνη S παίζει ρόλο κλειδιού στην επαγωγή των αντισώματων εξουδετέρωσης και των Τ-κυττάρων, ως προστατευτική ανοσία, κατά τη διάρκεια μόλυνσης με SARS-CoV. Σε αυτήν την ανασκόπηση, επισημαίνουμε τις πρόσφατες εξελίξεις στην ανάπτυξη εμβολίων βασισμένα στην S πρωτείνη.


Αλλά πώς γίνεται η επαρχία Μπέργκαμο να έχει το υψηλότερο ποσοστό προσβεβλημένων και θανάτων από κοροναϊό;

Από τον Νοέμβριο του 2019 έως τον Ιανουάριο του 2020 υπήρξε μια τεράστια εκστρατεία κατά της γρίπης στο Μπέργκαμο και στην γύρω περιοχή.


βρείτε τη σύνδεση με το άρθρο εδώ


«Πέρυσι (σεζόν 2018-2019) αγοράστηκαν 154.000 δόσεις εμβολίου γρίπης και χορηγήθηκαν περίπου 141.000 δόσεις εμβολίου, εκ των οποίων περίπου 129.000 χορηγήθηκαν σε άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών με κάλυψη εμβολιασμού 56,2% - εξηγεί ο Δρ. Giancarlo Malchiodi , Διευθυντής της UOC Προληπτικής Ιατρικής στις Κοινότητες, Τμήμα Υγιεινής και Πρόληψης Υγείας, ATS του Μπέργκαμο - έχουν παραγγελθεί 185.000 δόσεις εμβολίου φέτος. Τα ημερολογιακό πρόγραμμα με τις θέσεις και τις ώρες των εμβολιασμών,ορίζονται από το ASST και θα είναι σύντομα διαθέσιμα στις ίδιες τις τοποθεσίες του ASST ».

Έτσι, η επαρχία Μπέργκαμο έχει πολύ υψηλό ποσοστό εμβολιασμού κατά της γρίπης.
Όλα φαίνονται κανονικά, αλλά υπάρχει συσχέτιση μεταξύ του εμβολιασμού κατά της γρίπης και του μεγάλου ποσοστού κρουσμάτων και θανάτων;

Σε αυτή τη μελέτη, οι ερευνητές λένε ναι.
Μιλάμε για αυτή τη μελέτη των παρεμβολών των ιών και τη πιθανότητα ότι οι ιοί θα μπορούσαν να παρεμποδίσουν ή να ευνοήσουν τη διάδοση άλλων ιών.

Η μελέτη διεξήχθη από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της γρίπης την περίοδο 2017-2018.

Στο πίνακα αριθ. 5 δείχνει σαφώς ότι οι άνθρωποι οι εμβολιασμένοι για την γρίπη έχουν 3 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να προσβληθούν από κοροναϊό.


A recent military study shows military personnel evaluated who received the flu vaccine were at 36 percent increased risk for coronavirus with varied benefit in preventing some strains of the flu.
“Examining noninfluenza viruses specifically, the odds of both coronavirus and human metapneumovirus in vaccinated individuals were significantly higher when compared to unvaccinated individuals (OR = 1.36 and 1.51, respectively) (Table 5).”
Στο ερευνητικό κείμενο της έρευνας διαβάζουμε: «Εξετάζοντας τους ιούς μη γρίπης συγκεκριμένα, οι πιθανότητες τόσο του κοροναϊού όσο και του ανθρώπινου μεταπνευμονικού ιού σε εμβολιασμένα άτομα ήταν σημαντικά υψηλότερες σε σύγκριση με μη εμβολιασμένα άτομα (OR = 1,36 και 1,51 αντίστοιχα) ( Πίνακας 5 ). "

Και επίσης "Επιπλέον, τα εργαστηριακά δεδομένα στη μελέτη μας έδειξαν αυξημένες πιθανότητες κορωναϊού και ανθρώπινου μεταπνευμονικού ιού σε άτομα που έλαβαν εμβολιασμό κατά της γρίπης".

Προφανώς, εαν λόγω των εμβολιασμών διευκολυνθεί η διάδοση του κοροναϊού, είναι σαφές ότι θα επηρεάσει ανθρώπους οποιασδήποτε ηλικίας, αυτό που συμβαίνει στο Μπέργκαμο και την επαρχία του, με επακόλουθη αύξηση των θανάτων.

Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, είναι δυνατόν να διαπιστωθεί ότι στην επαρχία Μπέργκαμο υπάρχει κορυφή κοροναϊού επειδή ο εμβολιασμός κατά της μηνιγγίτιδας και της γρίπης ήταν τεράστιος μεταξύ Οκτωβρίου και Ιανουαρίου 2020;
Είναι καλό ότι διεξάγονται «σοβαρές» μελέτες και δεν επηρεάζονται από το ενδιαφέρον για ιογενείς παρεμβολές, προκειμένου να διαπιστωθεί με βεβαιότητα το κόστος και τα οφέλη της πρακτικής του μαζικού εμβολιασμού.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτή η μελέτη


Ενα διπλά αδρανοποιημένο εμβόλιο για τον SARS, παρέχει ατελή προστασία σε ποντικούς και προκαλεί αυξημένη ηωσινοφιλική προφλεγμονώδη πνευμονική ανταπόκριση (πνευμονία) εάν αργότερα έλθουν σε επαφή με τον κορονοιό.
Είναι σημαντικό ότι τα ηλικιωμένα ζώα εμφάνισαν αυξημένη ηωσινοφιλική ανοσολογική παθολογία στους πνεύμονες (βλάβες ) και δεν προστατεύονταν από τον ιο. Αυτά τα δεδομένα εγείρουν σημαντικές ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια του εμβολίου και υπογραμμίζουν την ανάγκη για πρόσθετες μελέτες των μοριακών μηχανισμών που διέπουν την επαγόμενη από το εμβόλιο ηωσινοφιλία και την αποτυχία του εμβολίου, ειδικά στα πιο ευάλωτα μοντέλα ανθρώπινης νόσου, όπως στα ηλικιωμένων ζώα.

Μελέτη το 2008. Προηγούμενη εμβολιασμοίμε τον (SARS-CoV) κορονοιό προκαλεί σοβαρή πνευμονία σε ποντικούς που μολύνονται αργότερα με τον ιό SARS-CoV.
Δηλαδή τα ποντίκια που είχαν εμβολιαστεί και αργότερα ήρθαν σε επαφή με τον ιό απέκτησαν σοβαρή πνευμονία, ιδίως τα ηλικιωμένα ζώα.


Αυξανόμενα κρούσματα πνευμονίας και ασθένειες σε χοίρους που εμβολιάστηκαν με ανενεργό εμβόλιο H1N2 και αργότερα ήρθαν σε επαφή με τον πανδημικό ιο της γρίπης του 2009 H1N1


Μια έρευνα 9 μηνών σε 115 παιδιά, ανακοινώνει το 2012 ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος απο ἀλλες αναπνευστικές ιικές λοιμώξεις μετά απο εμβολιασμό με ανενεργό ιό της γρίπης. Μπορεί να προστατεύονται από τη γρίπη, οι λήπτες του εμβολίου αλλά ενδέχεται να μην έχουν ανοσία σε άλλους ιούς της αναπνευστικής οδού σε ένα ποσοστό 95%. Συνεχίζει ενώ δεν παρατηρήσαμε κάποιο σημαντικό πσοσοστό προστασίας απο την γρἰπη, παρατηρήσαμε ένα αρκετά αυξημένο πσοσοστό σε άλλες αναπνευστικές λοιμώξεις όπως κοξάκι, ρινοιός σε αυτούς που έιχαν εμβολιαστεία με το εμβόλιο γρίπης.

Τα αρχεία μελετών που αναφέρονται

Ιογενείς παρεμβολές γρίπης Ένωση, μηνιγγιτιδόκοκκου και του πνευμονιόκοκκου

Να ξεκαθαρίσω ότι δεν δέχομαι τον όρο αντιεμβολιαστής, δεν είμαι κατα των εμβολίων, αρκεί να υπάρχει έρευνα και ασφάλεια, εκεί είναι οι ενστάσεις μου και όχι μόνο στα εμβόλια, αλλά και σε όλα τα φάρμακα, τα βοτανα τις βιταμίνες.
Ξεχνάμε ότι η ιστορία των φαρμάκων είναι περίπου 100 ετών, ξεκίνησε με την ηρωίνη και την ασπιρίνη της BAYER.
Ξεχνάμε όπτι η ηρωίνη συνταγογραφείτο σε παιδια για να κοιμηθούν.
Δεν αναρωτιόμαστε γιατι η τυφλή εμπιστοσύνη στα φάρμακα εμπειρία 100 ετών και ο φόβος για τα βότανα, εμπειρία και γνώση χιλιετιών;

Μετάφραση
Ευαγγέλου Μπλάνα Μαριάννα
βιοχημικός ΜScΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *