ροή ειδήσεων

Έτσι θα ψήσουμε το Πάσχα τον οβελία! Αυτό ξεχάστε το! Τα μέτρα που θα ληφθούν



Μέτρα ακόμα και για το ψήσιμο του αρνιού το Πάσχα εξετάζει η κυβέρνηση. Ποιοι θα μπορούν να ψήσουν έξω. Ανάμνηση το χωριό! Θα κλείσουν όλοι οι δρόμοι.

Η πανδημία του κορονοϊού εξαπλώνεται παγκοσμίως και θερίζει ζωές. Στην Ελλάδα η κατάσταση λόγω των μέτρων που ελήφθησαν σχετικά έγκαιρα, διαφαίνεται πως τουλάχιστον μέχρι στιγμής βαίνει ελεγχόμενη.


Αυτό το δεδομένο το οποίο τονίζουν και οι Επιστήμονες Υγείας είναι δυνατόν να αλλάξει από μέρα σε μέρα στην περίπτωση που χαλαρώσουν τα μέτρα και ενώ η Πανδημία, τουλάχιστον στην χώρα μας, δείχνει να έχει μια αργή εξέλιξη.

Μπορεί στην κυβέρνηση και στο υπουργείο Υγείας να χαμογελούν έστω και συγκρατημένα, πλην όμως είναι προβληματισμένοι, καθώς το Πάσχα πλησιάζει και είναι δυνατόν τα πάντα να «τιναχθούν στον αέρα».


Για το λόγο αυτό και κυρίως έπειτα από τις εικόνες στην παραλία της Θεσσαλονίκης, αλλά και η εικόνα με τους συνταξιούχους να στέκονται στην ουρά ο ένας κοντά στον άλλο «σαν σαρδέλες», έξω από τραπεζικά υποκαταστήματα, έχουν προβληματίσει την κυβέρνηση και ειδικούς, οι όποιοι επισημαίνουν σ’ όλους τους τόνους πως τα αυστηρότερα μέτρα είναι προ των πυλών.


Ιδιαίτερα για τις γιορτές του Πάσχα, όπου η ανάγκη να παραμείνουν οι Έλληνες στα σπίτια τους είναι επιτακτική, καθώς είναι δυνατόν μέσα σε μια μέρα να γίνει το κακό, όπως έγινε άλλωστε και στην Ιταλία, η Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία δείχνουν έτοιμοι να λάβουν νέα αυστηρότερα μέτρα για τον περιορισμό των μετακινήσεων.
Μέτρα και για το ψήσιμο του αρνιού

Ακόμα και στο παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία, ένα έθιμο που ο Έλληνας δύσκολα θα απαρνηθεί, εξετάζονται μέτρα απαγόρευσης υπό συγκεκριμένες συνθήκες, τα οποία θα ληφθούν τις ημέρες των εορτών.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται από την Κυβέρνηση να ορίσει κανόνες για το έθιμο του οβελία. Ειδικότερα, το ψήσιμο στην περίπτωση που ο πολίτης μένει σε μονοκατοικία ή σε διαμέρισμα που έχει ταράτσα δική του, ή μεγάλο μπαλκόνι με εγκατάσταση για ψησταριά, τότε το έθιμο θα πραγματοποιηθεί, αυστηρά χωρίς καλεσμένους. Δηλαδή μόνο τα μέλη της οικογένειας του …ψήστη.

Αντιθέτως το ψήσιμο του οβελία σε κοινόχρηστους χώρους πολυκατοικιών, ή υπαίθριους χώρους, όπου μπορεί να έχουν πρόσβαση οι γείτονες και οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες και ένοικοι διαμερισμάτων, όσον αφορά στης πολυκατοικίες, είναι δυνατόν να απαγορευθεί.

Αυτό βέβαια έχει και μια λογική, διότι σου λέει εάν βγεις στην γειτονιά ή στον κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας να ψήσεις το αρνάκι, όταν θα ξεκινήσει το τσακίρ κέφι ως συνήθως, επόμενο είναι να υπάρξει συνύπαρξη γειτόνων με την γνωστή ελληνική φιλοξενία για να πιει ένα κρασάκι ο γείτονας, να πάρει λίγο κοκορέτσι για την μπύρα και μια πετσούλα για το καλό … και το κακό έχει γίνει, με τις επόμενες εβδομάδες να μοιάζουν σ’ αυτή την περίπτωση, εφιαλτικές για την χώρα.

Κατά πάσα πιθανότητα λοιπόν, φέτος ο οβελίας μάλλον θα μπει στο φούρνο με πατάτες, εκτός και εάν είστε από τους τυχερούς που διαθέτουν ιδιωτικό χώρο. Βέβαια και σ’ αυτή την περίπτωση, το γλέντι θα είναι αυστηρά οικογενειακή υπόθεση, χωρίς επισκέπτες, παρατρεχάμενους και λοιπούς συγγενείς.
Ανάμνηση… το χωριό

Αυτονόητο είναι πως φέτος το χωριό θα το ξεχάσουμε. Βολτούλες στην εξοχή, τσιπουράκια στο καφενείο με νηστίσιμα εδέσματα … κομμένα.

Όσο πλησιάζουμε προς το Πάσχα, τα μέτρα θα αυστηροποιηθούν και μάλιστα εξετάζεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, το πρόστιμο για τις άσκοπες μετακινήσεις να αυξηθεί κατά πολύ, ώστε να λειτουργήσει αποτρεπτικά για όσους θελήσουν να αψηφήσουν την πανδημία και να μετακινηθούν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους.

Άλλωστε είναι δυνατόν η Κυβέρνηση να κλείσει τα διόδια στα Εθνικά δίκτυα και να στήσει μπλόκα σε επαρχιακά δίκτυα που οδηγούν στης εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, ώστε να λειτουργήσουν αποτρεπτικά για τους «θερμοκέφαλους», που ίσως δεν έχουν αντιληφθεί την σοβαρότητα της κατάστασης.


Επίσης τις επόμενες ημέρες είναι δυνατόν να περιοριστούν κι άλλο οι μετακινήσεις και μάλιστα να καταργηθούν οι έγγραφες βεβαιώσεις και πλέον οι μετακινήσεις, είτε για εργασία, είτε για σωματική άσκηση, ψώνια και φαρμακείο, να γίνονται μόνο με την αποστολή sms και μάλιστα με χρονικό όριο που θα καθοριστεί βάσει των νέων αυστηρότερων μέτρων, που είναι δυνατόν να ληφθούν.

Πάντως όλα τα πιο πάνω, θα κριθούν από την συμπεριφορά των πολιτών τις επόμενες δυο εβδομάδες, που άλλωστε θεωρούνται οι πλέον κρίσιμες για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος1/4/20 16:07

    Μήπως να μας φημωσετε να μην μιλάμε κιόλας?????? Αι σιχτιρ κωλοκυβερνησεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος1/4/20 16:35

    ΕΓΏ ΘΑ ΨΉΣΩ ΟΠΩΣ Κ ΝΑ ΈΧΕΙ ΤΟΝ ΤΡΆΓΟ ΘΑ ΤΟΝ ΦΆΩ Κ ΘΑ ΕΙΜΑΙ Κ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ. ΚΑΙ ΕΛΆΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΚΛΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΤΡΆΓΟ ΣΕ ΌΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΑΡΈΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *