ροή ειδήσεων

Μετά τον Μάϊο αναμένεται η έναρξη της τουριστικής σαιζόν λένε οι Τούρκοι



Μετά τον Μάϊο, εκτιμά ο Τούρκος υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Mehmet Nuri Ersoy, θα ξεκινήσει η τουριστική περίοδος στην Τουρκία, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Ας ελπίσουμε ότι θα δούμε τις τουριστικές δραστηριότητες να ξεκινούν στα τέλη Μαΐου του 2020», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι οι πρώτες δραστηριότητες θα αρχίσουν με εγχώριους τουρίστες.

Η Τουρκία πέρσι είχε τουριστικά έσοδα 34,5 δισεκατομμύρια δολαρίων από τον Τουρισμό.

Ο υπουργός παρότρυνε τις τουριστικές επιχειρήσεις να επωφεληθούν από τη στήριξη της βραχυπρόθεσμης απασχόλησης για το προσωπικό τους, καθώς στην γείτονα χώρα, εάν οι δραστηριότητες μιας επιχείρησης έχουν ανασταλεί πλήρως ή εν μέρει λόγω ανωτέρας βίας, όπως η πανδημία COVID19, η κυβέρνηση καταβάλλει τους μισθούς του προσωπικού.

Ο επικεφαλής του TUROFED,Sururi Chorabatyr, συμφωνεί με το Υπουργείο Τουρισμού και Πολιτισμού ως προς την έναρξη της τουριστικής σεζόν και προσθέτει ότι τα ξενοδοχεία θα είναι έτοιμα από τα τέλη του Απριλίου.

Ο Sururi Chorabatyr αναφέρει, επίσης, ότι οι πρώτοι τουρίστες θα προέλθουν από τη Ρωσία, και θα ακολουθήσουν οι ταξιδιώτες από την Ανατολική και Δυτική Ευρώπη, ενώ προβλέπει ότι ο αντίκτυπος του Κορωνοϊού θα υποχωρήσει στα τέλη Μαΐου.

Πιο συγκεκριμένα, δηλώνει: «Ελπίζουμε, ότι στα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου θα ξεκινήσει η τουριστική σεζόν. Για να επιτευχθεί όμως αυτό θα πρέπει να υπάρξει σταθεροποίηση της επιδημιολογικής κατάστασης τόσο στην Τουρκία όσο και στις χώρες από τις οποίες θα έρχονται οι τουρίστες μας. Εάν η τουριστική σεζόν ξεκινήσει στις αρχές Ιουνίου, υπολογίζουμε ότι θα διαρκέσει 4-5 μήνες και τα ξενοδοχεία θα παραμείνουν ανοικτά έως τα τέλη του Οκτωβρίου».

Οι Τούρκοι ξενοδόχοι θεωρούν, ότι με τη σταθεροποίηση του Κορωνοϊού, ο τουρισμός θα επανέλθει σε κανονικά επίπεδα και θα αποτελέσει ένα από τους πιο επικερδείς τομείς της οικονομίας. Εκφράζουν, επίσης, την άποψη, ότι η Τουρκία θα ξεκινήσει να υποδέχεται τουρίστες νωρίτερα από άλλα κράτη.

Ο ιός έχει μολύνει 15.679 άτομα στην Τουρκία και έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής 277 θανάτους.
Καραντίνα στην Αττάλεια

Οι άνθρωποι που φτάνουν στην επαρχία της Αττάλειας από άλλα μέρη της χώρας θα τίθενται υπό καραντίνα για 14 ημέρες, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας, αφού ο δημοφιλής προορισμός διακοπών έχει δει αύξηση του αριθμού των επισκεπτών.

«Σφίγγουμε τους ελέγχους στις εισόδους στην πόλη. Οι άνθρωποι χωρίς την κατάλληλη άδεια ταξιδιού και μια σχετική δικαιολογία δεν θα πρέπει να τολμήσουν να έρθουν στην Αττάλεια. Παρακαλώ μένετε στην πόλη σας, μείνετε στο σπίτι «, δήλωσε ο κυβερνήτης Münir Karaloğlu.

Σύμφωνα με τις συστάσεις της τοπικής υγειονομικής αρχής, τα άτομα που φθάνουν στην πόλη μέσω χερσαίων, θαλάσσιων ή αεροπορικών διαδρομών θα παραμείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Ο κυβερνήτης σημείωσε ότι οι άνθρωποι έρχονται στην Αττάλεια με διάφορες δικαιολογίες. «Περίπου 150 άτομα από την Κωνσταντινούπολη ήρθαν στην περιοχή Akseki, κοντά στην επαρχία Konya, με τα αυτοκίνητά τους. Η δηλωμένη πρόθεσή τους [προς τις δυνάμεις χωροφυλακής για την επίσκεψη στο Akseki] ήταν να μαζέψουν μανιτάρια. Αυτό δεν μπορεί να γίνει. Δεν θα πεθάνεις αν δεν φάς μανιτάρια για δύο εβδομάδες. Ο κύριος λόγος είναι να έρθουν στην Αττάλεια, που έχει λιγότερες περιπτώσεις κοροναϊού», δήλωσε ο Karaloğlu.

money-tourism.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *