ροή ειδήσεων

Ιταλία: «Δώρο» 500 ευρώ για την πραγματοποίηση διακοπών



Καθώς η Ιταλία προσπαθεί να ανακάμψει από την κρίση του Κορωνοϊού, η Κυβέρνηση θα διαθέσει 500 σε κάθε οικογένεια ή άτομο με χαμηλό εισόδημα, για να κάνει διακοπές.

Η παραπάνω δράση αποτελεί μέρος του σχεδίου ανάκαμψης του Τουρισμού, το οποίο ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Στόχος του είναι η ενίσχυση του κλάδου, ο οποίος ανέρχεται στο 15% των θέσεων εργασίας και έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα από τους περιορισμούς που έχουν τεθεί σε ισχύ.

Ο Υπουργός Τουρισμού, Dario Franceschini, δηλώνει ότι όλοι οι κλάδοι έχουν πληγεί από την πανδημία, αλλά ο τουρισμός έχει δεχθεί το ισχυρότερο πλήγμα. Τα μέτρα για την ενίσχυσή του περιλαμβάνουν μια σειρά από κίνητρα, όπως οι φοροελαφρύνσεις για τους τομείς της φιλοξενίας και της εστίασης.

Ποιοι μπορούν να κάνουν αίτηση;

Το μπόνους των 500 ευρώ απευθύνεται σε φορολογούμενους Ιταλούς υπηκόους. Επίσης, απευθύνεται σε νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα, το οποίο δεν ξεπερνάει τα 40.000 € ανά έτος.

Για το ποσό μπορούν να κάνουν αίτηση άτομα, ζευγάρια και οικογένειες. Σε περίπτωση που ένα ζευγάρι ή μία οικογένεια κάνει αίτηση τότε θα ληφθεί υπόψη το συνολικό εισόδημα και όχι το ατομικό.

Όσοι ταξιδέψουν μόνοι τους θα λάβουν 150 ευρώ, τα ζευγάρια θα λάβουν 300 ευρώ και οι οικογένειες (3 ή 4 μέλη) θα λάβουν 500 ευρώ.

Πώς καταβάλλεται το ποσό;

Το ποσό θα πληρωθεί με 2 τρόπους: το 80% του κόστους θα το αναλάβει το κατάλυμα και θα αφαιρεθεί από τον λογαριασμό του ωφελούμενου. Το μπόνους αφορά μόνο ένα κατάλυμα και δεν είναι δυνατή η αλλαγή τόπου διαμονής.

Έπειτα, οι ξενοδόχοι θα λάβουν πίσω το ποσό, το οποίο κάλυψαν, από την Κυβέρνηση υπό τη μορφή φορολογικού πιστωτικού.

Η πληρωμή πρέπει να γίνει απ’ευθείας από τον επισκέπτη ή τον ταξιδιωτικό πράκτορα, και όχι από άλλους ενδιαμέσους, γεγονός το οποίο αποκλείει τα AirBnBs.

Το υπόλοιπο 20% μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους πελάτες ως φοροαπαλλαγή για το οικ. έτος 2020.

Πότε μπορούν να ταξιδέψουν οι ωφελούμενοι;

Το ποσό θα πληρωθεί για ταξίδια, τα οποία θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα μεταξύ της 1ης Ιουλίου και της 31 Δεκεμβρίου 2020.

Ωστόσο, το παραπάνω αναμένεται ακόμα να εγκριθεί, καθώς το πλάνο έχει πάρει το πράσινο φως από την Κυβέρνηση, αλλά όχι και από τους νομοθέτες.

money-tourism.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *