επικαιρότητα

Παραλήρημα Ερντογάν: «Δεν έχουμε ένα τουρκικό τζαμί στην Αθήνα - Η Αγία Σοφία έγινε τζαμί ως δικαίωμά μας»Νέες ακραίες και προκλητικές δηλώσεις από τον πρόεδρο της Τουρκίας. Ζήτησε να γίνει τζαμί στην Αθήνα.

Σε νέο παραλήρημα προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή την προσευχή στην Αγιά Σοφιά το βράδυ της Παρασκευής στο πλαίσιο των “εορτασμών” για την 567η επέτειο από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.

Σε ομιλία του σε εγκαίνια νοσοκομείου, ο πρόεδρος της Τουρκίας απάντησε στις αντιδράσεις τις ελληνικής κυβέρνησης και μάλιστα εξέφρασε το αίτημα του για τζαμί στην Αθήνα.

Ο Ρετζέπ Tαγίπ Ερντογάν σε ομιλία του στα εγκαίνια νοσοκομείου μίλησε για την Αγία Σοφία αλλά και για το αίτημα του για τζαμί στην Αθήνα.«O Mωάμεθ Β’ ο Πορθητής όταν μπήκε στην Πόλη δεν τον υποδέχθηκαν ως κατακτητή, αλλά ως σωτήρα, που τον περίμεναν.

Η Αγία Σοφία αντί να κατεδαφιστεί με ένα θρησκευτικό μίσος, καλλωπίστηκε περισσότερο και ως δικαίωμα Άλωσης προσφέρθηκε στους Μουσουλμάνους.

Δεν άγγιξαν άλλα θρησκευτικά μνημεία και αφέθηκαν να υπάρχουν ανταποκρινόμενα στις ανάγκες.»

Όμως σε σημεία που αναγκαστήκαμε να εγκαταλείψουμε πριν από έναν αιώνα, τα θρησκευτικά μας μνημεία και σύμβολα μας εξαφανίστηκαν. Κοιτάξτε σήμερα στην Αθήνα δεν έχουμε ένα "δικό μας" τζαμί. Όλα έγιναν ένα με το έδαφος.

Όμως εμείς στην Κωνσταντινούπολη δεν κάναμε κάτι τέτοιο. Μόνο με την εικόνα αυτή βλέπουμε το μεγαλείο των προγόνων μας”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα ο Ερντογάν δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει και την φράση των «ανθενωτικών» στην πολιορκούμενη Κωνσταντινούπολη του τελευταίου Παλαιολόγου: «καλύτερα σαρίκι τούρκικο , παρά τιάρα παπική» θέλοντας να πει πως οι οθωμανικές ορδές ήρθαν περίπου ως… απελευθερωτές!

Ο Ερντογάν έκανε και μάθημα κιόλας προς την Ελλάδα ότι αγνοούμε την διαφορά μεταξύ της ‘κατάκτησης» και «κατοχής», λέγοντας πως η κατάκτηση «είναι να κερδίζεις τις καρδιές» των ανθρώπων που κατακτάς!

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: 3 τουρίστες στο στρατ. νοσοκομειο Ρόδου
άλλοι σε κοβιντ πανσιον στην Κρεμαστή
σσσσσ

M M S

M M S
Θυμάστε στο ενυδρείο, πίσω από τη νομαρχία ,το υπέροχο αυτό φυτό ;Τώρα γρασίδι. Ευτυχώς που και που φυτρωνει μόνο του. Η φωτογραφία είναι από ένα σημείο στο Γενναδι

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά