επικαιρότητα

Για την κατάσταση των νοσοκομείων στα ΔωδεκάνησαΒ΄ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου


Με δελτίο τύπου της ΕΙΘΕΛ ενημερωθήκαμε για τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν σε ανθρώπινο δυναμικό και τεχνολογικό εξοπλισμό έτσι όπως τέθηκαν στον υπουργό υγείας κατά την επίσκεψη του στο κέντρα υγείας Πάτμου και στο νοσοκομείο Λέρου

Ελλείψεις που υπάρχουν και αναδεικνύονται από τους εργαζομένους στα νοσοκομεία και στα υπόλοιπα νησιά της περιοχής μας δημιουργώντας τεράστια προβλήματα και κινδύνους ακόμη και για την ζωή των κατοίκων τους. Πολύ περισσότερο σήμερα που διανύουμε και περίοδο πανδημίας , όπου θα έπρεπε να υπάρχει ένα δημόσιο σύστημα υγείας που να καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες της προστασίας και της ασφάλειας όλων των νησιωτών.


Από ότι φάνηκε από την προσβλητική αντιμετώπιση του υπουργού προς τον πρόεδρο της ΕΙΘΕΛ , η κυβέρνηση δεν έχει στις προτεραιότητές της την κάλυψη αυτών των κενών , ούτε την πραγματική θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας. Δεν εξηγείται διαφορετικά η εχθρική στάση απέναντι στα δίκαια και αυτονόητα αιτήματα που του κατατέθηκαν.Η Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου εξέφρασε έμπρακτα την αλληλεγγύη της απέναντι στους υγειονομικούς , όταν η κυβέρνηση σκόρπιζε απλόχερα , χειροκροτήματα και συμπάθεια που όμως γινόταν καταστολή και περιφρόνηση όταν το κίνημα των γιατρών την έθετε μπροστά στις ευθύνες της. Η Β΄ ΕΛΜΕ βγήκε στο δρόμο μαζί με τους υγειονομικούς τις μέρες τις πανδημίας ζητώντας διορισμό μόνιμου προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία , όταν η κυβέρνηση παρέτασσε τις δυνάμεις καταστολής απέναντί τους Σήμερα που οι γιατροί και όλοι οι υγειονομικοί ζητάνε επειγόντως ενόψει και της έναρξης της τουριστικής περιόδου την πλήρη κάλυψη όλων των αναγκών στο δημόσιο σύστημα υγείας , η κυβέρνηση εμπαίζει , υπεκφεύγει των ευθυνών , απειλεί το συνδικαλιστικό κίνημα των γιατρών.

Προφανώς δεν έχει καταλάβει ότι οι εργαζόμενοι σε κάθε χώρο δουλειάς , δεν τρομοκρατούνται , αντίθετα , πιο αποφασιστικά απαιτούν από την κυβέρνηση να πάρει τώρα, ολοκληρωμένα και ουσιαστικά μέτρα για την πρόληψη, την προστασία της υγείας και της ζωής .

Η Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου θα στηρίξει και το επόμενο διάστημα κάθε αγωνιστική δράση που θα πραγματοποιηθεί για τη δημόσια υγεία. Θα δώσει το παρόν και στην πανυγειονομική κινητοποίηση που έχει εξαγγελθεί για τις 16/6/2020


Απαιτούμε την ικανοποίηση των δίκαιων και ζωτικών αιτημάτων γιατρών και νοσηλευτών:


Πλήρη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό όλων των δημόσιων δομών υγείας. Mονιμοποίηση των συμβασιούχων στο χώρο της υγείας τώρα.


Ανάπτυξη του απαραίτητου αριθμού κλινών ΜΕΘ με άμεση πρόσληψη μόνιμου εξειδικευμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και αναγκαίου εξοπλισμού.


Άμεση και ανελλιπή χορήγηση των κατάλληλων Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) σε όλους τους εργαζόμενους στις δομές υγείας.


Μόνιμο μηχανισμό επιδημιολογικής επιτήρησης και δειγματοληπτικής παρακολούθησης της επιδημίας. Ενίσχυση των υπηρεσιών δημόσιας υγείας με μόνιμο προσωπικό. Διαγνωστικούς ελέγχους με επιστημονικά κριτήρια, με επίταξη των διαγνωστικών μέσων του ιδιωτικού τομέα.


Να ενισχυθούν άμεσα με μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό όλες οι δομές της ΠΦΥ για να παρέχουν τις αναγκαίες ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες στο λαό.


Ένταξη του προσωπικού στα ΒΑΕ.


Στελέχωση και εξοπλισμό του ΕΚΑΒΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σ. ΚΡΙΑΡΑΣ Α. ΔΑΒΙΔΟΠΟΥΛΟΣ

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

αναζήτηση στον ιστό

S M S

Αναγνώστης: Έχει γίνει καμια μελέτη για ποιον λόγο 90%+ των οδηγών δεν ξέρουν ή αδιαφορούν για το πώς να πάρουν σωστά μια απλή αριστερή στροφή σε διασταύρωση στη Ρόδο;

M M S

M M S