ροή ειδήσεων

Ο Τσίπρας στη Ρόδο, οι πρωτοκλασσάτοι στους δρόμους για το «Μένουμε Όρθιοι»



Το πρώτο πρώτο ταξίδι πολιτικού αρχηγού εκτός Αθήνας μετά την πανδημία είναι του Αλέξη Τσίπρα στη Ρόδο. Οι ανησυχίες του και το «Μένουμε Όρθιοι»


Το νήμα από το σημείο που το άφησε προ πανδημίας επιχειρεί να πιάσει ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σήμερα μεταβαίνει στη Ρόδο, στο πρώτο ταξίδι πολιτικού αρχηγού εκτός Αθήνας μετά την πανδημία, για συναντήσεις με φορείς και εργαζόμενους στον τουρισμό, ενώ θα έχει συνάντηση και με δημάρχους μικρών νησιών των Δωδεκανήσων.

Η επιλογή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ρίξει το βάρος μετά την εστίαση στον τουρισμό, επί της ουσίας επιχειρεί να συμπλεύσει με τις ανησυχίες και ενστάσεις που διατυπώνονται για την επάρκεια των μέτρων στήριξης που έχει λάβει η κυβέρνηση.

Χαρακτηριστικό είναι πως τα πρώτα δείγματα γραφής στην εστίαση κάνουν λόγο για πτώση του τζίρου ως και 70%, ειδικά στα εστιατόρια, ενώ αντίστοιχα δραματικά είναι τα μηνύματα που φθάνουν στην Κουμουνδούρου για τον τουρισμό, όπου τα περισσότερα ξενοδοχεία δεν θα ανοίξουν καν. Κοινός παρονομαστής δε και των δύο κλάδων, όπως σημειώνουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι η έκρηξη της ανεργίας, της εκ περιτροπής απασχόλησης, των μισθολογικών μειώσεων και των απολύσεων, «με την προτροπή πλέον ανοιχτά και της κυβέρνησης που συνεχίζει την επιδότηση της ανεργίας και των μειώσεων μισθών έναντι της εργασίας».


Δεν πρέπει να θεωρείται τυχαίο ωστόσο ότι το προγραμματισμένο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στη Ρόδο συνέπεσε με τις αλλεπάλληλες αρρυθμίες των τελευταίων ημερών στο κυβερνητικό στρατόπεδο, στο οποίο πλέον ο Χάρης Θεοχάρης θεωρείται ένας εκ των αδύναμων κρίκων. Και τούτο, διότι μετά και τις «παλινωδίες» του υπουργείου Τουρισμού στο ζήτημα του ανοίγματος των συνόρων για τους τουρίστες χωρίς κανέναν έλεγχο, που καταγγέλλεται πως κόντεψε να δημιουργήσει διπλωματικό επεισόδιο με την Ιταλία, ήρθαν οι χθεσινές καταγγελίες για κακοδιαχείριση και απευθείας αναθέσεις που παρακάμπτουν τον ΕΟΤ.


Η Κουμουνδούρου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εκ νέου στην κυβέρνηση και τον κ. Θεοχάρη, βάζοντας στο κάδρο και τον συνεργάτη του κ. Μητσοτάκη, Στιβ Βρανάκη, με αφορμή τις παραιτήσεις μελών του ΕΟΤ για τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης. Σημειώνεται ότι με τον τελευταίο ο Πρωθυπουργός σήμερα θα παρουσιάσει στο Ζάππειο την καμπάνια για την ενίσχυση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

«Την ώρα που οι επαγγελματίες του τουρισμού αγωνιούν για το φετινό δύσκολο καλοκαίρι βλέποντας την κυβέρνηση να τους έχει εγκαταλείψει στο έλεος της πανδημίας, ο υπουργός Τουρισμού, Χ. Θεοχάρης, σκορπάει πακτωλό χρημάτων σε ιδιώτες για καμπάνιες παρακάμπτοντας τον αρμόδιο δημόσιο φορέα, δηλαδή τον ΕΟΤ, σημειώνουν από τον ΣΥΡΙΖΑ και τονίζουν πως «οι μεθοδεύσεις αυτές, οι οποίες συντονίζονται από τον στενό συνεργάτη του κ. Μητσοτάκη, Στιβ Βρανάκη, φανερώνουν ότι η μόνη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το πώς θα μοιράσει δημόσιο χρήμα στους φίλους της, εν προκειμένω την εταιρεία Marketing Greece».

Ξεκίνησε η καμπάνια ενημέρωσης

Εν τω μεταξύ χθες, Τετάρτη, μετά τις «εξορμήσεις» του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο κέντρο της Αθήνας και την Καισαριανή, όπου στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε ο κλάδος της εστίασης, τη σκυτάλη πήραν χθες πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος που ξεκίνησαν περιοδείες σε πρώτη φάση σε γειτονιές της πρωτεύουσας για άμεση επαφή με τους πολίτες και επικοινωνία των προτάσεων για την οικονομία και την εργασία, όπως αυτές διατυπώθηκαν στο επικαιροποιημένο «Μένουμε Όρθιοι».

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης βρέθηκε στη Νέα Ερυθραία, ενώ προβεβλημένα στελέχη όπως οι Δημήτρης Τζανακόπουλος, Νίκος Παππάς, Κώστας Ζαχαριάδης και πολλοί άλλοι βρέθηκαν στο Γκύζη, την Ηλιούπολη, το Μαρούσι με το ενημερωτικό τετράπτυχο, που έχει συμπυκνωμένη την εναλλακτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, ανά χείρας.

Στόχος της Κουμουνδούρου είναι η όσμωση με κλάδους εργαζομένων και μικρομεσαίους επιχειρηματίες και καταστηματάρχες να ενταθεί «πόρτα πόρτα» και να ρίξει τη σοδιά, η οποία θα καρπίσει όσο βαθαίνει η ύφεση, η ανεργία, τα λουκέτα και εν τέλει η απογοήτευση από τις κυβερνητικές επιλογές. Την ίδια ώρα Έφη Καλαμαρά και Νίκος Μπίστης από το Οργανωτικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία συντονίζουν τις εξορμήσεις στελεχών και την ενεργοποίηση του κομματικού μηχανισμού και στην περιφέρεια, αρχής γενομένης από το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *