ροή ειδήσεων

Καλεντερίδης - Η Τουρκία θα κλιμακώσει και θα επιχειρήσει να βγάλει ερευνητικό σκάφος μεταξύ Κρήτης και Ρόδου


Τις δικές του θέσεις με αφορμή τη συμφωνία της Ελλάδας με την Ιταλία για την οριοθέτηση της ΑΟΖ, εξέφρασε μιλώντας στον ραδιοσταθμό 98.4 ο Σάββας Καλεντερίδης.



Ο γεωπολιτικός αναλυτής και επικεφαλής του «Ινφογνώμονα» μιλώντας στον δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη υποστήριξε ότι η Ελλάδα και την συμφωνία με την Ιταλία, μετά από 43 χρόνια παλινωδιών την υπέγραψε με το «πιστόλι στον κρόταφο» από τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, για αυτό και αρκετά σημεία του είναι υποχωρήσεις, στη λογική το πολιτικό σύστημα να σώσει τα σαρκία του από τον πλήρη εξευτελισμό.

Υπό την έννοια αυτή, είπε, το μείζον αυτή την ώρα είναι η ανακοπή της Τουρκίας από τα νότια της Κρήτης με βάση το παράνομο Τουρκο-Λιβυκό σύμφωνο, το οποίο υλοποιεί κανονικά, παρότι η Αίγυπτος δεν θέλει να εμπλακεί στην υπόθεση της επήρειας του Καστελόριζου, είναι αναγκαία ακόμη και μια μερική οριοθέτηση μαζί της. Κατά τον Σάββα Καλεντερίδη, το Ελληνικό σύστημα που τόσα χρόνια «βύθισε σε ύπνο» τους Έλληνες, τώρα τρέχει να διασώσει την υπόσταση του και μόνο αυτή.


Όπως είπε, η Τουρκία έχει επιλέξει να κλιμακώσει και θα αποπειραθεί να βγάλει ερευνητικό σκάφος μεταξύ Κρήτης και Ρόδου στην Ανατολική Μεσόγειο, κάτι για το οποίο έχει προετοιμαστεί μια 15ετία πολιτικά, εξοπλιστικά ακόμη και σε επίπεδο πολιτών.

Μόνον αν η Ελλάδα λειτουργήσει με πολύ-επίπεδη αποτροπή κι όχι φραστικά αλλά με πράξεις, η Τουρκία θα ματαιώσει τις κινήσεις αντιλαμβανόμενη το πραγματικό κόστος , που θα έχουν και για αυτήν.


Ο εξευμενισμός, είπε και ένας γενικόλογος πασιφισμός που επικράτησε στην ελληνική ελίτ επί δεκαετίες, τελικά έφερε εγγύτερα ένα θερμό επεισόδιο ή μια πολεμική αναμέτρηση.






Από infognomonpolitics.gr και 98.4radio

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *