επικαιρότητα

Δήλωση Γιάννη Ντουνιαδάκη με αφορμή την παρουσία τουρκικής φρεγάτας ανοιχτά της ΡόδουΗ ενημέρωση της ιστοσελίδας του Alt.gr από αναγνώστη της στη Ρόδο, σχετικά με διερχόμενο πολεμικό πλοίο ανοιχτά του νησιού, δείχνει την ανησυχία που έχει ο λαός του ανατολικού Αιγαίου. Δείχνει ότι δεν “πιάνει” σε όλους η διαχρονική προσπάθεια των κυβερνήσεων να καλλιεργήσουν τον εφησυχασμό στον Ελληνικό λαό.

Έχει δίκιο ο αποστολέας της φωτογραφίας να ανησυχεί! Τα πρόσφατα γεγονότα δείχνουν ένταση της τουρκικής προκλητικότητας στα πλαίσια του ανταγωνισμού των αστικών τάξεων της Τουρκίας και της Ελλάδας. Και οι δυο χώρες συμμετέχουν στον γενικότερο ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και αγωγών, είτε αυτόνομα, είτε στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών που συμμετέχουν. Ίσως η συγκεκριμένη τουρκική φρεγάτα να κατευθύνεται ή να επιστρέφει από μια τέτοιου τύπου αποστολή.

Να σημειώσουμε ότι στο πλαίσιο των ανταγωνισμών ανάμεσα στις δυο αστικές τάξεις, είναι γνωστό, ότι στα Δωδεκάνησα η Τουρκία αμφισβητεί Ελληνικά νησιά. Επίσης δεν αναγνωρίζει στα νησιά, όπως η Ρόδος, το Καστελόριζο, η Στρογγύλη, δικαίωμα, πλην των χωρικών τους υδάτων (6 ν.μ.), σε Αποκλειστική Οικονομική ζώνη και υφαλοκρηπίδα (200 ν.μ.).

Οι μύθοι ότι οι ΗΠΑ , το ΝΑΤΟ και η ΕΕ μπορούν να εξασφαλίσουν την ειρήνη στην περιοχή και τα κυριαρχικά-εδαφικά δικαιώματα της χώρας έχουν καταρριφθεί. Νομίζω κλείνοντας, ότι εύκολα μπορούμε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι η κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας του τελευταίου διαστήματος, συμβαδίζει με τα παζάρια για τη συνδιαχείριση του Αιγαίου και περιοχών της Ανατολικής Μεσογείου. Το έδαφος στη χώρα μας άλλωστε προετοιμάζεται με δηλώσεις ηγετικών στελεχών αστικών κομμάτων.

Αυτό που πρέπει να απαιτήσει ο λαός είναι: καμιά αλλαγή συνόρων, απεμπλοκή της Ελλάδας από τα σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, στην περιοχή και την αποχώρηση από όλες τις ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό. Επίσης να κλείσει η βάση της Σούδας και οι άλλες ξένες βάσεις και αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Ο Γιάννης Ντουνιαδάκης είναι απόστρατος υποναύαρχος ΠΝ και Περιφερειακός σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου με την Λαϊκή Συσπείρωση

1/6/2020

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Γεια σας λεγομε Μιχαηλ Λαμπρου μενω στους αγίους αποστόλους, ένας συμπολίτης μας έχει ανάγκη απο βοηθεια ειναι σαι πολλη ασχημη κατάσταση κ οικονομική κ χρειαζεται γιατρό παθολόγο κ οφθαλμίατρο διότι έχει πρόβλημά στο 1 μάτι έχει φλεγμονή κ στα πόδια έχει αίματα στα νύχια είναι κ τα 2 πόδια του πρισμενα ΧΡΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΓΙΑΤΡΟ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΏ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΗ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙ Κ ΕΧΕΙ Κ ΚΑΡΔΙΑ. Μένει στους Άγιους αποστόλους οδός γαριφαλιάς πίσω από την κεραία του ράδιο ταξί. Εγώ προσωπικά του βάζω φάρμακα στο μάτι εδώ κ 2-3 μήνες αλλά δεν βλέπω να γίνεται τίποτα . σας παρακαλάω κάντε κάτι ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ.

M M S

M M S
Θυμάστε στο ενυδρείο, πίσω από τη νομαρχία ,το υπέροχο αυτό φυτό ;Τώρα γρασίδι. Ευτυχώς που και που φυτρωνει μόνο του. Η φωτογραφία είναι από ένα σημείο στο Γενναδι

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά