ροή ειδήσεων

Αυτά είναι τα ξενοδοχεία καραντίνας - Όλη η λίστα



Κοινή Υπουργική Απόφαση περιλαμβάνει τη λίστα των ξενοδοχείων, τα οποία θα λειτουργήσουν ως καταλύματα καραντίνας στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.


Στη δημοσιότητα δόθηκε η λίστα των υπουργείων Οικονομικών, Υγείας και Τουρισμού με τα ξενοδοχεία, τα οποία θα λειτουργούν ως καταλύματα καραντίνας.

Πρόκειται για ξενοδοχεία, τα οποία θα μισθωθούν από το κράτος για την αποκλειστική διαμονή φυσικών προσώπων, τα οποία θα διαγνωσθούν θετικά στον κορονοϊό.

Τα συγκεκριμένα καταλύματα αφορούν όλες τις περιφερειακές ενότητες και τα νησιά της Ελλάδας, τα οποία προετοιμάζονται για το περαιτέρω «άνοιγμα» του τουρισμού.

Δείτε ΕΔΩ όλη τη λίστα

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν των παραπάνω ξενοδοχείων, κάθε κατάλυμα είναι υποχρεωμένο να διατηρεί και δωμάτια καραντίνας.

Συγκεκριμένα, για καταλύματα έως 10 δωματίων απαιτείται η ύπαρξη ενός δωματίου καραντίνας, για καταλύματα έως 50 δωματίων απαιτείται η ύπαρξη δύο δωματίων καραντίνας και για καταλύματα άνω των 50 δωματίων απαιτείται αριθμός δωματίων καραντίνας ίσος με το 3% της συνολικής δυναμικότητας των δωματίων του καταλύματος.

Στόχος των παραπάνω μέτρων, σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού, είναι η «ασφαλής επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού» και η «εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας».
Πώς θα γίνει το άνοιγμα του τουρισμού

Στο μεταξύ, από την 1η Ιουλίου αναμένεται η πλήρης «απελευθέρωση» των αφίξεων από το εξωτερικό, με εξαίρεση εννέα χώρες, για τις οποίες θα ισχύσει απαγόρευση πτήσεων.
  • Βρετανία
  • Σουηδία
  • ΗΠΑ
  • Ρωσία
  • Ισραήλ

Καθώς και:
  • Κατάρ
  • Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
  • Σαουδική Αραβία
  • Βόρεια Μακεδονία

Όσοι, λοιπόν, έρχονται στην Ελλάδα θα συμπληρώνουν μία συγκεκριμένη ηλεκτρονική φόρμα (Passenger load factor) μέσω διαδικτύου ή εφαρμογής ή και σε χαρτί, καθώς και τα στοιχεία επαφής τους.

Θα υποβάλλονται, παράλληλα, σε δειγματοληπτικά τεστ, και όσοι βγαίνουν θετικοί στην COVID-19 θα διαμένουν για 14 μέρες στα ξενοδοχεία καραντίνας.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *