ροή ειδήσεων

Πόσο ανησυχούν οι Έλληνες για το ενδεχόμενο πολέμου με την Τουρκία



Οι προκλήσεις της Τουρκίας στον Έβρο εντείνονται την ώρα που ξεκινούν οι γεωτρήσεις της Άγκυρας στην κυπριακή ΑΟΖ και ανοιχτά της Λιβύης. Η έρευνα της aboutpeople για το "20/20" του NEWS 24/7 καταγράφει την ανησυχία των Ελλήνων.


Την ανησυχία για τις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας, καταγράφει η έρευνα της aboutpeople για το 20/20 του News 24/7.

Οι σχέσεις άλλωστε με τη γειτονική μας χώρα έρχονται και πάλι στο προσκήνιο με αφορμή τις τουρκικές προκλήσεις στον Έβρο ενόψει της ολοκλήρωσης του φράχτη εντός των ελληνικών συνόρων.


Οι Τούρκοι με κάθε τρόπο διαμηνύουν πως θα σκληρύνουν τη στάση τους μέσα στο επόμενο διάστημα απειλώντας με όξυνση του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος δια των προσφυγικών ροών προς την Ελλάδα. Οι γεωστρατηγικές πιέσεις καταγράφονται στην κοινή γνώμη ως γενικότερη ανησυχία μεν, όχι όμως ιδιαιτέρως έντονη.


Συγκεκριμένα, όπως καταγράφεται στις απαντήσεις, αρκετοί Έλληνες ανησυχούν για ενδεχόμενο πολέμου με την Άγκυρα. Το 40,6% δηλώνει πως ανησυχεί λίγο, το 17,3% δεν ανησυχούν καθόλου, ενώ στον αντίποδα, το 31,7% ανησυχούν αρκετά και πολύ το 8,9%.

Συνολικά, το 70,2% των ερωτώμενων δηλώνει πολύ και αρκετά ανήσυχο εξαιτίας των πρόσφατων εξελίξεων στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Περισσότερο ανήσυχες οι γυναίκες και οι ηλικίες άνω των 35 ετών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε παρόμοια ερώτηση για ενδεχόμενη πολεμική σύρραξη με την Τουρκία τον περασμένο Δεκέμβριο από την aboutpeople, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 27,7%.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *