ροή ειδήσεων

Μέτρα για να μην επαναληφθούν φαινόμενα λιποθυμίας ζητούν οι εργαζόμενοι της Ρόδου



«Λήξαν» θεωρείται για το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, το γεγονός της λιποθυμίας του 9χρονου κοριτσιού, από την πείνα, η μητέρα του οποίου είναι εποχιακή ξενοδοχοϋπάλληλος και χωρίς εισόδημα εδώ και μήνες.
«Ευτυχές χαρακτηρίζει το Σωματείο το γεγονός πως, με την συμβολή τόσο φορέων όσο και πολιτών, το θέμα της οικογενείας έχει τακτοποιηθεί» τονίζοντας πως «παρ’ όλα αυτά, μιας και οι συνάδελφοι του κλάδου μας ίσως βρίσκονται στην δυσκολότερη έως τώρα οικονομική θέση. Απευθύνει έκκληση προς τους αρμόδιους της κυβέρνησης, να λάβουν τα ανάλογα μέτρα ώστε να μην ξανά υπάρξουν τέτοιες εικόνες ούτε στο νησί μας αλλά ούτε και στην υπόλοιπη χώρα».
Στον απόηχο του γεγονός αυτού στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου και με αφορμή την εγκύκλιο που δίνει διευκρινίσεις για την ΚΥΑ με αριθμό 23102/477/12.06.20 (΄Β 2268) που αφορά τους εποχιακά απασχολούμενους πραγματοποιήθηκε χθες μεγάλη συγκέντρωση στα γραφεία του.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου ο πρόεδρος του Παναγιώτης Εγγλέζος είπε πως «με την εγκύκλιο αυτή αίρονται όλες οι αντιδράσεις και οι ενδοιασμοί που υπήρχαν από την πλευρά των εργοδοτών ώστε να ολοκληρώσουν τη διαδικασία ένταξης των εργαζομένων στο μηχανισμό στήριξης που είχε εξαγγείλει η Κυβέρνηση». Ο κ. Εγγλέζος πρόσθεσε πως «υπάρχουν ακόμα αρκετές εκκρεμότητες ένταξης στα μέτρα κατηγοριών εργαζομένων, όπως είναι οι μακροχρόνια άνεργοι, οι εποχιακά απασχολούμενοι που δεν πήραν επίδομα ανεργίας, οι εποχιακά απασχολούμενοι σε δωδεκάμηνης λειτουργίας ξενοδοχεία, οι άνεργοι οικοδόμοι, οι οδηγοί ταξί, οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο, καθώς επίσης και η άνιση αντιμετώπιση των εποχιακά εργαζομένων στην εστίαση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους που είχαν δικαίωμα στην επαναπρόσληψη.

ερτ

Σχόλια

  1. Ανώνυμος26/6/20 21:43

    Εποχιακοί οόμως δεν είναι μόνο οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και οι οδηγοί.Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει νόμος ίσος ως προς όλους τους εποχιακούς εργαζόμενους .Γιατί δεν υπάρχει παράλληλη νομοθέτηση ;Οι άνθρωποι που δουλεύουν σε πρακτορεία τουρισμού, αυτοί δεν εχουν δικαιώματα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *