ροή ειδήσεων

Αίτημα της Α΄ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου για εξέταση των ειδικών μαθημάτων στη Ρόδο



"Τα Δωδεκάνησα είναι μία από τις πιο απομακρυσμένες γεωγραφικά περιοχές από την Αθήνα και αποτελούνται από διάσπαρτα νησιά στο νοτιοανατολικό άκρο της Ελλάδος. Η μετάβαση, λοιπόν, στην Αθήνα από τα Δωδεκάνησα είναι δύσκολη και πολυέξοδη, καθώς εκτός από την μετακίνηση προβλέπεται και η διαμονή σε αυτή"


Σε λίγο καιρό, οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου από τα Δωδεκάνησα θα χρειαστεί να μεταβούν στην Αθήνα, ώστε να εξεταστούν στα ειδικά μαθήματα, Ελεύθερο και Γραμμικό Σχέδιο, στις ξένες γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά) και σε τέσσερα μουσικά μαθήματα (Αρμονία, Έλεγχος Μουσικών και Ακουστικών Ικανοτήτων, Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία, Μουσική Αντίληψη και Γνώση).


Τα Δωδεκάνησα είναι μία από τις πιο απομακρυσμένες γεωγραφικά περιοχές από την Αθήνα και αποτελούνται από διάσπαρτα νησιά στο νοτιοανατολικό άκρο της Ελλάδος. Η μετάβαση, λοιπόν, στην Αθήνα από τα Δωδεκάνησα είναι δύσκολη και πολυέξοδη, καθώς εκτός από την μετακίνηση προβλέπεται και η διαμονή σε αυτή. Επιπλέων, η μετακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπως πλοία, αεροπλάνα, αλλά και η διαμονή σε ξενοδοχεία της Αθήνας βάζει σε μεγαλύτερο κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών από το εάν εξετάζονταν στην Ρόδο.


Η Α΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου καλεί το Υπουργείο Παιδείας να διασφαλίσει την ισότιμη και ασφαλή εξέταση των παιδιών των Δωδεκανήσων σε όλα τα μαθήματα, και αιτείται από το Υπουργείο Παιδείας να βάλει τέλος στην άδικη και άνιση μεταχείριση των μαθητών και των οικογενειών τους και να αποφασίσει, τηρώντας όλες τις απαραίτητες δικλείδες ασφαλείας, μια έγκυρη, αντικειμενική και αδιάλειπτη αξιολόγηση στην πρωτεύουσα των Δωδεκανήσων, τη Ρόδο.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *