ροή ειδήσεων

21 Ιουλίου καταληκτική ημερομηνία υποβολής αναστολής στον ΕΡΓΑΝΗ για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους



Ενημερώνουμε όλους τους συνάδελφους που δεν έχουν υποβάλει ακόμα την Υπεύθυνη Δήλωση (ΥΔ) αναστολής στην πλατφόρμα «ΕΡΓΑΝΗ», ώστε να λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού Ιουνίου, ότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των ΥΔ είναι η 21η Ιουλίου.

Διευκρινίζουμε, ότι την διαδικασία υποβολής ΥΔ αναστολής στο «ΕΡΓΑΝΗ», πρέπει υποχρεωτικά να ακολουθήσουν όλοι οι εποχιακά εργαζόμενοι, τόσο δωδεκάμηνης όσο και εποχιακής λειτουργιάς ξενοδοχείων που δεν εργάστηκαν ολόκληρο τον Ιούνιο ή μέρους αυτού.

Αναλυτικά κατά περίπτωση:

· Όσοι δεν επαναπροσλήφθηκαν εντός Ιουνίου, υποβάλλουν μονομερώς (δηλαδή χωρίς να απαιτείται υπεύθυνη δήλωση από τον εργοδότη) την 4η Υπεύθυνη δήλωση στο «ΕΡΓΑΝΗ» με τον τίτλο - Μηχανισμός εφαρμογής των μέτρων στήριξης των εργαζομένων με δικαίωμα επαναπρόσληψης (Τουρισμού), για να λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού Ιουνίου.

· Όσοι επαναπροσλήφθηκαν εντός Ιουνίου και ανέλαβαν καθήκοντα, υποβάλλουν μονομερώς την 4η Υπεύθυνη δήλωση στο «ΕΡΓΑΝΗ», με τον τίτλο – Μηχανισμός εφαρμογής των μέτρων στήριξης των εργαζομένων με δικαίωμα επαναπρόσληψης (Τουρισμού), δηλώνοντας την ημερομηνία πρόσληψης, ώστε να λάβουν την αποζημίωση από την 1η Ιουνίου έως και την ημέρα πριν την πρόσληψη.

· Όσοι επαναπροσλήφθηκαν εντός Ιουνίου αλλά παρέμειναν σε αναστολή σύμβασης έως το τέλος Ιουνίου, πρέπει να υποβάλλουν δύο Υπεύθυνες Δηλώσεις στην πλατφόρμα «ΕΡΓΑΝΗ».

1. Την 4η Υπεύθυνη Δήλωση, με τον τίτλο- Μηχανισμός εφαρμογής των μέτρων στήριξης των εργαζομένων με δικαίωμα επαναπρόσληψης (Τουρισμού), χωρίς να απαιτείται υπεύθυνη δήλωση από τον εργοδότη, ώστε να λάβουν το ποσό αναστολής από 1η Ιουνίου έως και την ημέρα πριν την πρόσληψη και

2. Την 1η Υπεύθυνη Δήλωση στο ΕΡΓΑΝΗ, με τον Τίτλο - Μηχανισμός εφαρμογής των μέτρων στήριξης των εργαζομένων με εξαρτημένη εργασία για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού COVID-19, ώστε να λάβουν το ποσό αναστολής από την ημερομηνία πρόσληψης έως τέλος Ιουνίου.

Σε αυτή την περίπτωση απαιτείται η δήλωση της αναστολής σύμβασης από τον εργοδότη. Εφόσον δηλωθεί η αναστολή, τα στοιχειά του εργοδότη περνούν αυτόματα στην πλατφόρμα.

Η ΥΔ αναστολής υποβάλλεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ειδικού μηχανισμού στήριξης των εργαζομένων «ΕΡΓΑΝΗ» (supportemployees.services.gov.gr) του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Η είσοδος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του «ΕΡΓΑΝΗ», γίνεται με τα προσωπικά στοιχεία Taxis Net του κάθε εργαζόμενου (όνομα χρήστη, κωδικό) ενώ στην συνέχεια πρέπει να καταχωρηθούν τα, Α.Μ.Κ.Α., τηλέφωνο, email και το ΙΒΑΝ του τραπεζικού λογαριασμού.

Την υπεύθυνη δήλωση στη πλατφόρμα του «ΕΡΓΑΝΗ», μπορούν να υποβάλλουν οι εργαζόμενοι είτε αυτοπροσώπως, είτε μέσω του προσωπικού τους λογιστή, είτε μέσω του Σωματείου μας (Ισόγειο Εργατικου Κέντρου Ρόδου, Στεφ. Καζούλη 30, Ρόδος) το οποιο είναι ανοιχτό καθημερινά 08:00-16:00 ώστε να εξυπηρετεί τους συναδέλφους.

Tέλος, επισημαίνουμε στους συναδέλφους των οποίων οι εργοδότες επιχειρήσεις που εργάστηκαν πέρυσι, δεν θα ανοίξουν καθόλου τη φετινή σεζόν, ότι πρέπει να υποβάλουν ΥΔ αναστολής στο «ΕΡΓΑΝΗ» κάθε μήνα.


Ρόδος , 16 Ιουλίου 2020

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *