ροή ειδήσεων

Θωρακίζεται το Αιγαίο: Το νέο σκάφος των Αμφίβιων Καταδρομέων - 41 "κόπιες", 16 εκ. ευρώ



Το VIKING Norsafe Munin S1200 επελέγη για να αντικαταστήσει το Magna 960 RIB και να θωρακίσει τα ακριτικά νησιά του Αιγαίου. Κόστος που ξεπερνά τα 16 εκ. ευρώ.

Η απόσυρση του ξεπερασμένου πια Magna 960 RIB έφερε τις Ένοπλες Δυνάμεις και τη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων προ της απόφασης για τον αντικαταστάτη του. Τελικά, μετά από διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε και μεταξύ αρκετών υποψηφίων επελέγη το VIKING Norsafe Munin S1200, το οποίο θα θωρακίσει τα νησιά του Αιγαίου με 41 σκάφη για τις ανάγκες των Αμφίβιων Καταδρομέων. Μάλιστα το κόστος τους ξεπερνά τα 16 εκατομμύρια ευρώ.


Πρόκειται για ένα σκάφος, η ταχύτητα του οπίου αγγίζει τους 67 κόμβους, κινείται με τρεις μηχανές και αποτελεί ένα από τα πιο γρήγορα σκάφη και ασφαλώς πιο γρήγορο από το Magna 960 που αντικαθιστά. Μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 17 άτομα, έχει μήκος 12 μέτρων και διαθέτει δεξαμενή καυσίμων 1050 λίτρων, με ικανότητα να μεταφέρει μέχρι και 2,5 τόνους, αλλά και να κινηθεί κρεμασμένο από ελικόπτερο, ενώ κουβαλά βαρύ πολυβόλο 12,7mm και δύο μικρότερα ελαφρά πολυβόλα στο πίσω μέρος διαμετρήματος 7,62mm.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *