επικαιρότητα

Θωρακίζεται το Αιγαίο: Το νέο σκάφος των Αμφίβιων Καταδρομέων - 41 "κόπιες", 16 εκ. ευρώΤο VIKING Norsafe Munin S1200 επελέγη για να αντικαταστήσει το Magna 960 RIB και να θωρακίσει τα ακριτικά νησιά του Αιγαίου. Κόστος που ξεπερνά τα 16 εκ. ευρώ.

Η απόσυρση του ξεπερασμένου πια Magna 960 RIB έφερε τις Ένοπλες Δυνάμεις και τη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων προ της απόφασης για τον αντικαταστάτη του. Τελικά, μετά από διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε και μεταξύ αρκετών υποψηφίων επελέγη το VIKING Norsafe Munin S1200, το οποίο θα θωρακίσει τα νησιά του Αιγαίου με 41 σκάφη για τις ανάγκες των Αμφίβιων Καταδρομέων. Μάλιστα το κόστος τους ξεπερνά τα 16 εκατομμύρια ευρώ.


Πρόκειται για ένα σκάφος, η ταχύτητα του οπίου αγγίζει τους 67 κόμβους, κινείται με τρεις μηχανές και αποτελεί ένα από τα πιο γρήγορα σκάφη και ασφαλώς πιο γρήγορο από το Magna 960 που αντικαθιστά. Μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 17 άτομα, έχει μήκος 12 μέτρων και διαθέτει δεξαμενή καυσίμων 1050 λίτρων, με ικανότητα να μεταφέρει μέχρι και 2,5 τόνους, αλλά και να κινηθεί κρεμασμένο από ελικόπτερο, ενώ κουβαλά βαρύ πολυβόλο 12,7mm και δύο μικρότερα ελαφρά πολυβόλα στο πίσω μέρος διαμετρήματος 7,62mm.

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Γεια σας λεγομε Μιχαηλ Λαμπρου μενω στους αγίους αποστόλους, ένας συμπολίτης μας έχει ανάγκη απο βοηθεια ειναι σαι πολλη ασχημη κατάσταση κ οικονομική κ χρειαζεται γιατρό παθολόγο κ οφθαλμίατρο διότι έχει πρόβλημά στο 1 μάτι έχει φλεγμονή κ στα πόδια έχει αίματα στα νύχια είναι κ τα 2 πόδια του πρισμενα ΧΡΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΓΙΑΤΡΟ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΏ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΗ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙ Κ ΕΧΕΙ Κ ΚΑΡΔΙΑ. Μένει στους Άγιους αποστόλους οδός γαριφαλιάς πίσω από την κεραία του ράδιο ταξί. Εγώ προσωπικά του βάζω φάρμακα στο μάτι εδώ κ 2-3 μήνες αλλά δεν βλέπω να γίνεται τίποτα . σας παρακαλάω κάντε κάτι ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ.

M M S

M M S
Θυμάστε στο ενυδρείο, πίσω από τη νομαρχία ,το υπέροχο αυτό φυτό ;Τώρα γρασίδι. Ευτυχώς που και που φυτρωνει μόνο του. Η φωτογραφία είναι από ένα σημείο στο Γενναδι

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά