επικαιρότητα

Επίδομα 534 ευρώ – Αναστολές Ιουνίου: Τι να γνωρίζετε για τις νέες πληρωμέςΟι εργοδότες και οι εργαζόμενοι μπορούν να υποβάλουν ακόμα διαδικτυακές αιτήσεις, αλλά και να προχωρήσουν σε ορθή επανάληψη, ώστε να λάβουν αποζημίωση ειδικού σκοπού για τις συμβάσεις εργασίας που τέθηκαν σε αναστολή.


Μέχρι τη Δευτέρα (27/07) μπορούν να υποβάλουν τις διαδικτυακές αιτήσεις, αλλά και να προχωρήσουν σε ορθή επανάληψη, τόσο εργοδότες και εργαζόμενοι αναφορικά με συμβάσεις εργασίας που τέθηκαν σε αναστολή, για την αποζημίωση ειδικού σκοπού του μηνός Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται πως οι δηλώσεις υποβάλλονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr, ενώ η αποζημίωση μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 534 ευρώ, αν δεν υπήρξε ούτε μία ημέρα εργασίας εργαζομένου ή λειτουργίας επιχείρησης για ολόκληρο τον Ιούνιο.

Οι κλάδοι των επιχειρήσεων και των εργαζομένων που δικαιούνται την αποζημίωση ειδικού σκοπού είναι:

Εποχικά ξενοδοχεία – καταλύματα
Τουριστικά λεωφορεία
Εστίαση
Τουρισμός
Μεταφορές
Αθλητισμός
Πολιτισμός

Οι εποχικά εργαζόμενοι

Όσον αφορά στην κατηγορία των εποχικά εργαζομένων, αν έχουν δικαίωμα επαναπρόσληψης, θα πρέπει να καταθέσουν μονομερώς υπεύθυνες δηλώσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα μέχρι τις 31 Ιουλίου, χωρίς να απαιτείται προηγούμενη δήλωση εργοδότη στην «Εργάνη».

Μονομερή δήλωση θα πρέπει να καταθέσουν και οι εργαζόμενοι που δεν έχουν ακόμη επαναπροσληφθεί ή επαναπροσλήφθηκαν μετά την 1η Ιουνίου, όπως και όσοι δεν πρόκειται να επαναπροσληφθούν φέτος, καθώς το ξενοδοχείο – κατάλυμα ή το τουριστικό λεωφορείο στο οποίο εργάστηκαν το 2019, δεν θα επαναλειτουργήσει.

Έτσι, οι εποχικά εργαζόμενοι αποκτούν δικαίωμα επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων ή τουριστικών λεωφορείων ώστε να λάβουν αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους έως και 534 ευρώ.

Ο τρόπος πληρωμής
Λαμβάνοντας υπόψη και τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στην καταβολή των αποζημιώσεων ειδικού σκοπού κατά τους προηγούμενους μήνες, η πληρωμή του επιδόματος ενδεχομένως να μη γίνει ταυτόχρονα σε όλους, αλλά θα ληφθούν υπόψη οι ημερομηνίες κατάθεσης των αιτήσεων καθώς και το χρονικό διάστημα επαναλειτουργίας της επιχείρησης εντός του Ιουνίου.

Οι εργαζόμενοι, των οποίων η σύμβαση εργασίας τους τίθεται σε αναστολή για πρώτη φορά εντός του μηνός Ιουνίου, είναι απαραίτητο να προβούν σε υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης, σύμφωνα με τα οριζόμενα της ως άνω ΚΥΑ, μετά τη δήλωση της αναστολής της σύμβασης εργασίας από την επιχείρηση-εργοδότη στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» και εντός των ανωτέρω προθεσμιών.

Οι εργαζόμενοι, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τους τελούσαν σε αναστολή κατά τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο και παρατείνεται η αναστολή τους για τον μήνα Ιούνιο, δεν απαιτείται να προβούν σε δήλωση, παρά μόνο αν επιθυμούν την τροποποίηση στοιχείων τους (π.χ. ΙΒΑΝ) και εντός των προθεσμιών.

Τα ποσά που αναλογούν για τις ημέρες αναστολής εργασίας κατά τον Ιούνιο
Τα ποσά της ειδικής αποζημίωσης αναλογούν με τις ημέρες αναστολής εργασίας. Έτσι, τα ποσά που αναλογούν είναι:

30 ημέρες - 534 €

29 ημέρες - 516 €

28 ημέρες - 498 €

27 ημέρες - 480 €

26 ημέρες - 463 €

25 ημέρες - 445 €

24 ημέρες - 427 €

23 ημέρες - 409 €

22 ημέρες - 392 €

21 ημέρες - 374 €

20 ημέρες - 356 €

19 ημέρες - 338 €

18 ημέρες - 320 €

17 ημέρες - 303 €

16 ημέρες - 285 €

15 ημέρες - 267 €

14 ημέρες - 249 €

13 ημέρες - 231 €

12 ημέρες - 214 €

11 ημέρες - 196 €

10 ημέρες - 178 €

9 ημέρες - 160 €

8 ημέρες - 143 €

7 ημέρες - 125 €

6 ημέρες - 107 €

5 ημέρες - 89 €

4 ημέρες - 71 €

3 ημέρες - 53 €

2 ημέρες - 36 €

1 ημέρες - 18 €
Διευκρινίσεις του Υπουργείου Εργασίας για κατηγορίες εργαζομένων που βρίσκονταν σε νόμιμες άδειες

Την ίδια ώρα, το Υπουργείο Εργασίας δημοσίευσε διευκρινίσεις για τη διαδικασία ένταξης στον έκτακτο μηχανισμό στήριξης εργαζομένων και λήψης αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο 2020, για εργαζόμενους και εργαζόμενες που βρίσκονταν σε νόμιμες άδειες όπως ασθενείας, μητρότητας ή εξάμηνη ειδική παροχή προστασίας της μητρότητας, οι οποίες έληξαν κατά τη διάρκεια αναστολής λειτουργίας της επιχείρησης με εντολή της δημόσιας αρχής, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 34 του ν. 4690/2020 (Α’ 104).

Όσοι επιθυμούν, μπορούν να δουν αναλυτικά τις διευκρινήσεις του Υπουργείου ΕΔΩ για τις συγκεκριμένες κατηγορίες των εργαζομένων.

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Γεια σας λεγομε Μιχαηλ Λαμπρου μενω στους αγίους αποστόλους, ένας συμπολίτης μας έχει ανάγκη απο βοηθεια ειναι σαι πολλη ασχημη κατάσταση κ οικονομική κ χρειαζεται γιατρό παθολόγο κ οφθαλμίατρο διότι έχει πρόβλημά στο 1 μάτι έχει φλεγμονή κ στα πόδια έχει αίματα στα νύχια είναι κ τα 2 πόδια του πρισμενα ΧΡΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΓΙΑΤΡΟ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΏ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΗ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙ Κ ΕΧΕΙ Κ ΚΑΡΔΙΑ. Μένει στους Άγιους αποστόλους οδός γαριφαλιάς πίσω από την κεραία του ράδιο ταξί. Εγώ προσωπικά του βάζω φάρμακα στο μάτι εδώ κ 2-3 μήνες αλλά δεν βλέπω να γίνεται τίποτα . σας παρακαλάω κάντε κάτι ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ.

M M S

M M S
Θυμάστε στο ενυδρείο, πίσω από τη νομαρχία ,το υπέροχο αυτό φυτό ;Τώρα γρασίδι. Ευτυχώς που και που φυτρωνει μόνο του. Η φωτογραφία είναι από ένα σημείο στο Γενναδι

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά