ροή ειδήσεων

Επίδομα 534 ευρώ: Σήμερα στους λογαριασμούς η πληρωμή για ελεύθερους επαγγελματίες



Σήμερα, Παρασκευή 3 Ιουλίου, θα καταβληθεί το επίδομα των 534 ευρώ σε περισσότερους από 200.000 ελεύθερους επαγγελματίες που τη δικαιούνται για τον Μάιο.


Ξεκίνησε χθες και συνεχίζεται σήμερα η πληρωμή του επιδόματος των 534 ή 300 ευρώ σε πάνω από 200.000 δικαιούχους ελεύθερους επαγγελματίες που είναι δικαιούχοι για την αποζημίωση ειδικού σκοπού για το μήνα Μάιο και ακόμη 2.000 δικαιούχοι από την προηγούμενη φάση.
Επίδομα 534 ευρώ και 300 ευρώ: Η πληρωμή

Με μια σχετική καθυστέρηση, στα μέσα Ιουνίου η κυβέρνηση αποφάσισε τελικά να δώσει επίδομα 534 ευρώ και επίδομα 300 ευρώ σε ορισμένους ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις.

Σε κάθε περίπτωση περίπου 200.000 ελεύθεροι επαγγελματίες θα δουν στους λογαριασμούς τους το επίδομα 534 ευρώ ή 300 ευρώ σήμερα ή αύριο.

Περίπου 200.000 επαγγελματίες που δεν λειτούργησαν τον Μάιο, περιμένουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 300 και 534 ευρώ, ανάλογα το πότε άνοιξαν οι επιχειρήσεις τους εντός του προηγούμενου μήνα.

Δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 300 ευρώ και 534 ευρώ αντίστοιχα και ανάλογα με τις ημέρες που ήταν κλειστοί, είναι όσοι επαγγελματίες έβαλαν λουκέτο με κρατική εντολή και κατά τη διάρκεια του Μαίου.


Όσοι έμειναν κλειστοί έως τις 18 Μαίου δικαιούνται 300 ευρώ ενώ όσοι έμειναν κλειστοί για όλο τον μήνα, 534 ευρώ.


Οι δικαιούχοι

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι, οι ιδιοκτήτες ατομικών επιχειρήσεων, οι συμπλοιοκτησίες, οι κοινωνίες αστικού ή κληρονομικού δικαίου κερδοσκοπικού χαρακτήρα με εξαίρεση τις κοινωνίες κληρονόμων εταίρων Ε.Π.Ε., καθώς και οι επιχειρήσεις με τη μορφή ομόρρυθμων, ετερόρρυθμων, περιορισμένης ευθύνης εταιρειών και ιδιωτικών κεφαλαιουχικών εταιρειών (ΙΚΕ), εκτός των ανωνύμων εταιρειών, οι οποίες δεν απασχολούν εργαζόμενους ή απασχολούν μέχρι και 20 εργαζόμενους, έχουν την έδρα τους ή μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα, είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, εφόσον έχουν ενεργό κύριο Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ) στις 20.03.2020 έναν από τους αναφερόμενους στον παρακάτω πίνακα ή των οποίων τα ακαθάριστα έσοδα ενεργού κατά την 20.03.2020 ΚΑΔ δευτερεύουσας δραστηριότητας, όπως αυτά προκύπτουν από την αρχική δήλωση φόρου εισοδήματος φορολογικού έτους 2018, είναι μεγαλύτερα από τα ακαθάριστα έσοδα που αντιστοιχούν στον κύριο ΚΑΔ στις 20.03.2020.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *