ροή ειδήσεων

Ρόδος: Στο εδώλιο 64χρονος Σερραίος για διευκόλυνση 15 αλλοδαπών



Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου θα καθίσει αύριο Δευτέρα (27/7) 64χρονος από τις Σέρρες ο οποίος κατηγορείται για τη διευκόλυνση 15 αλλοδαπών από τη Συρία που έφτασαν στο νησί από τα τουρκικά παράλια, ενώ αναζητείται ο 25χρονος Παλαιστίνιος διακινητής τους σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ροδιακή

Η υπόθεση διαλευκάνθηκε προχθές τα ξημερώματα από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, το οποίο και εντόπισε τον 64χρονο Έλληνα να μεταφέρει με το αυτοκίνητό του τους 15 αλλοδαπούς!

Πιο συγκεκριμένα, στις 4.10 τα ξημερώματα στις 23 Ιουλίου 2020 ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου για πιθανό περιστατικό αποβίβασης παράτυπων αλλοδαπών, στην παραλιακή οδό του Θεολόγου.
Άμεσα Λιμενικοί έσπευσαν στην περιοχή όπου και εντόπισαν τον 64χρονο και μέσα στο όχημά του τους 15 αλλοδαπούς από τη Συρία, όπως οι ίδιοι δήλωσαν.

Από τον έλεγχο που έκαναν οι Λιμενικοί διαπιστώθηκε ότι οι 15 Σύριοι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα μας και ο 64χρονος τους παρέλαβε από το σημείο με σκοπό να τους μεταφέρει στην Παλιά Πόλη της Ρόδου.
Οι Λιμενικοί συνέλαβαν τον 64χρονο, ο οποίος εξεταζόμενος παραδέχτηκε την πράξη του, την οποία έκανε για καθαρά οικονομικούς λόγους, εξαιτίας της ανέχειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 64χρονος είπε προανακριτικά στους Λιμενικούς πως είναι άνεργος τα τελευταία πέντε χρόνια και αδυνατεί να καλύψει τις οικονομικές του ανάγκες. Έτσι όταν τον προσέγγισε ο 25χρονος αλλοδαπός από την Παλαιστίνη και του ζήτησε να μεταφέρει για λογαριασμό του κάποιους αλλοδαπούς που εκείνος γνώριζε, για τους οποίους και θα ελάμβανε 30 ευρώ ανά άτομο δέχτηκε.

Ο 64χρονος ξεκαθάρισε ότι απλώς μετέφερε τους αλλοδαπούς και δεν γνώριζε ούτε πώς έρχονταν ούτε ποιος τους έφερνε.

Όπως είπε, εκείνος συνεννοούνταν μόνο με τον 25χρονο Παλαιστίνιο ο οποίος τηλεφωνούσε στον 64χρονο του έλεγε από πού να τους παραλάβει και πού να τους αφήσει. Έπειτα, δύο με τρεις ημέρες από τη μεταφορά ο αλλοδαπός επικοινωνούσε και πάλι με τον 64χρονο για να του δώσει την αμοιβή του.
Σύμφωνα πάντα με την προανακριτική κατάθεση του Έλληνα, η συνεργασία τους αυτή έγινε έξι φορές το προηγούμενο διάστημα.

Από τους Λιμενικούς σχηματίστηκε δικογραφία για την υπόθεση, με κατηγορούμενους τον 25χρονο Παλαιστίνιο που αναζητείται για διακίνηση παράνομων μεταναστών και τον 64χρονο Έλληνα για διευκόλυνση.

Ο 64χρονος οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου ο οποίος και άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για διευκόλυνση παράνομης διαμονής πολίτη τρίτης χώρας κατά συρροή και παραπέμφθηκε να δικαστεί χθες από το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου.

Ωστόσο ο 64χρονος δια του συνηγόρου του κ. Στέλιου Κιουρτζή ζήτησε και πήρε προθεσμία για τη Δευτέρα 27 Ιουλίου, ενώ ο ίδιος έχει αφεθεί ελεύθερος.
Οι έρευνες για τον εντοπισμό του 25χρονου Παλαιστίνιου συνεχίζονται.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *