ροή ειδήσεων

ΟΑΕΔ – Πρωτοψάλτης: Ανοίγει η πλατφόρμα για 9.000 μακροχρόνια ανέργους



Έχει δοθεί παράταση σε όλα τα επιδόματα τα οποία έληγαν τον Μάιο, «ο πρώτος μήνας πληρώθηκε τον Ιούνιο και ο δεύτερος τον Ιούλιο» είπε ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης.



Όπως σημείωσε, «τώρα τρέχει η πλατφόρμα για τους εποχικά εργαζόμενους οι οποίοι δεν θα επαναπροσληφθούν Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο και θα τους καταβληθεί ενίσχυση ισόποση με το τελευταίο επίδομα ανεργίας που πήραν. Αφορά μόνο τους κλάδους Τουρισμού και Επισιτισμού και θα καταβληθεί εντός του πρώτου δεκαπενθήμερου του Ιουλίου».

Όσον αφορά τους μακροχρόνια άνεργους, ο διοικητής του ΟΑΕΔ επεσήμανε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα για 9.000 θέσεις εργασίας μόνο για μακροχρόνια άνεργους ηλικίας 55 έως 67 ετών σε Δήμους, Περιφέρειες, δημοτικές επιχειρήσεις και είναι για 12+12 μήνες.



Ο κ. Πρωτοψάλτης παραδέχτηκε ότι «υπάρχουν πολύ μεγάλες δυσκολίες στην αγορά εργασίας» και υπογράμμισε ότι ο ΟΑΕΔ έχει σχεδιάσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα απασχόλησης ΟΑΕΔ το οποίο θα «υλοποιείται σταδιακά» και θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα στο σύνολό του.

Για τον Κοινωνικό Τουρισμό, ο διοικητής τόνισε ότι, από 10 εκατομμύρια, το ύψος του προγράμματος έφτασε τα 37 εκατομμύρια ευρώ, και οι επιταγές των ωφελούμενων από τις 140.000, που αρχικά είχαν προϋπολογιστεί, έφτασαν τις 370.000, γιατί, όπως είπε, «ο κοινωνικός τουρισμός είναι εργαλείο όχι μόνο κοινωνικής πολιτικής αλλά και οικονομικής πολιτικής».

Τέλος, ο κ. Πρωτοψάλτης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις ακτοπλοϊκές εταιρείες που συμμετέχουν φέτος στο πρόγραμμα, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο στα μελλοντικά προγράμματα που αφορούν τον Κοινωνικό Τουρισμό να συμπεριληφθούν και τα ταξιδιωτικά γραφεία.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *