επικαιρότητα

Alpha Bank: Τεχνικό το πρόβλημα στα συστήματά της.

Το πρόβλημα στα συστήματά μας δεν οφειλόταν σε επίθεσηΗ Alpha Bank αναφέρει πως κανένα θέμα ασφάλειας δεν υφίσταται στα συστήματά της, σε σημερινή της ανακοίνωση.


Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε χθες βράδυ με τα ηλεκτρονικά συστήματα της τράπεζας. Συγκεκριμένα πολλοί πελάτες της Alpha Bank, έλαβαν μηνύματα SMS στο κινητό τους. Τα μηνύματα αυτά περιείχαν ένα μοναδικό κωδικό (2FA) για ασφαλή πρόσβαση στο e-banking της τράπεζας my Alpha Web. Χωρίς όμως να έχουν ζητήσει,οι πελάτες αυτοί, κάτι τέτοιο. Τελικά η αποστολή των μαζικών SMS, που όντως προέρχονταν από τα ηλεκτρονικά συστήματα της Alpha Bank, οφείλεται σε τεχνικό πρόβλημα. Όπως γίνετε λοιπόν κατανοητό, δεν αφορούσε σε κάποια επίθεση τύπου DDoS ή κακόβουλης πρόσβασης στα συστήματα της. Αυτό έσπευσε να ξεκαθαρίσει αμέσως η τράπεζα στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter.

Εκεί αναφέρει αναλυτικά ότι:

Λόγω τεχνικών θεμάτων στο σύστημα ενημέρωσης μέσω SMS, αριθμός συνδρομητών του my Alpha Web έχει δεχθεί, τις τελευταίες ώρες, ενημερωτικά μηνύματα που αναφέρονται σε παλαιότερες ημερομηνίες και συναλλαγές. Δεν υφίσταται ζήτημα ασφάλειας ή επίθεσης στο σύστημα ηλεκτρονικών συναλλαγών της Τράπεζας. Λυπούμαστε για την αναστάτωση. Οι τεχνικές υπηρεσίες της Alpha Bank και των συνεργατών της εργάζονται από την πρώτη στιγμή για την ταχεία αντιμετώπιση του ζητήματος. Συνδρομητές που λαμβάνουν τέτοια μηνύματα παρακαλούνται να τα αγνοούν.

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: οι Ρομά σε ξενοδοχείο... συντομα

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά