επικαιρότητα

Τα κουνούπια θα κάνουν τα πάντα για να σε τσιμπήσουν! BINTEOΗ μάχη μας με τα κουνούπια είναι πλέον καθημερινότητα τη στιγμή που το θερμόμετρο ανεβαίνει σε επικίνδυνες θερμοκρασίες.

Προσπαθούμε να τα αποφύγουμε και εκείνα είναι αποφασισμένα να κάνουν τα πάντα για να μας τσιμπήσουν.

Σε ένα τρομακτικό βίντεο που γυρίστηκε από βιολόγο στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης καταγράφεται η απίστευτη προσπάθεια που καταβάλλουν τα κουνούπια για να τσιμπήσουν ένα ανθρώπινο χέρι πίσω από ένα δίχτυ.

Τα έντομα προσπαθούν επανειλημμένα να τρυπώσουν από το δίχτυ για να πετύχουν τον στόχο τους.
Εκτός από τις θανατηφόρες ασθένειες που μπορούν να μεταδώσουν, όπως ο ιός του Δυτικού Νείλου και ο ιός Zika, ο κνησμός και το ερεθισμένο δέρμα μετά το τσίμπημα μας κάνει να θέλουμε να προστατευτούμε από το τσίμπημά τους.

Τι να προσέξουμε στα εντομοαπωθητικά

Ο καθηγητής βιολογίας στο πανεπιστήμιο του Νέο Μεξικό Dr Immo Hansen πραγματοποίησε αρκετές μελέτες σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εντομοαπωθητικών.

Σε μελέτη του το 2015, όπου εξέτασε μια σειρά από εμπορικά εντομοαπωθητικά, διαπίστωσε ότι εκείνα που περιέχουν DEET είναι πιο αποτελεσματικά. Αλλά και πάλι θέλει προσοχή. «Πρέπει να κοιτάξετε την ετικέτα και να δείτε το ποσοστό. Με 25% ή περισσότερο DEET, η δράση του εντομοαπωθητικού μπορεί να διαρκέσει από 6 έως 8 ώρες. Με εντομοαπωθητικά με μικρότερη συγκέντρωση θα πρέπει να ψεκαζόμαστε κάθε δύο με τέσσερις ώρες».


Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: οι Ρομά σε ξενοδοχείο... συντομα

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά