ροή ειδήσεων

Δώδεκα ώρες έκαιγε η φωτιά στη Σύμη



Φωτιά δίπλα στις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ Σύμης προς τον Πανορμίτη ξέσπασε χθες και λόγω των δυνατών ανέμων πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

Όπως περιέγραψε μιλώντας στον sky ο Δήμαρχος Λευτέρης Παπακαλοδούκας η πυρκαγιά ξεκίνησε από την παλιά χωματερή και μαινόταν για 12 ώρες από τις 6 το απόγευμα ως τις 6 σήμερα τα ξημερώματα και ο ίδιος βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, λαμβάνοντας οδηγίες.

Η περιοχή φυλάσσεται προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν αναζωπύρωση, ενώ σήμερα το πρωί πήγαν εκεί και έξι πυροσβέστες από τη Ρόδο.

Για την κατάσβεσή της έσπευσαν από την πρώτη στιγμή ένα πυροσβεστικό όχημα του στρατού, ένα πυροσβεστικό όχημα του Πανορμίτη, τρία οχήματα του Δήμου κι ένα υδροφόρο (το οποίο παρελήφθη πριν από δέκα ημέρες), ενώ βοήθησαν και το προσωπικό του Δήμου και εθελοντές.

“Συνέβαλαν και το Μοναστήρι και ο Στρατός για να περιορίσουμε τη φωτιά και να μη φθάσει στο δάσος με τα κυπαρίσσια. Οι άνεμοι έπνεαν στην περιοχή με ένταση 4-5 μποφόρ και προσπαθούσαμε να την περιορίσουμε πριν εξαπλωθεί”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος κ. Παπακαλοδούκας.

skyrodos

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *