επικαιρότητα

Άδ. Γεωργιάδης για Καστελόριζο: «Είναι η δεύτερη ήττα του Ερντογάν από τον Μητσοτάκη μετά τον Έβρο»«Δεν μιλάμε υπό καθεστώς απειλών και εκβιασμών με την Τουρκία», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης


«Είναι η δεύτερη ήττα του Ερντογάν από τον Μητσοτάκη μετά τον Έβρο» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας για τις εμπρηστικές κινήσεις της Άγκυρας στο Αιγαίο.

Αναφερόμενος στις προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν σχολίασε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ πως «απ' τη στιγμή που έβγαλε τον στόλο του και τώρα σιγά σιγά τον παίρνει πίσω για την εσωτερική κοινή γνώμη κάτι πρέπει να πει. Δεν είναι τόσο απλό. Είναι η δεύτερη ήττα που υφίσταται από τον Μητσοτάκη. Μία στον Έβρο και μια τώρα στο Καστελόριζο».

«Δεν μιλάμε υπό καθεστώς απειλών και εκβιασμών με την Τουρκία»

Παράλληλα επεσήμανε πως η Ελλάδα υπό καθεστώς απειλών και εκβιασμών δεν συνομιλεί με κανέναν. «Εμείς φυσικά θέλουμε ειρήνη με την Τουρκία. Κανένας μας δεν είναι πολεμοχαρής και κανένας μας δεν ονειρεύεται πολέμους και αίματα. Αυτό το ξεκαθαρίζω. Επί της αρχής θα μιλάμε και με την Τουρκία και με κάθε μας γείτονα. Να μιλάμε υπό καθεστώς απειλών και εκβιασμού για να μοιράσουμε τα δικά μας αυτό να το ξεχάσει ο κ. Ερντογάν».

«Η κυβέρνηση έχει λάβει τα μέτρα της για τις ενέργειες της Τουρκίας»

Ο ίδιος σημείωσε πως λήξη συναγερμού θα έχουμε όταν οι στόλοι επιστρέψουν στις βάσεις τους. «Φαίνεται ότι το πράγμα έχει πάει σε μια αποκλιμάκωση και ότι η Τουρκία δείχνει να αντιλαμβάνεται ότι αν έβγαζε το σεισμογραφικό και το πήγαινε στα ανοιχτά του Καστελόριζου θα οδηγούσε τα πράγματα στα άκρα. Αυτά είναι το τι φαίνεται σήμερα αλλά επειδή τα πράγματα αλλάζουν πολύ εύκολα στην ζωή καλό είναι να έχουμε λάβει τα μέτρα μας και η κυβέρνηση έχει λάβει τα μέτρα της» ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, τόνισε την ταχεία αντίδραση των ενόπλων δυνάμεων στην παρούσα κρίση.

Σχετικά με τις κυρώσεις στην Τουρκία υπογράμμισε πως είναι γνωστό ότι οι κυρώσεις δεν επιβάλλονται μονομερώς από την Ελλάδα αλλά είναι απόφαση της ΕΕ, είναι του συνόλου και μάλιστα με ομοφωνία. «Αρά δεν είναι το ζήτημα αν το ζήτησε η Ελλάδα, η Ελλάδα συνεχώς το ζητάει. Όταν θα έρθει εκείνη η ώρα θα έχει συμβεί κάτι σημαντικό για να έχουν ληφθεί σημαντικές κυρώσεις από Ευρώπη. Η Ευρώπη δεν κινείται με μεγάλη ταχύτητα σε αυτό το θέμα και άλλωστε μπορεί να τους ενοχλεί ο Ερντογάν και να ανησυχούν πολύ από την ισλαμιστική στροφή της Τουρκίας και από τις επεμβάσεις στην Λιβύη και αλλού όμωςαπό την άλλη διατηρούν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα στην Τουρκία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Γεια σας λεγομε Μιχαηλ Λαμπρου μενω στους αγίους αποστόλους, ένας συμπολίτης μας έχει ανάγκη απο βοηθεια ειναι σαι πολλη ασχημη κατάσταση κ οικονομική κ χρειαζεται γιατρό παθολόγο κ οφθαλμίατρο διότι έχει πρόβλημά στο 1 μάτι έχει φλεγμονή κ στα πόδια έχει αίματα στα νύχια είναι κ τα 2 πόδια του πρισμενα ΧΡΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΓΙΑΤΡΟ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΏ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΗ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙ Κ ΕΧΕΙ Κ ΚΑΡΔΙΑ. Μένει στους Άγιους αποστόλους οδός γαριφαλιάς πίσω από την κεραία του ράδιο ταξί. Εγώ προσωπικά του βάζω φάρμακα στο μάτι εδώ κ 2-3 μήνες αλλά δεν βλέπω να γίνεται τίποτα . σας παρακαλάω κάντε κάτι ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ.

M M S

M M S
Θυμάστε στο ενυδρείο, πίσω από τη νομαρχία ,το υπέροχο αυτό φυτό ;Τώρα γρασίδι. Ευτυχώς που και που φυτρωνει μόνο του. Η φωτογραφία είναι από ένα σημείο στο Γενναδι

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά