ροή ειδήσεων

Καστελόριζο: Ελάτε για διακοπές και μη φοβάστε, λέει ο δήμαρχος


Τουρίστες φεύγουν από το Καστελόριζο μετά τις χθεσινές πτήσεις μαχητικών πάνω από το νησί.

Εν μέσω τουρκικών προκλήσεων με τη NAVTEX, περίπου εκατό τουρίστες αναχώρησαν με το πλοίο της γραμμής από το Καστελόριζο, μετά και τις χθεσινές εικονικές αερομαχίες ελληνικών και τουρκικών αεροσκαφών στην περιοχή. Κάποιοι από αυτούς φαίνεται πως έφυγαν νωρίτερα από το προγραμματισμένο, σύμφωνα με τουριστικό πράκτορα του νησιού.

Ζεύγη τουρκικών F-16 εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης χθες, από τις 16:12 έως και τις 16:51. «Οι τουρίστες φοβήθηκαν και μπήκαν στα κινητά τους για να ενημερωθούν και να δουν τι έγινε. Λίγο αργότερα μάζεψαν άρον, άρον τις πετσέτες και τις ομπρέλες από την παραλία και έφυγαν για τα δωμάτιά τους, ενώ όσοι κοιμούνταν ξύπνησαν από τον εκκωφαντικό ήχο» ανέφερε στην εφημερίδα «Έθνος» ο τουριστικός πράκτορας του νησιού, Κωνσταντίνος Παπουτσής.

«Μας ρωτούν πως είναι τα πράγματα ενώ κάποιοι προχωρούν σε ακυρώσεις για τον Αύγουστο. Το απόγευμα της Τρίτης είχαμε κίνηση από τουρίστες που έκοβαν εισιτήριο για να φύγουν με το καράβι το πρωί της Τετάρτης» υποστήριξε, ενώ ένας ακόμη επιχειρηματίας του νησιού έκανε λόγο για ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση στο λιμάνι το πρωί της Τετάρτης όπου το πλοίο της γραμμής απέπλεε για Ρόδο. «Εμείς γελάμε γιατί έχουμε συνηθίσει να ζούμε με τις αερομαχίες αλλά οι τουρίστες φοβήθηκαν», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες κατά πάγια τακτική. «Το μέρος είναι ασφαλές» Καθησυχαστικός εμφανίστηκε από την πλευρά του ο δήμαρχος του νησιού Γιώργος Σαμψάκος ο οποίος ανέφερε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία προκαλεί ενώ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στις Ένοπλες Δυνάμεις. «Εμείς κρατάμε γερά, όπως κάθε μέρα έτσι και τώρα», είπε χαρακτηριστικά.

«Ο κόσμος να έρθει να κάνει τις διακοπές του και να μην φοβηθεί τίποτα. Όσοι έχουν προγραμματίσει να επισκεφτούν το Καστελόριζο να έρθουν κανονικά, το μέρος είναι ασφαλές και από τις τουρκικές προκλήσεις και από τον κορωνοϊό. Μπορεί η Τουρκία σε λάθος εποχή να αποφάσισε να κάνει την κίνηση αυτή, όμως τι να κάνουμε θα περάσει κι αυτό», υποστήριξε μιλώντας στο newsit.gr.

O δήμαρχος του νησιού επιβεβαίωσε ότι περίπου 100 τουρίστες έφυγαν από το νησί. «Τους κατανοώ, αλλά δεν τίθεται θέμα. Εμείς δηλαδή τι πρέπει να κάνουμε; Το νησί μας απέχει από την Τουρκία μόλις 1,25 ναυτικά μίλια να το εγκαταλείψουμε;», είπε προσθέτοντας ότι τα πλοία δεν φαίνονται καθώς βρίσκονται πολλά ναυτικά μίλια μακριά. «Μόνο τις πτήσεις των αεροσκαφών χθες το απόγευμα, που ήταν διαδοχικές καταλάβαμε, τα οποία όμως αναχαιτίστηκαν από τα δικά μας και τελείωσε νωρίς η όλη ιστορία», συμπλήρωσε.

Πηγή: lifo.gr. ethnos.gr, newsit.gr

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *