ροή ειδήσεων

Πυροτεχνήματα και εκρηκτικά σε δημοτικό σχολείο, μέσα στα μεσάνυχτα, στη Ρόδο


Αναγνώστης: Χθες τα μεσάνυχτα, γίναμε αυτόπτες μάρτυρες, για πέντε λεπτά, αλλεπάλληλων εκρήξεων πυροτεχνημάτων και εκρηκτικών, μέσα σε δημοτικό σχολείο της πόλεως της Ρόδου. Ομάδα νεαρών που βρισκόταν εντός του 16ου Δημοτικού Σχολείου στην περιοχή της Αναλήψεως Ρόδου, μετά από αυτοσχέδιο πάρτι με αλκοόλ, μουσική και όχι μόνο, πέρασε ένα βήμα παραπέρα και έβαλε φωτιά σε πυροτεχνήματα και εκρηκτικά, προκαλώντας την ανησυχία των κατοίκων, καθώς κινδύνεψαν τα σπίτια τους, αλλά και την επανειλημμένη αγανάκτησή τους. Παρά τις συνεχείς κλήσεις προς την Άμεση Δράση, μάλλον ήταν απασχολημένοι με πιο σοβαρό περιστατικό και δεν διαπιστώθηκε η παρουσία κάποιου περιπολικού για να επιβάλλει την τάξη και να αποφευχθούν περιπτώσεις αυτοχειρίας, καθώς οι κάτοικοι ήταν αγανακτισμένοι και βγήκαν έξω από τα σπίτια τους, μέσα στα μεσάνυχτα από τους εκκωφαντικούς θορύβους πάνω από τα κεφάλια τους. Λόγω του υψομέτρου της περιοχής και της έντασης των πυροτεχνημάτων, έγιναν ορατά από όλη σχεδόν την πόλη της Ρόδου.

Το πρόβλημα με το 16ο Δημοτικό Σχολείο δεν είναι τωρινό. Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, οι βανδαλισμοί και η εγκατάλειψη, μόνο εικόνα χώρου που θα έπρεπε να παίζουν μικρά παιδιά δεν μοιάζει. Στο παρελθόν είχε τοποθετηθεί νυχτερινός φύλακας που απέτρεπε ταραχοποιά στοιχεία να εισέλθουν εντός του σχολείου, αλλά το τελευταίο χρόνο, έχει αφεθεί στην τύχη του. Η διεύθυνση του σχολείου γνωρίζει το μέγεθος του προβλήματος καθώς έχει ενημερωθεί πολλές φορές από τους περίοικους. Ενώ σε ερώτησή μας γιατί δεν κλειδώνει και τις δύο εισόδους, μας είπε πως όταν το επιχειρεί αυτό, οι ‘’νεαροί’’ προβαίνουν σε αντίποινα και καταστρέφουν κλειδαριές τους κεντρικού κτηρίου.

Το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στην επιβολή της τάξης και της ησυχίας σε μια ήρεμη περιοχή όπως η Ανάληψη, αλλά στην εγκατάλειψη των νέων από τους γονείς τους. Δεν τους απασχολεί τα παιδιά τους που βρίσκονται και τι κάνουν, αλλά σε περίπτωση που κάποιο από αυτά τραυματιζόταν σοβαρά χθες από τα εκρηκτικά ή κάποιος περίοικος αυτοδικούσε, οι μανάδες θα περιφερόντουσαν μαυροφορεμένες και κλαίουσες θα αναζητούσαν ευθύνες, με ένα ‘’γιατί’’ στα χείλη τους. Ενώ η απάντηση είναι τόσο απλή: ΔΙΟΤΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΑΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ











Σχόλια

  1. Ανώνυμος29/7/20 08:28

    Τα ίδια και μέσα στο 2ο Δημοτικό Ρόδου, δεν ησυχάζουμε μέχρι τα μεσάνυχτα, κραυγές, μουσικές, πέτρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος29/7/20 08:42

    Μην είστε αχάριστοι, η αστυνομία τον τελευταίο καιρό είναι συχνά εκεί και γράφει για κρανάκια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος29/7/20 22:27

    Η κοινωνία έχει επιλέξει την μη αστυνόμευση.Γιατί δεν θέλουμε αστυνομοκρατούμενο κράτος,όπου οι νόμοι θα τηρούνται και θα επιβάλλονται αυστηρότατες και παραδειγματικές ποινές στον κάθε παραβάτη.Τα αποτελέσματα αυτής της επιλογής σαφώς και είναι ορατά.

    Δεν είναι καθόλου τυχαίο ,τα προηγμένα και πλουσιότερα κράτη του πλανήτη έχουν την αυστηρότερη αστυνόμευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος30/7/20 16:29

    Τόσο δύσκολο είναι οι προβολείς του σχολείου να είναι ανοιχτοί και οι πόρτες της αυλής κλειδωμένες; Μάλλον κάποιοι έχουν επιλέξει να μην κάνουν τη δουλειά τους, αδιαφορούν και απλά περιμένουν μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει να παίρνουν τον μισθό τους από το δημόσιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος31/7/20 07:31

    Σε αυτό το σχολείο υπάρχουν σοβαρά παρόμοια προβλήματα εδώ και χρόνια. Έχω ακούσει και για απειλές στους περίοικους από τους ότι θα τους κάψουν το σπίτι ή το αυτοκίνητο αν ξαναβγούν να κάνουν παρατηρήσεις από τους διάφορους 16χρονους -17χρονους Νταηδες που μαζεύονται εκεί. Τελικά ποιος μπορεί να κάνει Κάτι? Ποιος είναι αρμόδιος? Βέβαια αν φύγουν από κι θα πάνε κάπου αλλού και πάλι το ίδιο πρόβλημα θα δημιουργηθεί....... Πόσο δίκιο Έχετε!!! Τα παιδιά μεγαλώνουν Στον Αυτόματο... Ποιος να τους Διδάξει κάτι???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *