επικαιρότητα

Καστελλόριζο: Η κίνηση ματ που έφερε την τουρκική υποχώρηση

Από την πλευρά της Τουρκίας θα υπάρχει διαρκής πόλεμος νεύρων.Κόκκινος συναγερμός σήμανε τις προηγούμενες ημέρες στις ένοπλες δυνάμεις μετά την έκδοση Navtex από την πλευρά της Τουρκίας. Η γειτονική χώρα έδωσε άδεια για έρευνες κοντά στο Καστελόριζο, σε περιοχή που σύμφωνα με την Αθήνα περιλάμβανε κομμάτι της ελληνικής ΑΟΖ.


Η κατάσταση οδεύει προς αποκλιμάκωση αφού τα τουρκικά πλοία έχουν ξεκινήσει να αποσύρονται από την ευρύτερη περιοχή. Φυσικά, υπάρχει διαρκής επαγρύπνησή αφού η τουρκική Navtex έχει ισχύ μέχρι τις 2 Αυγούστου.


Ουδείς γνωρίζει τις προθέσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και αν τελικά το ερευνητικό Oruc Reis αποπλεύσει από το λιμάνι της Αττάλειας για έρευνες. Μεγάλη σημασία για την εξέλιξη της κρίσης και την οπισθοχώρηση των Τούρκων έπαιξε και η ταχεία ανάπτυξη του ελληνικού ναυτικού.

Όπως αναφέρει το protothema.gr ο ελληνικός στόλος μέσα σε λίγα 24ωρα αναπτύχθηκε σε καίρια σημεία και σύμμαχοι αλλά και αντίπαλοι αντιλήφθηκαν ότι υπήρχε διάθεση αποτροπής με κάθε κόστος. Το γεγονός ότι τα τουρκικά πλοία ξεκίνησαν να υποχωρούν δε σημαίνει ότι στις ένοπλες δυνάμεις υπάρχει εφησυχασμός.

Μέχρι τις 2 Αυγούστου οπότε και λήγει η Navtex που έχει εκδώσει η Τουρκία θα υπάρχει ένας διαρκής πόλεμος νεύρων.

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: 3 τουρίστες στο στρατ. νοσοκομειο Ρόδου
άλλοι σε κοβιντ πανσιον στην Κρεμαστή
σσσσσ

M M S

M M S
Θυμάστε στο ενυδρείο, πίσω από τη νομαρχία ,το υπέροχο αυτό φυτό ;Τώρα γρασίδι. Ευτυχώς που και που φυτρωνει μόνο του. Η φωτογραφία είναι από ένα σημείο στο Γενναδι

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά