επικαιρότητα

Απατεώνες αναζητούν θύματα στο νησί της ΡόδουΥποψήφια θύματα αναζητούν επιτήδειοι στην περιοχή μας, οι οποίοι τηλεφωνούν σε συμπολίτες μας και τους πουλούν από αυτοκίνητο έως και … λουλούδια, φυσικά σε «τιμή ευκαιρίας» και με σκοπό να τους υφαρπάξουν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα!

Αρκετές προσπάθειες εξαπάτησης συμπολιτών μας έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα στη Ρόδο, με τους επιτήδειους να προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποσπάσουν χρήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», οι άγνωστοι δράστες αφού επιλέξουν το θύμα τους επικοινωνούν μαζί του και του προτείνουν να αγοράσει είτε κάποιο πολυτελές αυτοκίνητο στο ένα τρίτο της τιμής πώλησής του, είτε κάποια συσκευή κινητού τηλεφώνου κ.α.

Υπάρχουν δε περιπτώσεις που οι δράστες εμφανίζονται ως … αγοραστές σε επιχειρηματίες και τους ζητούν να τους αποστείλουν κάποιο από τα εμπορεύματά τους, καταθέτοντας δήθεν τα χρήματα στην τράπεζα.

Φυσικά τίποτα από τα παραπάνω δεν γίνεται, ωστόσο εάν η συμφωνία «κλείσει», τότε ο δράστης ζητάει από το θύμα του να του προκαταβάλλει ένα μέρος της τιμής που έχουν συμφωνήσει προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία.

Οι επιτήδειοι πωλητές αλλά και αγοραστές μιλούν άπταιστα την ελληνική γλώσσα και φυσικά γνωρίζουν πώς να πείσουν το υποψήφιο θύμα τους.

Ήδη οι διωκτικές αρχές της περιοχής μας έχουν ενημερωθεί για απόπειρες εξαπάτησης που έχουν γίνει στο νησί μας και γίνεται η σχετική έρευνα. Ωστόσο όλοι μας θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις «προσφορές» που μας γίνονται τηλεφωνικά από αγνώστους καθώς οι «παγίδες» είναι πολλές και οι επιτήδειοι καραδοκούν.

Άξιο αναφοράς είναι επίσης το γεγονός ότι τα τηλεφωνήματα από τους άγνωστους δράστες γίνονται μέσω καρτοκινητών που σε καμία περίπτωση δεν ανήκουν σε αυτούς αλλά τις περισσότερες φορές σε αλλοδαπούς που τα έχουν πουλήσει.

koinignomi.gr

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: 3 τουρίστες στο στρατ. νοσοκομειο Ρόδου
άλλοι σε κοβιντ πανσιον στην Κρεμαστή
σσσσσ

M M S

M M S
Θυμάστε στο ενυδρείο, πίσω από τη νομαρχία ,το υπέροχο αυτό φυτό ;Τώρα γρασίδι. Ευτυχώς που και που φυτρωνει μόνο του. Η φωτογραφία είναι από ένα σημείο στο Γενναδι

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά