επικαιρότητα

ΕΡΕΥΝΑ: Οι τουρίστες δεν δίνουν σημασία σε εκπτώσεις, σε προορισμούς που υπάρχει συνωστισμόςΟι ταξιδιώτες που προτιμούν προορισμούς με συνωστισμό, φαίνεται να είναι «αδιάφοροι» σχετικά με τις υψηλές τιμές, ενώ οι εκπτώσεις δεν είναι τόσο αποτελεσματικές, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Αυτά είναι τα ευρήματα του Journal of Travel Research Journal of Travel Research του Queen Mary University of London, ενώ κύριο εύρημα είναι πως οι ταξιδιώτες βασίζονται περισσότερο στο συναίσθημα όταν λαμβάνουν αποφάσεις σε μέρη που υπάρχει αρκετός κόσμος.

Τα ευρήματα δείχνουν ότι οι εκπτώσεις μάρκετινγκ και οι προωθητικές ενέργειες, είναι λιγότερο αποτελεσματικές σε περιοχές που συγκεντρώνουν μεγάλο πλήθος τουριστών.

Αυτό σημαίνει πως οι πάροχοι ταξιδιών και υπηρεσιών θα πρέπει να θέτουν τις κατάλληλες τιμολογιακές στρατηγικές και να εφαρμόζουν τις απαραίτητες προωθητικές εκστρατείες. Ενδέχεται να μην είναι προς όφελός τους η παροχή εκπτώσεων, καθώς οι τουρίστες δεν είναι τόσο «ευαίσθητοι» στις τιμές, όταν βρίσκονται σε περιβάλλον με αρκετό κόσμο.

Η έρευνα επίσης δείχνει ότι, όταν οι πάροχοι υπηρεσιών μπορούν να επέμβουν στο χώρο (διαρρύθμιση του χώρου μεταξύ των τραπεζιών στα εστιατόρια), τότε μπορούν και να επηρεάσουν την αντίληψη των τουριστών για τις τιμές.

Τα μεγάλα πλήθη αποτελούν ένα κοινό φαινόμενο στον τουριστικό κλάδο και ειδικά σε προορισμούς που πλήττονται από τον «υπερτουρισμό», ενώ η έρευνα των τελευταίων ετών επικεντρώνει στο πως μπορούν οι προορισμοί να εκμεταλλευτούν την τάση αυτή.

Ο Λέκτορας Μάρκετινγκ του Πανεπιστημίου Queen Mary, Dr Yuansi Hou, αναφέρει:

«Υπό το φως της κρίσης του Κορωνοϊού, τα ευρήματα αυτά έχουν σημαντικό αντίκτυπο για τους τουρίστες και τους tour operators. Οι τουρίστες δεν δίνουν σημασία σε εκπτώσεις και προσφορές, σε περιοχές με πολύ κόσμο. Αλλά δεδομένης της ανάγκης για κοινωνική απομόνωση, οι τουρίστες εν τέλει θα γίνουν πιο «ευαίσθητοι» όσον αφορά στις τιμές, σε πιο «ήρεμες» περιοχές».

money-tourism.gr

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: 3 τουρίστες στο στρατ. νοσοκομειο Ρόδου
άλλοι σε κοβιντ πανσιον στην Κρεμαστή
σσσσσ

M M S

M M S
Θυμάστε στο ενυδρείο, πίσω από τη νομαρχία ,το υπέροχο αυτό φυτό ;Τώρα γρασίδι. Ευτυχώς που και που φυτρωνει μόνο του. Η φωτογραφία είναι από ένα σημείο στο Γενναδι

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά