ροή ειδήσεων

Κινητικότητα στο Oruc Reis- Ετοιμάζεται για έρευνες στο Καστελόριζο;



Κινητικότητα γύρω από το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis βλέπουν τα Τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης αφήνοντας να εννοηθεί ότι πιθανώς τις επόμενες ώρες, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος να βγει στο Αιγαίο και να μετακινηθεί στην περιοχή του Καστελόριζου. Αυτή τη στιγμή το πλοίο βρίσκεται αγκυροβολημένο στον κόλπο της Αττάλειας και από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η κρίση με την Ελλάδα- με την Navtex που έδινε το πράσινο φως για έρευνες εντός της ελληνικής ΑΟΖ- δεν είχε μετακινηθεί καθόλου.

Σύμφωνα με τα τουρκικά πρακτορεία ειδήσεων, το πρωί υπήρξε κινητικότητα στο πλοίο Oruc Reis καθώς στο σκάφος ξεφορτώθηκε με τη βοήθεια γερανού ένα αγνώστου είδους φορτίο, ενώ ορισμένοι αναφέρουν ότι το πλοίο θα ξεκινήσει σεισμικές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο”.

Και το τηλεγράφημα του πρακτορείου DHA αναφέρει ακόμα ότι το πλοίο ετοιμάζεται για τη νέα του θέση, ενώ θυμίζει ότι το προηγούμενο διάστημα έκανε έρευνες στη Μαύρη Θάλασσα και τον Μαρμαρά. Επόμενο σημείο έρευνας γράφουν είναι η Ανατολική Μεσόγειος, χωρίς να διευκρινίζουν πού θα μετακινηθεί το Oruc Reis.

Κινητικότητα και στο Μπαρμπαρός:

Σημειώνεται ότι όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega και το ερευνητικό πλοίο “Μπαρμπαρός” βγήκε από το λιμάνι της Σελεύκειας, όπου ήταν αγκυροβολημένο.

Αφού έπλευσε μέχρι τα μισά της απόστασης με την Κύπρο, τώρα φαίνεται να επιστρέφει στο λιμάνι του στη Σελεύκεια.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται σε μια προσπάθεια να δοκιμάσει τα νεύρα και τις αντιδράσεις της Αθήνας.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *