ροή ειδήσεων

Διαμαρτυρία στο τουρκικό προξενείο Κομοτηνής για την Αγία Σοφία (video)



Η ΠΑΕ Ποντίων Ροδόπης σε συνεργασία με την «Πρωτοβουλία Πολιτών και Πατριωτικές Κινήσεις του νομού Ροδόπης», πραγματοποίησαν χθες το βράδυ, συγκέντρωση και πορεία κατά της ‘μετατροπής’ της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και υπέρ της διατήρησής της ως μουσείου, όπως άλλωστε ήταν το καθεστώς της επί σχεδόν μία εκατονταετία προ της απόφασης Ερντογάν.


Η συγκέντρωση ξεκίνησε περί των 19:30 στο «Σπαθί» της Κομοτηνής και σ’ αυτή παρέστησαν διαδηλωτές από Κομοτηνή, αλλά και γειτονικές πόλεις, είτε κατά μόνας είτε οργανωμένα. Από το Ηρώον, στους διαδηλωτές απευθύνθηκε ο Μιχάλης Πολυζωίδης, ο οποίος μετέφερε το κεντρικό μήνυμα της συγκέντρωσης, ενώ μετέφερε «μήνυμα ειρήνης» όπως είπε στους Έλληνες μουσουλμάνους.

Αναφερόμενος στο τουρκικό προξενείο Κομοτηνής, υπογράμμισε πως «αυτοί που ζουν εδώ (εν. η μειονότητα) είναι Έλληνες πολίτες» και τους ρώτησε: «πώς επιτρέπουν να τους χρησιμοποιεί και ποιος;». Όσο για τις διεκδικήσεις της Τουρκίας στην Μεσόγειο, απάντησε ότι «τα νησιά μας, το Καστελόριζο και η Κύπρος μας έχουν υφαλοκρηπίδα».

Από το ίδιο σημείο ανέγνωσε το ψήφισμα ο Μιχάλης Κακουλίδης. «Διαμαρτυρόμαστε για την απόφασή σας να μετατρέψετε ην Αγία Σοφία σε ισλαμικό τόπο λατρείας», είπε και πρόσθεσε ότι η Αγία Σοφία «αποτελεί παγκόσμιο μνημείο υπό την προστασία της UNESCO».

Στη συνέχεια, πρόταξε το παράδειγμα της Ροδόπης, όπου «διαβιούμε και συνυπάρχουμε με τους συμπολίτες μας μουσουλμάνους, σεβόμενοι στο έπακρο τις θρησκευτικές αντιλήψεις τους, καθώς και τους χώρους λατρείας τους, τα τζαμιά». Τέλος, μετέφερε το αίτημα να παραμένει μουσείο για όλο τον κόσμο η Αγία Σοφία, ώστε «να απολαμβάνει τη λάμψη του ως ιστορικό θρησκευτικό μνημείο της ορθοδοξίας».

Περί των 20:30 ξεκίνησε η πορεία προς το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής. Εκεί, οι διαδηλωτές παρέμειναν μέχρι τις 21:00 περίπου, φώναξαν συνθήματα υπέρ του σκοπού του ψηφίσματος (το οποίο θυροκολλήθηκε από εκπροσώπους έξω από το προξενείο) κι έψαλαν τον εθνικό ύμνο. Δεν υπήρξαν επεισόδια και τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια.



Πηγή: Χρόνος Κομοτηνής

Σχόλια

  1. Σε λίγο θα το ξεχάσετε το θέμα και θα αρχίσετε πάλι τα ταξιδάκια σας εκεί και για τα ψώνια σας. Τα ίδια κάνατε τότε και με τα Ιμια. Μετά από λίγο όλα ξεχάστηκαν και ξαναγίνατε η 4η τουριστική δύναμη της Τουρκίας!
    Η υποκρισία και το εθνικό αλζχαϊμερ στις δόξες τους Ελληναράδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος26/7/20 00:55

    ΕΛΑ ΝΤΕ ... ΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ !!! ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΧΑΛΒΑΔΕΣ !! Την Πέμπτη η αλβανική βουλή ενέκρινε με τεράστια πλειοψηφία (105 υπέρ, 4 όχι και 4 απουσίες) το πρωτόκολλο εφαρμογής της συμφωνίας για εκτεταμένη στρατιωτική συνεργασία με την Τουρκία!!! ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *