ροή ειδήσεων

Ρόδος: Στο σκαμνί ανδρόγυνο για ανθρωποκτονία από αμέλεια 25χρονου σε μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας



Ενάμισι χρόνο μετά το φρικτό τέλος που είχε ο 25χρονος ιχθυολόγος και δύτης Νίκος Τζανόπουλος από τον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης, κατά τη διάρκεια κατάδυσης σε μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας της Ρόδου, δύο άτομα παραπέμπονται σε δίκη στις 10 Φεβρουαρίου 2021.

Η πολύκροτη υπόθεση είχε συγκλονίσει Κρήτη και Δωδεκάνησα τον Δεκέμβριο του 2018 και πολλά ερωτήματα δεν έβρισκαν απαντήσεις. Πλέον, η υπόθεση παίρνει τον δρόμο της Δικαιοσύνης, με τον εισαγγελέα Ρόδου να παραπέμπει σε δίκη για ανθρωποκτονία από αμέλεια τη νόμιμη εκπρόσωπο της διαχειρίστριας εταιρίας και τον σύζυγό της, ιχθυολόγο και ιδιοκτήτη καταδυτικού κέντρου όπου εργαζόταν ο 25χρονος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το ζευγάρι φέρεται ότι χρησιμοποιούσε για καταδυτικές εργασίες στη μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας της εταιρίας τον θανόντα και έναν Πακιστανό εργαζόμενο. Όμως, σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, αυτό συνέβαινε χωρίς εκείνοι να διαθέτουν τα απαραίτητα τυπικά προσόντα και χωρίς η εταιρία να διαθέτει εξειδικευμένο καταδυτικό συνεργείο, όπως αυτό ορίζεται από τον σχετικό Κανονισμό Λιμένος 10.


Βρήκε τη δύναμη

Η Μαρία Χουρδάκη, η τραγική μητέρα του αδικοχαμένου ιχθυολόγου, ξέσπασε, μιλώντας για τον χαμό του παιδιού της και τη σημαντική δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης. «Αν αυτή τη στιγμή μιλάτε με μια μητέρα, η οποία μπόρεσε μέσα από τον πόνο της να βρει τη δύναμη και να κάνει αυτό που έπρεπε να κάνει για να δικαιώσει τη μνήμη του παιδιού της, ένας άλλος γονιός είτε λόγω της ψυχολογικής φόρτισης είτε λόγω και της άγνοιας κάποιων στοιχείων της νομοθεσίας, ίσως δεν θα μπορούσε να το κάνει», ανέφερε στη «Νέα Κρήτη» και την Κρήτη TV.

Και πρόσθεσε «Για μας, κάθε μέρα που περνάει μετριέται πολύ δύσκολα. Ακριβώς 19 μήνες μετά, ήρθε στα χέρια μας το κατηγορητήριο που συνέταξε ο αρμόδιος εισαγγελέας για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας του γιου μου. Η αλήθεια είναι ότι για να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα ασχοληθήκαμε πάρα πολύ για να συλλέξουμε όλα τα στοιχεία».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *