ροή ειδήσεων

Προθεσμίες Υποβολής δηλώσεων αναστολής σύμβασης εργασίας Ιουλίου



Για τους εργαζόμενους που οι επιχειρήσεις-εργοδότες παρέμειναν κλειστές τον μήνα Ιούλιο η πλατφόρμα ανοίγει 7 Αυγούστου. Σε αυτή την περίπτωση οι εργαζόμενοι υποβάλουν μονομερώς (δηλαδή χωρίς να απαιτείται υπεύθυνη δήλωση από τον εργοδότη) την 4η Υπεύθυνη δήλωση στο «ΕΡΓΑΝΗ» με τον τίτλο - Μηχανισμός εφαρμογής των μέτρων στήριξης των εργαζομένων με δικαίωμα επαναπρόσληψης (Τουρισμού). Η μονομερείς δηλώσεις αναστολής Ιουλίου στο ΕΡΓΑΝΗ θα υποβάλλονται 7-31 Αυγούστου 2020 ενώ θα είναι δυνατή και η υποβολή δήλωσης αναστολής Ιούνιου για άσους δεν κατάφεραν να την υποβάλουν εντός Ιουλίου.

Η πλατφόρμα για τους εργαζόμενους που επαναπροσλήφθηκαν εντός Ιουλίου ανοίγει στις 10 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα για όσους επαναπροσλήφθηκαν 1η Ιουλίου και οι συμβάσεις εργασίας τους τέθηκαν σε αναστολή, είναι απαραίτητο να προβούν στην υποβολή της 1ης Υπεύθυνη Δήλωση στο ΕΡΓΑΝΗ, με τον Τίτλο - Μηχανισμός εφαρμογής των μέτρων στήριξης των εργαζομένων με εξαρτημένη εργασία για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού COVID-19, τις ημερομηνίες 10-24 Αυγούστου 2020.

Όσοι πάλι επαναπροσλήφθηκαν εντός Ιουλίου και οι συμβάσεις εργασίας τους τέθηκαν σε αναστολή, πρέπει να υποβάλλουν δύο Υπεύθυνες Δηλώσεις στην πλατφόρμα «ΕΡΓΑΝΗ».

1. Την 4η Υπεύθυνη Δήλωση, με τον τίτλο- Μηχανισμός εφαρμογής των μέτρων στήριξης των εργαζομένων με δικαίωμα επαναπρόσληψης (Τουρισμού), χωρίς να απαιτείται υπεύθυνη δήλωση από τον εργοδότη, κατα τις ημερομηνίες 7-31 Αυγούστου ώστε να λάβουν το ποσό αναστολής από 1η Ιουλίου έως και την ημέρα πριν την πρόσληψη. Και

2. Την 1η Υπεύθυνη Δήλωση στο ΕΡΓΑΝΗ, με τον Τίτλο - Μηχανισμός εφαρμογής των μέτρων στήριξης των εργαζομένων με εξαρτημένη εργασία για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού COVID-19, κατά τις ημερομηνίες 10-24 Αυγούστου ώστε να λάβουν το ποσό αναστολής από την ημερομηνία πρόσληψης έως τέλος Ιουλίου.

Για την υποβολή της 1ης Δήλωσης στο ΕΡΓΑΝΗ απαιτείται πρώτα η δήλωση αναστολής σύμβασης από τον εργοδότη. Εφόσον δηλωθεί η αναστολή, τα στοιχειά του εργοδότη περνούν αυτόματα στην πλατφόρμα.

Οι εργαζόμενοι που επαναπροσλήφθηκαν εντός Ιουνίου οι συμβάσεις τους τέθηκαν σε αναστολή για τον Ιούνιο αλλά η αναστολή παρατάθηκε και για τον μήνα Ιούλιο, δεν απαιτείται να προβούν ξανά σε υποβολής δήλωσης.

Αν η δήλωση αναστολής αφορά όλο το μήνα Ιούλιο το ύψος της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ανέρχεται στο ποσό των 534€. Σε διαφορετική περίπτωση, η αποζημίωση υπολογίζεται αναλόγως των δηλωθέντων ημερών.

Η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των ειδικών κατηγοριών θα πραγματοποιείται μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων στο άρθρο 3 της ανωτέρω ΚΥΑ διασταυρώσεων και ελέγχων με τα Πληροφοριακά Συστήματα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και των φορέων που καταβάλουν αποζημιώσεις λόγω των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης κορωνοϊού COVID -19.

Ρόδος , 3 Αυγούστου 2020

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *