ροή ειδήσεων

Να προσφέρει το κράτος δωρεάν τις μάσκες στους πολίτες, αν θέλει να επιβάλλει πρόστιμα για τη μη τήρηση του μέτρου



Πλέον η χρήση της μάσκας γίνεται υποχρεωτική σε όλο και παραπάνω χώρους όμως το κόστος για την αγορά των μασκών μετακυλύεται στον πολίτη, στον οποίο μάλιστα επιβάλλονται και τα πρόστιμα στην περίπτωση μη τήρησης του μέτρου.

Το κόστος είναι σημαντικό αφού η τιμή της κάθε μάσκας φτάνει τα 0.80 ευρώ με τον αριθμό των μασκών που θα πρέπει να χρησιμοποιούνται καθημερινά να μπορούν να είναι παραπάνω από μία. Είναι ξεκάθαρο ότι αν μία οικογένεια έχει 4 μέλη και κάθε μέλος χρειάζεται δύο μάσκες ημερησίως, το κόστος μηνιαίως φτάνει τα 192 ευρώ.

Αυτή τη στιγμή, σε πάνω από 50 χώρες, οι πολίτες οφείλουν να κυκλοφορούν φορώντας μάσκες. Σε πολλές χώρες όμως το κράτος ή και επιχειρήσεις προσφέρουν δωρεάν τις μάσκες. Η προσφορά δωρεάν μασκών είχε τρομερά θετικά αντίκτυπο αφού η χρήση τους αυξήθηκε κατακόρυφα.


Στο Μεξικό, η τήρηση του μέτρου της χρήσης των μασκών εκτοξεύθηκε όταν οι αρχές άρχισαν να μοιράζουν δωρεάν μάσκες στους πολίτες. Στη Σιγκαπούρη, η χρήση των μασκών έφτασε το 90% από το 23% που βρισκόταν στις αρχές Μαρτίου, όταν η κυβέρνηση αποφάσισε να αρχίσει να τις μοιράζει δωρεάν. Υπό ένα τέτοιο πρίσμα, αποφασίστηκε και η επιβολή προστίμου εφόσον οι πολίτες δε φορούν μάσκες, όχι όπως στην Ελλάδα όπου οι πολίτες αναγκάζονται να φορούν μάσκες και να αναλαμβάνουν και όλο το κόστος της αγοράς τους.


Προφανώς, σε μία στρατηγική για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας δε μπορεί να είναι διαρκώς υπέυθυνο μόνο το άτομο. Η κυβέρνηση δε μπορεί να υπάρχει μόνο για να επιβάλλει πρόστιμα και απαγορεύσεις. Τα κόστη είναι σοβαρά και θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος1/8/20 22:51

    Τι μαλακίες είναι αυτές που λες ρε ?? Τι παίρνεις ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/8/20 14:11


    Πρώτον και κύριον, δεν είναι μαλακιες αυτα που λέει απο την στηγμη που σχεδόν όλες η αλλες χωρες προσφέρουν δωρεαν μασκες, και δευτερον, με βάση αυτα που γράφει ο άνθρωπος λογικα εχει οικογένειά και με βάση αυτά που λες εσυ, σίγουρα εισαι ελεύθερος. Εκείνος ισως κάνει οικονομία με τα λεφτά του γιατί έχει παιδιά παρα να ειναι στα @ρχιδια του σαν μερικούς μερικούς. Δεν πηραζει, δεν φταις εσυ, τι αλλο να περιμένουμε απο το μπουρδελο το κρατος μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *