ροή ειδήσεων

Κορωνοϊός: «Μοντέλο Πόρου» προ των πυλών για την αποτροπή δεύτερου κύματος



Προς δεύτερο «κύμα» της πανδημίας φαίνεται πως κατευθύνεται ολοταχώς η Ελλάδα, με λοιμωξιολόγους να εκφράζουν την ανησυχία τους για τον δείκτη μετάδοσης του ιού και την κυβέρνηση να προσανατολίζεται στη λήψη νέων μέτρων από τη Δευτέρα για την ανακοπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Με τα κρούσματα του Σαββάτου να είναι για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα τριψήφια και τον συνολικό αριθμό για τον Αύγουστο να πλησιάζει τα 1.000, η λήψη πρόσθετων μέτρων τοπικού χαρακτήρα βρίσκεται πλέον προ των πυλών ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως η Δευτέρα αποτελεί «βαρόμετρο» για τις εξελίξεις.

Το «μοντέλο του Πόρου» φαίνεται πως προκρίνεται από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων για τον περιορισμό του αριθμού των κρουσμάτων σε διάφορες περιοχές της χώρας -εάν φυσικά αυτό κριθεί απαραίτητο.

Ιδιαίτερη ανησυχία επικρατεί στους κόλπους της κυβέρνησης για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, με πληροφορίες μάλιστα να αναφέρουν πως ενδέχεται να ακυρωθεί η φετινή ΔΕΘ για να μην δημιουργηθεί νέα εστία υπερμετάδοσης του ιού.

Είναι ενδεικτικό ότι χθες, Σάββατο, ανακοινώθηκαν 43 κρούσματα κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη και 26 στην Αττική.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *