ροή ειδήσεων

Καλύμνιοι σφουγγαράδες: Οι ήρωες των βυθών



Η Μπέτυ Μαϊλή, δημοσιογράφος στο «Kalymnos-news.gr» και ο κ. Παντελής Γεωργαντής μίλησαν στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» για τη ζωή των σφουγγαράδων.

Χτυπημένος από τη νόσο των δυτών, ο κύριος Παντελής Γεωργαντής συνεχίζει να ζει στο δικό του φυσικό στοιχείο, στη θάλασσα και βουτάει ακόμα για σφουγγάρια στην αγαπημένη του Κάλυμνο.

Η Κάλυμνος, το νησί του... ύψους και του βάθους, αφού χρόνια έχει συνδεθεί με τους σφουγγαράδες, αλλά εσχάτως και με την αναρρίχηση προσφέρεται για εναλλακτικές διακοπές.

«Όπου υπάρχει δουλειά πάμε, αλλά όχι περισσότερο από τα 70 μέτρα», αναφέρει ο κ. Γεωργαντής, ερωτηθείς για το βάθος της κατάδυσης, δεδομένης της απώλειας των ποδιών του.

«Υπάρχει τεράστια ζήτηση, αλλά τα αποθέματα είναι λίγα», σημειώνει. «Ο βυθός δεν πάει καθόλου καλά, στριμωγνόμαστε, αλλά το αγαπάμε, είναι η δουλειά μας αυτό».

«Είναι η μοναδική σχολή δυτών αυτή που έχουμε στην Κάλυμνο. Με προϊστορία στην κατάδυση. Έρχονται εδώ παιδιά από όλη την Ελλάδα για να μάθουν τα μυστικά. Είναι ένα δύσκολο επάγγελμα. Θα λείψουμε 1-1,5 μήνα. Χειμώνα - καλοκαίρι στη θάλασσα», περιέγραψε.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *