ροή ειδήσεων

Υποστολή σημαίας στο Προεδρικό Μέγαρο! Αφαίρεσαν την ελληνική, την ευρωπαϊκή και την προεδρική με το θυρεό από το κιόσκι



Εποχή αποκαθήλωσης των εθνικών συμβόλων – Επιστολή της Προεδρίας στην «Εστία»

Τα κείμενα των ομιλιών του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Προκοπίου Παυλοπούλου την ημέρα αποκατάστασης της δημοκρατίας απέστειλε στον διευθυντή της «Εστίας» Μανώλη Κοττάκη ο υπεύθυνος Τύπου της Προεδρίας και αγαπητός συνάδελφος Σήφης Πολυμίλης συνοδευόμενα από την εξής ευγενική παρότρυνση:
«Κύριε Κοττάκη σας στέλνω τις ομιλίες του κ. Παυλόπουλου στην γιορτή της Δημοκρατίας. Περιμένω τα σχόλια σας για την απουσία αναφοράς στον Κ. Καραμανλή».

Ακολουθεί η απάντησή μας στις επόμενες γραμμές με τον προσήκοντα σεβασμό στο πρόσωπο της Προέδρου. Εισαγωγικά όμως οφείλουμε να παρατηρήσουμε ότι η επιστολή του κυρίου Πολυμίλη που προφανώς έχει την έγκριση της κυρίας Προέδρου υιοθετεί έναν κανόνα που εμείς- πλην της περίπτωσης της αφαίρεσης της Προεδρικής σημαίας από το γραφείο του Προέδρου– ουδέποτε υιοθετήσαμε: Την απ’ ευθείας σύγκριση των πεπραγμένων Παυλοπούλου με τα πεπραγμένα Σακελλαροπούλου.

Η «Εστία» και ο διευθυντής της όσες φορές άσκησαν κριτική στην κυρία Σακελλαροπούλου το έπραξαν συγκρίνοντας την θεσμικά με την πολιτική όλων των προκατόχων της . Τελευταίο παράδειγμα η απουσία αναφοράς ότι το Κυπριακό είναι πρόβλημα «διεθνές και ευρωπαϊκό» . Όχι μόνο διμερές. Και έτσι θα συνεχίσουμε να αξιολογούμε την Προεδρία της. Θεσμικά. Η επίσημανση της παράλειψής της να κάνει αναφορά στον Κωνσταντίνο Καραμανλή ήταν εξίσου θεσμική. Όχι προσωπική. Το ίδιο άλλωστε πράξαμε όταν στο πρόσφατο παρελθόν παρατηρήσαμε την απουσία αναφοράς της Προέδρου στον Καραμανλή στο μήνυμα της για την ημέρα της Ευρώπης. Θεσμική ήταν η παρατήρηση. Το να αγνοείς την ιστορία είναι έγκλημα. Στο προχθεσινό σχόλιο του ο διευθυντής της εφημερίδας μας, επεσήμανε την οποιαδήποτε απουσία αναφοράς στο πρόσωπο του Εθνάρχη την ημέρα αποκατάστασης της δημοκρατίας όχι μόνο από την Πρόεδρο αλλά και από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και από τα κόμματα.

Ούτε η ΝΔ, το κόμμα που ο ίδιος ίδρυσε, δεν τον τίμησε . Η μόνη ειδική αναφορά της «Εστίας» για την Προεδρία έγινε για την απρέπεια της να μην στείλει πρόσκληση πρώτη φορά στα προεδρικά χρονικά στο Ίδρυμα Κ. Καραμανλής του οποίου ηγούνται πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν στην 24η Ιουλίου 1974 . Και με λύπη διαπιστώνουμε ότι ο κύριος Πολυμίλης δεν μας επισύναψε την περυσινή λίστα αποδεκτών προσκλήσεων μαζί με τις ομιλίες Παυλοπούλου για να κάνουμε την σύγκριση! Περιμένουμε και εμείς με την σειρά μας τα σχόλια του γι αυτή την απρέπεια .

Επί της ουσίας τώρα το να ζητά κανείς τον εντοπισμό ομιλιών του τέως Προέδρου, ο οποίος είναι πολιτικός επίγονος Καραμανλή, με αναφορές σε αυτόν κατά την Προεδρία του είναι αστείο . Άπειρες μέσα στο 2019, με τελευταία την ομιλία στην Ξάνθη τον Νοέμβριο στα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του . Κρινόμενος εν προκειμένω όμως δεν είναι ο κύριος Παυλόπουλος αλλά η Πρόεδρος. Εν πάση περιπτώσει αν η κυρία Πρόεδρος θεωρεί ότι την αδικήσαμε επειδή ο προκάτοχος της δεν έκανε πέρυσι αναφορά στον Εθνάρχη, περιμένουμε με την πρώτη ευκαιρία αναφορά της στην μεγάλη προσφορά του στον τόπο . Την παροτρύνουμε δε να μελετήσει το αρχείο Καραμανλή ειδικώς τους τόμους 10-12 με τα κείμενα από την δεύτερη θητεία του μεγάλου Μακεδόνα στην Ηρώδου Αττικού . Θα ανακαλύψει εκεί τι σημαίνει να είσαι αρχηγός του κράτους και πως απευθύνεσαι στους ομολόγους σου σε καιρό εθνικής κρίσεως . Επειδή όμως η επιστολή Πολυμίλη υιοθετεί τον κανόνα της συγκρίσεως με την Προεδρία Παυλόπουλου είμαστε δυστυχώς υποχρεωμένοι να ρωτήσουμε ευθέως κάτι που στο σημείωμα μας , μολονότι υπαινιχθήκαμε , αποφύγαμε να το μεγεθύνουνε για λόγους εθνικής ευαισθησίας.

Για να μην γίνουμε ρεζίλι απέναντι:
Που πήγαν οι σημαίες που ήταν κάθε χρόνο τοποθετημένες πίσω από τον Πρόεδρο, τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων στο κιόσκι;
Που πήγε η ελληνική σημαία;
Που η σημαία της ΕΕ;
Που η Προεδρική με τον θυρεό;
Τις πήρε ο αέρας;
Γιατί- μετά την αφαίρεση από το γραφείο της, αφαιρέθηκε η ελληνική σημαία από το κιόσκι την ημέρα αποκατάστασης της Δημοκρατίας επί των ημερών Σακελλαροπούλου;
Έχει κάποια αλλεργία με την ελληνική σημαία η Πρόεδρος και δεν την θέλει ως φόντο της;

Για να μην ψάχνετε στο φωτογραφικό αρχείο της Προεδρίας κύριε Πολυμίλη σας διευκολύνουμε! Δημοσιεύουμε μία περυσινή και μία φετινή φωτογραφία για να κάνετε τις συγκρίσεις σας. Αναμένουμε τα σχόλια σας! Τους χαιρετισμούς μας στην κυρία Πρόεδρο με την οποία αν μας δοθεί ευκαιρία στο μέλλον να συνομιλήσουμε είμαστε βέβαιοι πως εκτός από κριτική θα βρούμε και κοινούς τόπους.

Πηγή: εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ»

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *