ροή ειδήσεων

Με ηλεκτρονική συνταγογράφηση φέτος το αντιγριπικό εμβόλιο: Πότε ξεκινούν οι εμβολιασμοί



Στον τρόπο και τον χρόνο που θα πραγματοποιηθεί φέτος ο αντιγριπικός εμβολιασμός στην Ελλάδα, αναφέρθηκε νωρίτερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.


Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, τόνισε πως ο εμβολιασμός κατά της γρίπης θα αρχίσει από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου, ενώ από σήμερα, Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, ξεκινά η ηλεκτρονική συνταγογράφηση του αντιγριπικού εμβολίου.

Μάλιστα, προτεραιότητα θα δοθεί στις ευπαθείς ομάδες, οι οποίες ταυτόχρονα, είναι και πιο ευάλωτες στον κορονοϊό.

Παράλληλα, ο υπουργός σημείωσε ότι για το 2020 έχουν εξασφαλιστεί 4,2 εκατομμύρια εμβόλια κατά της γρίπης και υπογράμμισε ότι ασθενείς με χρόνια νοσήματα κινδυνεύουν να νοσήσουν σοβαρά.
«Ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης είναι ο αντιγριπικός εμβολιασμός. Βεβαίως, μαζί με τη σημαντική και αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής από όλους, όπως κυρίως είναι η χρήση μάσκας, το πλύσιμο των χεριών, η κάλυψη του στόματος και της μύτης με χαρτομάντηλο όταν βήχουμε ή φτερνιζόμαστε, η αποφυγή επαφής των χεριών με το στόμα, τη μύτη, τα μάτια, η αποφυγή επαφής με άτομα που έχουν συμπτώματα γρίπης, η αποφυγή του συγχρωτισμού» εξήγησε ο Βασίλης Κικίλιας.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της εθνικής επιτροπής εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου επανέλαβε με τη σειρά της πως σήμερα εγκαινιάζεται η περίοδος πρόληψης της γρίπης.
«Πάντα είμαστε έτοιμοι να ακολουθήσουμε τις διακυμάνσεις των ιών που έρχονται και να ακολουθήσουμε τα κατάλληλα εμβόλια στους κατάλληλους πληθυσμούς για να ανταπεξέλθουμε στα προβλήματα» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Η κα Θεοδωρίδου σημείωσε πως φέτος υπάρχει ιδιαιτερότητα ο εμβολιασμός της γρίπης να γίνεται παράλληλα με την εξέλιξη του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού, προσθέτοντας πως «σε κανένα μέρος του κόσμου η συνύπαρξη αυτών δύο λοιμώξεων δεν έχει μεταβάλει τα προγράμματα του εμβολιασμού».

Ακόμη, η πρόεδρος της εθνικής επιτροπής εμβολιασμού σημείωσε πως η ηλεκτρονική συνταγογράφηση που εφαρμόζεται φέτος θα δώσει στοιχεία για τα ποσοστά εμβολιασμού στη χώρα μας, καθώς και για τις ομάδες που εμβολιάζονται.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *