ροή ειδήσεων

Καινούριες αποκαλύψεις από τον Γ.Τράγκα: Ο Κ.Μητσοτάκης θέλει να προδώσει την Συνθήκη της Λωζάνης – Θα κυβερνήσει ως τύραννος



Ότι ο Κ.Μητσοτάκης θέλει να προδώσει και να αλλάξει την Συνθήκη της Λωζάνης και να το περάσει αυτό αδιαμαρτύρητα σχολιάζει ο αδέσμευτος δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας.

«Θέλει μάλιστα να κυβερνήσει ως τύραννος μέχρι τις επόμενες εκλογές» προσθέτει.

Ακολουθεί ολόκληρο το άρθρο του Γιώργου Τράγκα:

«Δεν γνωρίζω (είμαι σίγουρος ούτε και εσείς) κανέναν στην Ευρώπη (έχω και την αίσθηση και σε όλο τον κόσμο) που να δέχεται καθημερινά τόσες απειλές και τόσες ύβρεις χωρίς να αντιδράσει ούτε η κυβέρνηση ούτε τα μέσα ενημέρωσης της περιοχής.

Είναι πρωτοφανής (έως και ύποπτη) η παθητική στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στις ύβρεις και τους φραστικούς προπηλακισμούς των αξιωματούχων του «σουλτάνου» που χτυπούν τα τύμπανα του πολέμου από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Ο ίδιος ο Ταγίπ Ερντογάν έχει αποκαλέσει «συμμορίτες» όλους τους Ποντίους και τους Έλληνες της Σμύρνης, ενώ συχνά πυκνά χρησιμοποιεί τη φράση-απειλή «θα το πληρώσουν αν …».

Ο υπουργός Άμυνας, ο Ακάρ, έφτασε στο σημείο να πει ότι «αν δεν υποταχθούμε στις απαιτήσεις της Τουρκίας θα γίνουμε μεζές». Συχνά πυκνά ακούμε όλους τους συμβούλους του Τούρκου Προέδρου να λένε ότι θέλουνε το μισό Αιγαίο, τη Θράκη, την Κρήτη και τη Ρόδο. Ακόμη δεν έχουμε ακούσει απαιτήσεις για… τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα!

Μια εφημερίδα, η «Δημοκρατία», τόλμησε να πει αυτό που θα έλεγε κάθε Έλληνας ή κάθε πολίτης της περιοχής των Εσπερίδων ή κάποιας φυλής πάνω στον πλανήτη εάν απειλείτο τόσο πολύ και η κυβέρνηση εξανέστη και αμέσως φώναξε:

«Πιπέρι στο στόμα».

Τι είπε η εφημερίδα και μάλιστα στα τούρκικα; Ό, τι λένε δισεκατομμύρια άνθρωποι πιεζόμενοι από κάποιον που τους χαλάει με τσαμπουκά και με βρώμικες μεθόδους τη ζωή, τη δουλειά, το σπίτι. «Fuckyou». Αυτό έκανε τίτλο η «Δημοκρατία» στην πρώτη σελίδα της, απαντώντας στις ύβρεις της παρέας του Ερντογάν. Έτσι είχε απαντήσει και ο αείμνηστος εθνάρχης Καραμανλής σε Τούρκο δημοσιογράφο που τον είχε προκαλέσει. Ο ιδρυτής της ΝΔ καταγόταν από την Πρώτη Σερρών και γνώριζε τούρκικα (η Πρώτη Σερρών λεγόταν επί Οθωμανών Κιούπκιοϊ).

Ο αείμνηστος Καραμανλής έλεγε ότι η επαναλαμβανόμενη μετριοπάθεια καθίσταται χειρότερη της αδυναμίας…

Είναι περίεργο, είναι εξωφρενικό να αντιμετωπίζεις με τέτοια ηττοπάθεια τους γείτονες. Είναι προοίμιο ταπεινωτικής συμφωνίας και εθνικής ήττας. Είναι εντελώς τρελό ακόμη και για το διπλωματικό «savoir vivre» να βγάζεις ανακοίνωση από το υπουργείο Εξωτερικών σε βάρος μιας δικής σου εφημερίδας που εξέφρασε το λαϊκό αίσθημα. Η διπλωματική ευγένεια απέναντι σε έναν υβριστή της ιστορίας σου και της σημαίας σου δείχνει ότι είσαι έτοιμος για μεγάλες υποχωρήσεις.

Όπως έλεγε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής: «η διαρκής μετριοπάθεια καθίσταται στο τέλος χειρότερη της αδυναμίας».

Ο γερμανόφιλος σημερινός πρωθυπουργός έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός διοικητού μπανανίας ή προτεκτοράτου ο οποίος παίρνει απευθείας οδηγίες από τη Δύναμη ή το κράτος που κατέχει το δορυφόρο.

Λειτουργεί και εκφράζεται όχι ως εκλεγμένος πρωθυπουργός ενός λαού αλλά ως διοικητής τοποθετημένος σε κτίση του Βερολίνου. Με εργαλείο την «ιατρική τυραννία», τα ακραία μέτρα εναντίον ενός υπαρκτού ιού γρίπης, θα μειώσει τους μισθούς στη χώρα, θα κάνει υποχρεωτική την τηλεργασία με μειωμένες αποδοχές, θα καταργήσει όλα τα δώρα, θα ψαλιδίσει τις συντάξεις και θα λιώσει χιλιάδες αδύναμες επιχειρήσεις. Τη θέση τους και το ποσοστό τους στην αγορά θα πάρουν άλλες.

Και αυτές θα ελέγχονται στην πλειοψηφία τους από την Γερμανία. Σε μερικά χρόνια δεν θα υπάρχουν στη χώρα μας ούτε τα μεγάλα ονόματα που τώρα ελέγχουν διάφορους στρατηγικούς τομείς της οικονομίας.

Ο Μητσοτάκης προετοιμάζει την τελική φάση του μνημονίου και της πλήρους δορυφοριοποίησης από τη Γερμανία. Μικρότερος ελληνικός πληθυσμός, μεγαλύτερο μιξάρισμα με ξένους.

Μικρότερα σύνορα, όπως θα τα ορίσει το Βερολίνο. Θα πούνε ότι η Ευρώπη διαπραγματεύεται με την Άγκυρα. Και επομένως το θέμα είναι μεταξύ Βρυξελλών και Τουρκίας. Και για να μην νιώθει αδικημένος ο μεγάλος περιφερειακός πελάτης, θα πάρει «κάποια πράγματα» από τα νότια σύνορα της Ευρώπης.

Η χώρα οδηγείται σε πλήρη φαβελοποίηση και εξαγορά όλων των περιουσιακών στοιχείων της

Ο Μητσοτάκης με εργαλείο πάντα τον φόβο και τα μέτρα για τον covid19 θα συρρικνώσει το εισόδημα, θα φτάσουμε στα όρια της Βουλγαρίας. Και βλέπουμε. Στόχος του (είναι εμφανής) να μην υπάρχει πουθενά αντίδραση. Να μην ακούγονται φωνές διαμαρτυρίας.

Να μην υπάρχει επικοινωνία μεταξύ των πολιτών ικανή να γεννήσει διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις στις πλατείες και ραγδαία κυβερνητική φθορά με πολιτικό κόστος.

Η προβολή στο κομπιούτερ της κυβερνητικής στρατηγικής είναι ουρανοξύστες στο κέντρο της πόλης και γύρω γύρω φαβέλες. Μετά από κάποια χρονιά, μετά το πλήρες στύψιμο της αστικής τάξης, μετά την εμπέδωση της πολιτικής αγωνίας και της τηλεργασίας, θα έρθει η εξαγορά της γενιάς των απογόνων της σημερινής πλουτοκρατίας. Το σύνολο της οικονομίας θα περάσει στα γερμανικά χέρια και η περιοχή θα είναι πραγματική περιφέρεια, ουσιαστικά γερμανική.

Ο σημερινός πρωθυπουργός καβάλησε καλά το άρμα του covid19 και διευκολύνεται από τα μέτρα αναχαίτισης του ιού. Μειώνει στο έπακρο τις διαμαρτυρίες για την οικονομική καταστροφή που έχουν φέρει τα μέτρα του. Αποδίδει αυτήν την εθνική ισοπέδωση στην πανδημία και έτσι κρύβει τις ευθύνες του.

Συγχρόνως, σκεπάζει όλες τις ευθύνες για την εφαρμογή του μνημονίου στην Ελλάδα. Δηλαδή τις χαίνουσες πληγές στο εθνικό σύστημα υγείας. Τις υπόγειες αίθουσες χωρίς παράθυρα που φιλοξενούν τους μαθητές σε διάφορες περιοχές της χώρας. Ακατάλληλα κτήρια, έλλειψη καθηγητών αλλά και καθαριστριών στα περισσότερα σχολεία. Ο Μητσοτάκης βολεύεται με την εντολή «βάλε μάσκα για τον covid19», αλλά εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι να βάλει φίμωτρο σε όλους τους πολίτες.

Συμβαίνουν σκάνδαλα για τα οποία ουδείς απολογείται. Δίνει έξι εκατομμύρια σε φίλους της σαγράδα φαμίλια και επαναλαμβάνει χωρίς κανένα έλεγχο μάσκες-τραπεζομάντηλα για τα παιδιά μας.

Ουδείς παραιτείται. Αγοράζει RAFALE χωρίς προηγουμένως να ρωτήσει τη Βουλή ή τα άλλα κόμματα. Τα βρίσκει είτε με την Dassault ή με τον εκπρόσωπό τους στην Αθήνα και βαδίζει όπως του λένε οι Γερμανοί ή τα συμφέροντα της οικογένειάς του. Δεν ζητάει ποτέ συγνώμη ούτε καν εξηγεί μια σειρά κυβερνητικών αποφάσεων. Παρουσιάζει, έχοντας πληρώσει καλά τα κανάλια, το μαύρο άσπρο.

Μέχρι σήμερα που δημοσιεύεται αυτό το άρθρο δεν έχει κοινοποιήσει στο λαό, που τον ψήφισε και τον έκανε πρωθυπουργό, τα πρακτικά των συμφωνηθέντων με την Τουρκία στο Βερολίνο.

Υπάρχει αίσθηση ότι πιστεύει ακράδαντα ότι έχει δικαίωμα ζωής και θανάτου πάνω στον πληθυσμό αυτής χώρας. Ενδεχομένως εκτιμά ότι θα κυβερνήσει ως τύραννος με «φωτιά και τσεκούρι» χωρίς να απολογηθεί σε κανέναν μέχρι τις επόμενες εκλογές!

Θεωρεί βέβαιο ότι ακόμη και να προδώσει, ακόμη και να αλλάξει τη Λωζάνη αυτό θα περάσει αδιαμαρτύρητα, επειδή έχει μαζί του τον ΣΚΑΪ του κ Αλαφούζου και τα κανάλια που ελέγχει η ελίτ του τόπου.

Για αυτό αγανακτεί και διεγείρεται όταν μια εφημερίδα, όπως η «Δημοκρατία», βρίσκει το θάρρος να βάλλει στην πρώτη σελίδα της στην τουρκική γλώσσα το «Fuck you» που λένε δισεκατομμύρια άνθρωποι καθημερινά στον πλανήτη όταν οργίζονται.

Κάποια στιγμή, όπως συνέβη και στο παρελθόν με άλλους, ο Μητσοτάκης θα κληθεί να αντιμετωπίσει την οργή ενός λαού πολύ ταλαιπωρημένου, και τότε το «Άιγαμ…» δεν θα γραφεί μόνο σε εφημερίδες, θα είναι σε όλα τα ψηφοδέλτια που θα πέσουν στην κάλπη.»


(πληροφορίες απο το makeleio)

Σχόλια

  1. Ανώνυμος22/9/20 21:02

    Και καλά η κυβέρνηση κάνει ότι κάνει. Ολόκληρη η αντιπολίτευση που βρίσκεται; Σε Εθνικά θέματα, όλοι θα πρέπει να έχουν λόγο και να μην κρύβονται πίσω από μισόλογα. Οποιαδήποτε συμφωνία θα πρέπει να περάσει, τουλάχιστον από την Βουλή. Το λιγότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *