ροή ειδήσεων

Οι δύο «βόμβες» στο Ασφαλιστικό: Κανείς συνταξιούχος πριν τα 67 - Στα βαθιά γεράματα η σύνταξη για όλους



Δύο βόμβες κρύβει το Ασφαλιστικό και ανατρέπει τα όρια συνταξιοδότησης. Και αυτό γιατί προβλέπεται ότι μετά το 2022 δεν θα μπορεί να συνταξιοδοτηθεί κάποιος πριν από τα 67 του (καταργούνται οι σημερινές μεταβατικές διατάξεις) καθώς και ότι μετά το 2021 τα όρια ηλικίας θα αναπροσαρμοστούν λαμβάνοντας υπ όψιν τη μεταβολή του προσδόκιμου ζωής της δεκαετίας 2010-2020. Μάλιστα από το 2024 ο καθορισμός θα γίνεται ανά τριετία.


Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, ως γνωστόν, το εφιαλτικό σενάριο αύξησης του γενικού ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στην Ελλάδα στα 72 φωτογραφίζει η αναλογιστική μελέτη που συνοδεύει την πρόσφατη ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Η αρχή μάλιστα προβλέπεται να γίνει εντός της επόμενης πενταετίας, με το όριο να αυξάνεται στα 68 έτη μέσα στο 2024. Η πρόβλεψη αυτή στηρίζεται στη διάταξη του νόμου Κατρούγκαλου που δεν καταργήθηκε και προβλέπει ότι τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων θα ανακαθορίζονται σύμφωνα με την μεταβολή του προσδόκιμου ζωής του πληθυσμού της χώρας. Όπως μάλιστα επισημαίνουν οι συντάκτες της μελέτης, σημείο αναφοράς είναι η ηλικία των 65 ετών, σύμφωνα με τις σχετικές προβλέψεις της Eurostat.

Και η έναρξη της διάταξης βρίσκει εφαρμογή στις αναλογιστικές προβολές το έτος 2024. Το επίσης όχι και τόσο μακρινό 2036 το γενικό όριο ηλικίας συνταξιοδότησης θα ανέβει περαιτέρω, στα 69 έτη, και θα αυξάνεται κατά ένα ακέραιο έτος. το 2045 φθάνοντας τα 70, το 2057 τα 71 και το 2066 που θα φθάσει τελικά το 72ο έτος ηλικίας των ασφαλισμένων.

Σχόλια

  1. Είναι που νοιάζονται για την τρίτη ηλικία γι αυτό..... Μας αγαπάνε πάρα πολύ... Αχ τι ωραία θα δουλεύω μέχρι να πεθάνω ΓΙΟΥΠΙΙΙΙΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/10/20 00:14

    Τρελά τα άτομα που βγάζουν αυτούς τους νόμους. Τρελά γιατί τσουβαλιάζουν όλα τα επαγγέλματα μαζί. Λίγη λογική να είχαν, που δεν έχουν, θα γνώριζαν ότι υπάρχουν επαγγέλματα που απαιτούν πνευματική εργασία και που ίσως να άντεχαν να εργάζονται μέχρι και τα 90 έτη τους, αλλά υπάρχουν και άλλα, που απαιτούν σωματική εργασία, και που δεν θα άντεχαν ούτε στα 67 έτη που είναι σήμερα. Ωραίες οι στατιστικές με το προσδόκιμο ζωής του πληθυσμού μιας χώρας, αλλά θα πρέπει να εξετάζουν και κατά πόσο μπορούν να εφαρμοστούν και στην πράξη οι νόμοι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος2/10/20 09:13

      Όπως τα λέτε είναι αλλά δυστυχώς, δεν έχει σχέση το προσδόκιμο ζωής με την εργασία αλλά με τα χρόνια που θα πρέπει να πληρώνουν συντάξεις σε κάποιους. Αν έβαζαν κάτω τα στατιστικά και έβλεπαν ότι αυτοί που κάνουν χειρωνακτική εργασία πρέπει πχ να βγαίνουν στα 55 τότε αυτοί που κάνουν πνευματική θα έπρεπε να βγαίνουν στα 105. Με λίγα λόγια να εξισορροπήσουν τα έξοδα και να είναι δίκαιο για όλους να παίρνουν 2-3 χρονάκια σύνταξη εως να πεθάνουν.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *