ροή ειδήσεων

Στο Δικαστήριο της Χάγης Ελλάδα - Αλβανία για τις θαλάσσιες ζώνες



Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα είχε ο Νίκος Δένδιας. Η απόφαση για προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.


Συμφωνία για παραπομπή του ζητήματος των θαλασσίων ζωνών στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας.

Αυτή είναι η απόφαση, της συνάντησης που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στα Τίρανα, μεταξύ του Νίκου Δένδια και του πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα.

Ο κ. Δένδιας δήλωσε μετά την συνάντηση ότι «έχοντας εξετάσει ενδελεχώς το ζήτημα, συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε Ελλάδα και Αλβανία από κοινού στην υποβολή του ζητήματος αυτού στη διεθνή δικαιοσύνη, στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης».

Ο Αλβανός πρωθυπουργός από την πλευρά του σημείωσε ότι πρέπει να αρθεί το εμπόλεμο μεταξύ των δύο χωρών, ενώ από την πλευρά του, ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών, σημείωσε ότι ενδιαφέρει την Αθήνα μια θετική ατζέντα.


Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι δεν υπάρχει συνυποσχετικό, δηλαδή μια γραπτή δέσμευση μεταξύ των δύο χωρών, τουλάχιστον για την ώρα.

Νωρίτερα σήμερα, ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με τον ασκούντα χρέη υπουργού Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Αλβανίας, Γκεντ Τσεκάι, με τον οποίο συζήτησαν τις διμερείς σχέσεις, την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Αναμένουμε πλήρη ενημέρωση

«Αναμένουμε πλήρη ενημέρωση από τον ΥΠΕΞ για τη συμφωνία που άνακοίνωσε, υποβολής του ζητήματος οριοθέτησης υφαλοκρηπίδας/ΑΟΖ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης» σημείωσαν, εν τω μεταξύ, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *