ροή ειδήσεων

Ρόδος: στο εδώλιο για υπόθεση ναρκωτικών η Ρωσίδα που είχε καταδικαστεί ως συνεργός στη δολοφονία της Άντζελας Ιεροβασίλη

Από τον φόνο στην ηρωίνη!


H άτυχη Αντζελα Ιεροβασίλη με την κόρη της Μελίνα

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει ακόμα μια φορά η 42χρονη Ρωσίδα που είχε εμπλακεί στην άγρια δολοφονία της 61χρονης Ευαγγελίας (Άντζελα) Ιεροβασίλη, τον Ιούνιο του 2012, στο Γεννάδι Ρόδου. Αυτή τη φορά η αλλοδαπή θα δικαστεί για υπόθεση ναρκωτικών μαζί με έναν 57χρονο που μένει στο χωριό Λάρδος.

Η δίκη αναμένεται να γίνει στις 14 Δεκεμβρίου από το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου και το ζευγάρι θα δικαστεί για τις κατηγορίες της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών από κοινού και καθ’ υποτροπή, με τις ειδικότερες μορφές της κατοχής, μεταφοράς και αποστολής.

Η 42χρονη και ο 57χρονος συνελήφθησαν από άντρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, ύστερα από πληροφορίες που είχαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου που ανέφεραν ότι ο άντρας που γεννήθηκε στο Καζακστάν -υπότροπος σε υποθέσεις ναρκωτικών- διακινούσε ηρωίνη. Συγκεκριμένα, φέρεται ότι κινούνταν στη Ρόδο με ένα βυσσινί αυτοκίνητο μάρκας Fiat και διακινούσε ναρκωτικά.

Οι αστυνομικοί τον έθεσαν υπό παρακολούθηση και στις 9 Απριλίου 2020 εντοπίστηκε να επιβαίνει στο αυτοκίνητο με τη Ρωσίδα, η οποία είχε αποφυλακιστεί στις 16 Δεκεμβρίου 2019 από τις Φυλακές Γυναικών του Ελεώνα Θηβών για την υπόθεση της Ιεροβασίλη.


Το δέμα

Οι αστυνομικοί είδαν τη 42χρονη να βγαίνει από το αυτοκίνητο που στάθμευσε έξω από τα γραφεία εταιρίας ταχυμεταφορών στην οδό Καμείρου, να μπαίνει σε αυτό και να βγαίνει κρατώντας ένα δέμα.

Αμέσως την ακινητοποίησαν, πήραν το δέμα που είχε στείλει ένας κάτοικος Αθηνών (μάλλον με ψεύτικο ονοματεπώνυμο) και το άνοιξαν. Μέσα σε αυτό βρήκαν ένα ζευγάρι μεταχειρισμένα παπούτσια και στο ένα υπήρχε μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με ηρωίνη βάρους 109 γραμμαρίων. Η γυναίκα συνελήφθη και ακολούθως και ο 57χρονος, στο σπίτι του οποίου στη Λάρδο βρέθηκαν μία ζυγαριά ακριβείας, τέσσερα δισκία Tavor και έξι δισκία Lexotanil.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσίδα είχε εμπλακεί στην υπόθεση της στυγερής δολοφονίας με 14 μαχαιριές της Ιεροβασίλη και μάλιστα είχε καταδικαστεί σε 17 χρόνια κάθειρξη για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση (για την οποία κρίθηκε ένοχος ο 32χρονος γιος του θύματος). Η ίδια είχε αφεθεί ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη Ρόδο, της εμφάνισής της δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου μένει και της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 500 ευρώ.

espressonews

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *