ροή ειδήσεων

Στη «Cyber Monday» η σκυτάλη των προσφορών...

Η «BLACK FRIDAY» ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΝΕΟ ΚΥΚΛΟ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ



Κορυφώθηκαν χθες οι επιθετικές εκπτωτικές προσφορές με το σύνολο του λιανεμπορίου να κινείται στο πλαίσιο του θεσμού της Black Friday, η οποία κατά πάγια πλέον τακτική αναμένεται να συνενωθεί χρονικά με τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου με τη λεγόμενη


Cyber Monday. Φέτος, εκτός από την πίεση των προηγούμενων πτωτικών μηνών όσον αφορά την κατανάλωση, το λιανεμπόριο αναγκάστηκε να «τεντώσει» χρονικά την εκπτωτική περίοδο καθ' όλη τη διάρκεια του Νοεμβρίου, αυξάνοντας ρυθμούς από τα μέσα Νοεμβρίου, προκειμένου να αντιμετωπίσει τον σκόπελο λειτουργίας μόνον μέσω online καταστημάτων, αλλά και το αγκάθι των παραδόσεων εμπορευμάτων.

Παρά την ένταση, ωστόσο, οι προσδοκίες αναπλήρωσης του τζίρου του Νοεμβρίου διατηρούνται χαμηλές, εξαιτίας τόσο του περιορισμένου διαθέσιμου εισοδήματος, όσο και της απουσίας των φυσικών καταστημάτων τα οποία θα εκτόνωναν μέρος της όποιας ζήτησης. Οι περισσότερες επιχειρήσεις εμφανίζονται καλύτερα προετοιμασμένες -σε σχέση με το γενικό απαγορευτικό της άνοιξης- αλλά εξίσου αντιμέτωπες με μεγάλες προκλήσεις στη λειτουργία τους.
Σύμφωνα με στοιχεία από την αγορά ταχυμεταφορών, η αύξηση της ζήτησης για υπηρεσίες διανομών έχει ανέλθει στο 45% έναντι του Νοεμβρίου 2019, ποσοστό που αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω δεδομένου ότι ακολουθεί και η Cyber Monday, ενώ έπεται και η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων, χωρίς ενδείξεις για το άνοιγμα των φυσικών καταστημάτων. Είναι χαρακτηριστικό δε πως τον Απρίλιο του 2020, οπότε και καταγράφηκαν σοβαρές δυσκολίες στις παραδόσεις παραγγελιών, η ζήτηση ταχυμεταφορικών υπηρεσιών ήταν αυξημένη κατά 30% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, πριν την εκδήλωση της πανδημίας, η αγορά ταχυμεταφορών διεκπεραίωνε κατά μέσο όρο 315.000 αποστολές ανά εργάσιμη ημέρα, ενώ σήμερα ο αριθμός αυτός ξεπερνά τις 500.000 ανά ημέρα, κυρίως λόγω αύξησης των ηλεκτρονικών αγορών, που προστέθηκαν στις συνήθεις διανομές εγγράφων και δεμάτων.

Η CYBER MONDAY

Σε κάθε περίπτωση από τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020 (δηλ. την πρώτη Δευτέρα μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών που εορτάζεται στις Η.Π.Α.), αναμένεται να ξεκινήσει και αυτή τη χρονιά η εβδομάδα προσφορών με την ονομασία «Cyber Week», κατά τα πρότυπα της αμερικανικής «Cyber Monday».
Κατά το διάστημα αυτό, τα ηλεκτρονικά καταστήματα προχωρούν σε προσφορές και το καταναλωτικό κοινό έχει την ευκαιρία να αγοράσει διαδικτυακά προϊόντα που ενδεχομένως δεν μπορούσε να αποκτήσει στην αρχική τους τιμή.

Πώς θα γίνει το άνοιγμα της αγοράς

Μεγάλη είναι η κινητικότητα της ηλεκτρονικής αγοράς, συγκριτικά με την πρώτη καραντίνα τον Απρίλιο, όπως ανέφερε χθες ο γ.γ. ΕμπορίουΠαναγιώτης Σταμπουλίδης στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6». Ο γενικός γραμματέας σημείωσε ότι τον Απρίλιο οι περισσότερες αγορές αφορούσαν τεχνολογικά είδη, ενώ πλέον οι καταναλωτές αγοράζουν προϊόντα για οικιακή χρήση.
Για την άρση του lockdown, επισήμανε ότι είναι νωρίς και όλα εξαρτώνται από τις εισηγήσεις των ειδικών. Δεν απέκλεισε όμως το ενδεχόμενο να υπάρξουν δύο διαφορετικές γεωγραφικές ταχύτητες για το άνοιγμα της αγοράς. Στο μεταξύ, δεν απέρριψε το ενδεχόμενο να υπάρξει ένας συγκεκριμένος τρόπος για τη μετακίνηση των πολιτών, στα πρότυπα του 13033.

eleftheria.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *