επικαιρότητα

Οι 4 φάσεις του εμβολιασμού κατά της Covid-19 στα νησιάΤον σχεδιασμό για τον εμβολιασμό των κατοίκων των νησιών μας παρουσίασε ο εκπρόσωπος του ΓΕΕΘΑ, και υπεύθυνος για την εφοδιαστική αλυσίδα των εμβολιασμών, Ταξίαρχος Αρίστος Περρής.

Όπως ανάφερε ο ίδιος, κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, ο εμβολιασμός στη νησιωτική χώρα θα διεξαχθεί σε 4 φάσεις.

Συγκεκριμένα, η κάθε φάση θα περιλαμβάνει:
18 νησιά με νοσοκομειακές μονάδες
12 νησιά με πληθυσμό μεγαλύτερο από 3.500
19 νησιά με πληθυσμό από 1.000 έως 3.500
Νησιά με πληθυσμό κάτω από 1.000

Η 1η φάση του εμβολιασμού, στα νησιά με νοσοκομειακές μονάδες δηλαδή, άρχισε με το υγειονομικό προσωπικό στις 11 Ιανουαρίου. Συνεχίζεται για μόνιμους κατοίκους σύμφωνα με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού.

Τα νησιά της φάσης 1 είναι τα εξής:


Για τη φάση 2 ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει για μόνιμους κάτοικους άνω των 80 ετών στις 28 Ιανουαρίου και θα συνεχιστεί για τις επόμενες ηλικιακές ομάδες σύμφωνα με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού.

Τα νησιά της φάσης 2 είναι τα εξής:

Για τη φάση 3 η έναρξη του εμβολιασμού για μόνιμους κάτοικους ξεκινάει στις 10 Φεβρουαρίου και αφορά τα εξής νησιά:


Στη φάση 4 ο εμβολιασμός θα γίνει σε συνεργασία με Υπ. Εσωτερικών και Φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης για επιθυμούντες κατοίκους άνω των 18 ετών. Εκτιμώμενη ολοκλήρωση της φάσης αυτής, είναι τον Φεβρουάριο 2021.

Έναρξη φάσης με το Καστελόριζο: 27-30 Ιανουαρίου 2021.

Η φάση 4 αφορά τα παρακάτω νησιά:


Η μεταφορά των εμβολίων και προσωπικού για τη φάση 4, θα γίνει αεροπορικώς με μέσα του ΓΕΕΘΑ και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αλλά και ακτοπλοϊκώς με σκάφη του λιμενικού.

Για τις υπόλοιπες φάσεις, η μεταφορά των εμβολίων θα γίνεται αεροπορικώς ή ακτοπλοϊκώς με τακτικά δρομολόγια ή ακόμα και με σκάφη του λιμενικού αν χρειαστεί (ειδικά για τη φάση 3).

healthview

Σχόλια


Διαβάστε τα τελευταία Τοπικά Νέα! Κάντε κλικ εδώ

Ακολουθήστε τα Παράπονα Ρόδου στο Google News! Κάντε κλικ εδώ

παράπονα Ρόδου

δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

sms

Αναγνώστης: Είναι ζωντανός άγιος είμαι 48 χρόνων και στα 7 μου ένιωσα θαύμα πάνω μου το θυμάμαι σαν να έγινε χθες είναι άγιος (μάγκας) δυνατός όσο με έχει καλά ο Θεός θα προσπαθώ να είμαι πιστός στο τάγμα μου

mms

mms

βίντεο