επικαιρότητα

Ρόδος: Αναίρεση απόφασης ζητά καταδικασθείς για διακίνηση παιδικού πορνογραφικού υλικού στο ίντερνετΟ 49χρονος προσφεύγει για δεύτερη φορά ζητώντας να αναιρεθεί η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου


Την αναίρεση της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου με την οποία έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη πέντε ετών, ενώ του έχει επιβληθεί και χρηματικό πρόστιμο 3.000 ευρώ, ζητά με αίτησή του, 49χρονος κατηγορούμενος για διακίνηση παιδικού πορνογραφικού υλικού στο διαδίκτυο.

Η αίτηση κατατέθηκε χθες Πέμπτη στο αρμόδιο τμήμα του Εφετείου Δωδεκανήσου από τον συνήγορο υπεράσπισης του 49χρονου κ. Κώστα Διακονή και πρόκειται να εξεταστεί το επόμενο διάστημα από το Δικαστήριο του Αρείου Πάγου, το οποίο και θα αποφανθεί αν τελικά θα αναιρεθεί η όχι η υπ’ αριθμ. 44/07-10-2019 απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου.Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τη δεύτερη αναίρεση που υποβάλει ο 49χρονος, καθώς και την άνοιξη του 2018 είχε προσφύγει και πάλι στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας μας ζητώντας να αναιρεθεί η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου με την οποία είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 6 ετών!

Πράγματι το Ε΄ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου με απόφασή του κήρυξε αθώο τον 49χρονο. Κατηγορούνταν ότι στην Κάρπαθο το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο του 2007 έως την παραμονή των Χριστουγέννων της ίδιας χρονιάς, με πρόθεση κατείχε και διέθεσε επανειλημμένα σε κυκλοφορία υλικό παιδική πορνογραφίας μέσω του διαδικτύου.

Με την ίδια απόφαση απορρίφθηκε η αναίρεση της απόφασης για το χρονικό διάστημα από 24 Δεκεμβρίου 2007 έως 3 Απριλίου 2008, για το οποίο και παραπέμφθηκε στο αρμόδιο δικαστήριο, προκειμένου να γίνει εκ νέου προσδιορισμός της ποινής του.
Έτσι η υπόθεση του εξετάστηκε στις 7 Οκτωβρίου 2019 από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου, το οποίο και του επέβαλλε την ποινή κάθειρξης 5 ετών και χρηματικό πρόστιμο 3.000 ευρώ, δηλαδή την προσβαλλόμενη (αυτή τη δεύτερη φορά) απόφαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αίτησή του προς τον Άρειο Πάγο ο 49χρονος επικαλείται δύο σημαντικούς λόγους αναίρεσης της απόφασης του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου και οι οποίοι είναι οι εξής:
• για εσφαλμένη ερμηνεία ουσιαστικής ποινικής διατάξεως και
• λόγω απολύτου ακυρότητας της διαδικασίας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου από το οποίο και εκδόθηκε η συγκεκριμένη καταδικαστική απόφαση σε βάρος του (η απόφαση λήφθηκε μόνο από δικαστές και χωρίς να υπάρχουν ένορκοι στη σύνθεση του δικαστηρίου).

Η σύλληψη και η παραπομπή στη δικαιοσύνη
Ο 49χρονος είχε συλληφθεί την Πέμπτη 3 Απριλίου 2008 το βράδυ στο πλαίσιο έρευνας που έγινε σε διεθνές επίπεδο από τις αστυνομικές αρχές των συνεργαζόμενων χωρών, για την πάταξη του φαινομένου της παιδικής πορνογραφίας.

Ο κατηγορούμενος διέμενε μόνιμα σε χωριό της Καρπάθου τα τελευταία χρόνια και εργαζόταν με σύμβαση σε δημόσια υπηρεσία ενώ παράλληλα διατηρούσε μερικά ενοικιαζόμενα δωμάτια (μικρό ξενοδοχείο) και μία καφετέρια.
Εκεί ο 49χρονος φέρεται να είχε τοποθετήσει ηλεκτρονικούς υπολογιστές, όπου μέσω των chat rooms «προσκαλούσε» άλλους παιδόφιλους από την Ευρώπη και τον Καναδά να επισκεφθούν το ξενοδοχείο του στο νησί έχοντας μαζί τους τα παιδιά τους προκειμένου να τα ανταλλάξουν μεταξύ τους και να πραγματοποιούν σεξουαλικά όργια.

Μάλιστα σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, φέρεται να διαφήμιζε σε παιδεραστές το ξενοδοχείο του, υποσχόμενος δωρεάν διακοπές με μοναδικό αντάλλαγμα να ασελγήσει στα ανήλικα παιδιά τους.
Επίσης ο ίδιος κατηγορούνταν ότι χρησιμοποιώντας διάφορα ψευδώνυμα διακινούσε υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενήργησαν έλεγχο στο σπίτι του δράστη όπου είχε κρύψει επιμελώς και αποθηκεύσει σε σκληρούς δίσκους πλήθος αρχείων με πολύ σκληρό περιεχόμενο πορνογραφίας ανηλίκων.
Συνολικά κατασχέθηκαν έξι σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή με τέτοιο αρχείο, μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή με δύο μνήμες αποθήκευσης, τα οποία στάλθηκαν στη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Σε βάρος του ασκήθηκαν βαρύτατες ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για αποπλάνηση ανηλίκων και διακίνηση πορνογραφικού υλικού στο διαδίκτυο, αν και ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται και κάνει λόγο «για παρεξήγηση που προέκυψε από πλάκα που έκανε σε συνομιλίες που είχε στο διαδίκτυο».

Μετά την απολογία του ο 49χρονος είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος σε σωφρονιστικό ίδρυμα, ωστόσο προσέφυγε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου, το οποίο τον Μάιο του 2009 αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος έως την εξέταση της υπόθεσής του από το αρμόδιο δικαστήριο, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του κάθε 1η και 16η του μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγύησης ποσού 25.000 ευρώ.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο με τις κατηγορίες της δημοσίευσης, κατοχής, παρασκευής υλικού πορνογραφίας ανηλίκων που συνδέεται με την απειρία των ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση, και κατά συνήθεια και για αποπλάνηση ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει τα 10 έτη, να βαραίνουν τον 49χρονο.

Η δίκη έγινε τον Νοέμβριο του 2014 και ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης έξι ετών και χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Απολογούμενος ενώπιον του πρωτόδικου δικαστηρίου ο 49χρονος είχε αποδεχτεί την κατηγορία της κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας δηλώνοντας ωστόσο πως δεν ήταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση την περίοδο εκείνη και πως δεν ήταν ο εαυτός του, ενώ είχε αρνηθεί όλα τα υπόλοιπα που του καταλογίζονταν.

Κατά της καταδικαστικής σε βάρος του απόφασης, ο 49χρονος άσκησε έφεση και η υπόθεση προσδιορίστηκε να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό, από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου στις 7 Νοεμβρίου 2016. Ωστόσο το δευτεροβάθμιο δικαστήριο δεν μείωσε ούτε μέρα την ποινή του 49χρονου, παρά τους αυτοτελείς ισχυρισμούς που ανέπτυξε ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Κώστας Διακονής, και διατήρησε την ίδια ποινή για τον κατηγορούμενο, με αποτέλεσμα να προσφύγει, στη συνέχεια στον Άρειο Πάγο, όπου και εν μέρει δικαιώθηκε.

Η υπόθεση εκδικάζεται για δεύτερη φορά από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου στις 7 Οκτωβρίου 2019 και ο 49χρονος καταδικάζεται σε ποινή κάθειρξης 5 ετών και χρηματικό πρόστιμο 3.000 ευρώ, απόφαση την οποία και πλέον ζητά να αναιρεθεί με αίτημα του προς τον Άρειο Πάγο.
lawandorder.gr
Πηγή: Εφημερίδα Ροδιακή

Σχόλια


Διαβάστε τα τελευταία Τοπικά Νέα! Κάντε κλικ εδώ

Ακολουθήστε τα Παράπονα Ρόδου στο Google News! Κάντε κλικ εδώ

παράπονα Ρόδου

δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

sms

Αναγνώστης: Είναι ζωντανός άγιος είμαι 48 χρόνων και στα 7 μου ένιωσα θαύμα πάνω μου το θυμάμαι σαν να έγινε χθες είναι άγιος (μάγκας) δυνατός όσο με έχει καλά ο Θεός θα προσπαθώ να είμαι πιστός στο τάγμα μου

mms

mms

βίντεο